Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – DEL 4

Här kommer uppföljningen på vår klädguide inför vinterns fartfyllda äventyr! Även om fjolårets uppsättning fortfarande funkar, brukar suget efter ny outfit smyga sig på när temperaturen börjar sjunka. Det kan vara allt ifrån att köpa ny hjälm till hela paketet. Sledtrax ska fortsätta hjälpa er räta ut några frågetecken! 

SCOTT – MOVE DP

Först ut är Scotts ställ MOVE DP där jackan färgsats med den superläckra mykonos blue, den har Scotts 2-lagers DRYOsphere membran som ska ge god andningsförmåga och stort vattenmotstånd. De dagar då termostaten inte själv klarar av att reglera temperaturen till behaglig nivå finns det ventilationsfickor att öppna.

Huvan går att ta lös och du hittar flera fickor närmare bestämt fem stycken. Bröstfickan är isolerad och lämpar sig för telefonen, på höger sida i midjehöjd hittas en D-ring. Hela stället har Aquagard dragkedjor för att hålla väta ute. 

Move-byxan är i samma smidiga format som jackan, den har termisk vaddering över baken och knän. Byxan erbjuder bra ventilationsmöjligheter samt har utrustats med justerbara hängslen och snölås. Samma utbud av fickor finns på byxan som på jackan, de fem fickorna är placerade på utsida lår, midja och en på bröstet.

Både jackan och byxan känns välgjorda, de sitter bra på kroppen och ger en god rörlighet utan att vara för pösiga. Det här stället riktar sig mot den som gillar vara ute i den djupa snön och leka dagen lång. Vi på Sledtrax förväntar oss att stället ska stå emot det hårda slitaget skoterkörning ger samt hålla oss torra och varma i vinter.

Stället är i mittsegmentet och kostar ca 6 000:-

JETHWEAR – MS POLAR SUIT

Jethwear MS polar suit är i vårt tycke en snygg och modern onepiece som ligger i kategorin Black Series. Den är försedd med POWTECH ultra membran och förstärkt med kevlar på underarmar och nere vid anklar. POWTECH membranet klarar 20 000 mm vattenpelare båda vägarna. Overallen sitter åt lite mer och ger en snygg passform. Suiten är försedd med Aquagard dragkedjor samt en D-ring i midjehöjd. 

Du hittar smarta ventilationsfickor på ben och under armar, till snölåset i benslutet sitter en hake som du kan fästa i skon allt för att förhindra snön från att komma in. Jethwear har ställbar benlängd på många modeller, det är något vi vet uppskattas då inte alla är stöpta i samma form. Dragkedjan på benet kan dras upp till knähöjd för att underlätta påtagande av skoterskor. Midjan är justerbar vilket är en stor fördel då julen är i antågande.

Överlag är det här ett trevligt och genomtänkt plagg. Det känns att man har lagt krut på att höja ribban hos Jethwear. Vi på Sledtrax kommer givetvis att både krama granar och snö i denna onepice under vintern och göra vårt yttersta för att sätta den på prov!

Priset? ca 6 000:-

JETHWEAR – ODIN & OLIVIA

Då det kommer till Jethwears barnsuit Odin & Olivia har Sledtrax hittat en livlig pilot som kommer utsätta plagget på prov både med skoter och lek. Ett juniorplagg utsätts för stor påfrestning när det gäller nötning och olika väderförhållanden. Det ska klara allt ifrån att åka en snö rutschkana i timtal under februari till att vara ute på våren i blötsnön och leran.

Jethwears barnsuit hittas i årets kollektion med 3 snygga färger och har utrustats med JETHWEAR POWTECH 10 000mm vattenpelare. Jethwear har även tänkt till med reflex i sömmar och loggan. Det sitter förstärkningar över knän och rumpa med POWTEH ULTRA PLUS samt hel tejpade sömmar. Det här känns som ett robust plagg som ska bli ytterst intressant att följa i vinter! 

Prislappen är ca 2000:-

RAVEN – FRONTLINE MONOSUIT

Raven är ett klädmärke som börjar synas mer och mer och vi på Sledtrax tror att det är här för att stanna. Detta är första vintern som Raven släpper ytterplagg. Den här onepiecen är en skalmodell  där tanken är att du kan justera tempen med antal lager du klär dig i innanför overallen. 

Overallen har 5 000mm i vattenpelare och tejpade dragkedjor, skalet är tillverkat av 450D polyester och ska vara slitstarkt. Det är en snyggt och prisvärt ställ som hamnar i budget segmentet. I vinter ska vi låta monosuiten utstå massa påfrestningar för att se hur stor skillnaden är mot modellerna i premium och mittsegment.

Pris ca 3000:-

RAVEN – SNIPER RJ EDITION GOGGLES

Gogglar är alltid en intressant fråga, vilken färg är den bästa när det är snöblint? Ska det vara ram eller inte? Åsikterna är många och modellerna likaså. Vi kan vara överens om att det är bra att ha mer än ett par brillor i sin utrustning. Raven har ett brett utbud vad gäller goggles både med modeller och färger och i vinter ska vi testa deras Sniper goggles som freestyleåkaren Rasmus Johansson har designat.

Den här modellen har ett ”outrigger-system”, där två byglar flyttar ut remmen lite för att ge en bättre passform i hjälmen.  Det sitter en stor dubbellins för att ge stort synfält samt minimera risken för imma. Ramens foam är i tre lager där det innersta transporterar ut fukt och den yttersta ventilerar bort fukten.

Vi på Sledtrax ska svettas bakom brillorna den här under vintern för att se vad de går för.

Priset är ca 700:-

JETHWEAR – METHOD BOOT

Skor bör väljas med omsorg. Den finns ett stort utbud av skor i olika prisklasser och utförande, vi ska nu titta närmare på Jethwear’s nya Method Boot.

När vi öppnar kartongen och lyfter ut skon känns den smidigt men ändå rejäl, dubbel BOA för att underlätta justeringen kring foten och löstagbar innesko om du av någon anledning skulle behöva torka skorna. Sulan ser kraftig och robust ut vilket behövs med tanke på den hårda påfrestningen fotstegen ger. Bak sitter ett fäste upptill för att lätt komma i skorna.

Skon har ett förstärknings lager för att styva upp ramen. Kängorna ger ett solid intryck och finns i flera olika färger. Hur skorna fungerar under kommande säsong gällande vattentålighet och de -30 grader som utlovas återstår att se. 

Priset är ca 3500:-

JETHWEAR – SPRING GLOVE

Här är en snygg och fräck handske som passar bra till dom lite varmare dagarna. Den är gjord i ett vindtätt/vattenavvisande membran och handflatan är behandlad med greppvänlig silicon. Runt handleden är det en justerbar kardborre för att inte snön ska hitta in. 

Det här blir en given finger kompis att ha med ut när tempen står på fel sida nollan. Handsken finns i flera olika färger.

Priset är ca 400:-

JETHWEAR – PHASE HELMET

Om det finns mycket att välja på när det kommer till skor ska vi inte ens prata om hjälmar! Det är dock av yttersta vikt att vi tittar, provar och faktiskt väljer en bra hjälm då det är det viktigaste skyddet att ha när man ska köra skoter. Till den här säsongen har Jethwear släppt en budget hjälm som heter PHASE, den har en snygg design och väger in på +/- 1320g.

När vi provar den så upplevs den inte alls tung och passformen verkar lovande. Inredningen är antibakteriellt behandlad och uttagbar för tvättning. Skalet är gjort av thermoplast som ska vara tåligt, slitstakt och skydda bra. Den här hjälmen har ventilationskanaler som börjar i fronten med den kalla luften som transporteras genom hjälmen och släpper ut den varma luften bak. Det är viktigt att hålla en bra temperatur och inte bli överhettad uppe i planeten, ofta kan de leda till dumma vägval och beslut.

Om hjälmen håller lika bra som den ser ut har vi en eventuell trax approved stämpel till våren.

Krukan blir din för ca 1700:-

Senare i veckan kommer del 5 av guiden stay tuned!

Mer fakta och inköp av produkterna finns hos våra samarbetspartners:

www.sledstore.se

www.skoterdelen.com

www.fxrshoppen.se

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen