Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – DEL 5

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga.. Ja ni känner kanske igen hur fortsättningen följer. Ett uttryck som hängt med i många generationer. Vi på Sledtrax känner att det är på tiden att kasta uttrycket i bakspåret och låta snön skölja över det. Det är inte bara utvecklingen av snöskotrar som går i en hiskelig fart utan även skoterkläderna.

För 2019 års produkter har vi riktigt höga förväntningar, kvalitetsmässigt, funktionsmässigt men även stilmässigt. Vi kommer under säsongen att testa produkterna i alla tänkbara förhållanden för att se om de håller måttet. Häng med!

SCOTT – DS WOMENS SUIT

Trenden för så kallade monosuits kom verkligen som en explosion och än har inte den explosionen slutat att överraska. Plaggen kommer numera i alla möjliga former och färger, många med inslag av fluorescerande färger lyser i skogen. Vi skall testa en Monosuit från Scott som är modellanpassad för tjejer. Scott DS women’s monosuit i färgen Steel light grey. Här har de satsat på en diskretare färgsättning med en simplare design, men ack så läcker den är!

Funktionsmässigt då? Vind- och vattentät overall där andningsfunktionen ska vara optimal, egenskaper som enligt oss är perfekt när det är dags att ta sig an Kung Bores rike och dyka ner i pudret. Förstärkta knän för att tåla de lite hårdare tagen och för att maximera rörligheten när det är dags att dansa mellan träden har de valt att göra njurpartiet töjbart.

En Monosuit i den lite mer humana prisklassen med egenskaper som verkar väldigt lovande. Det blir minst sagt spännande att utvärdera.

Prislappen ca 4.000kr

SCOTT – 350 EVO HJÄLM

Utmanande dropp, oändliga skidres eller ledkörning. Oavsett körstil är det lätt hänt att olyckan är framme. Hjälm är definitivt det viktigaste skyddet vi kan använda oss av och det är något alla skall använda. Säkerheten först.

Scott 350 Evo har uttagbara kindkuddar vilket gör det möjligt att tvätta dessa, något som kan vara välbehövligt efter några helger fyllda med rejäla fastkörningar och diverse konster bakom styret. Scott använder sig av deras Conehead Technology som är en konstruktion av två olika densiteter av EPS för att öka hjälmens stötdämpning, allt för en ökad säkerhet.

Det är inte bara på maskiner som de försöker spara in vikt, även hjälmbranchen har lagt mycket fokus på vikten då kunderna även här efterfrågar smidighet. Med en vikt på 1350g är detta inte den lättaste hjälmen på marknaden utan den ligger någonstans i mellanregistret. Det är något som avspeglas ganska bra på prislappen, för den ligger även där i mellanlandet. En hjälm med riktigt goda egenskaper för en rimlig slant och på köpet, enligt undertecknande, en riktigt läcker design!

Pris ca 1.600kr

SCOTT – PROSPECT SNOWCROSS 

Vid snårig skogskörning, skråandes mellan träden har kanske de flesta av oss råkat ut för en och annan så kallad attackbjörk. Det är med andra ord lätt hänt att kvistar eller liknande kommer lite närmre än vi tänkt. För att då ha kvar ögonen i gott skick är det viktigt med ett par skyddande googles. När man skall välja bland de olika glasögonen är det inte bara stil och prislapp som får bestämma. För att man skall ha på sig glasögonen hela tiden är det viktigt att dem är bekväma och sitter tätt mot ansiktet. Sedan skadar det inte att dem ger ett bra synfält.

För att dessa glasögon skall sitta perfekt mot ansiktet så har Scott ett eget system att fästa in bandet. Det är rörliga bågar som gör att glasögonen skall klara en större variation på djupet av hjälmen. Detta i kombination med Scotts 3-layers foam, som är 2 lager skum samt 1 lager fleece, gör att dessa googles får en optimal passform mot ansiktet. En fröjd för använda helt henkelt.

En fördel med denna modell är att de använder sig av ett system, Lens Lock System, som består av fyra låsstift som går genom linsen för att den omöjligt ska kunna släppa, även om det skulle uppstå tvära kast eller smällar.

Här märks det att Scott har lång erfarenhet inom branschen. Enkel men snygg design, optimal funktionalitet, Precis vad vi förare trånar efter. Här får konkurrenterna passa sig.

Pris ca 1.300kr

JETHWEAR – W’s THE ONE

Som vi tidigare nämnde har inte explosionen av monosuit slocknat. Näst på tur är JethWear The one i färgen Diva som verkligen lyser upp likt en nyårsraket på nyårsafton. En blickfångande lättfodrad overall där du helt klart är en färgklick på fjälle. Tillverkad i Jethwears egna material powertec med tejpade sömmar och är därmed vattentålig och har optimal andningsfunktion.

En bra funktion denna modell har är Jethwear leg adjustment system som gör det möjligt att justera längden på byxbenen. En egenskap som fler tillverkare bör ta efter då vi alla vet vikten av att plaggen verkligen sitter som ett smäck och har bra passform. På tal om att sitta som ett smäck. Jethwear har till i år verkligen steppat upp och kanske till och med tagit täten när det gäller passformen. Den är figurnära men rörligheten är fortfarande bästa möjliga.

Detta är en monosuit som tillhör den mer humana budgeten med karaktärsdrag och en design som känns väldigt lockande. Vi ser fram emot att se vad denna färgklick går för, vi har en känsla av att här får vi mycket valuta för pengarna.

Prislappen ca 4.000kr

JETHWEAR – DRIVER BOOT

Första intrycket är att den ser väldigt smidig ut och på tal om smidighet. Boa-systemet. Som den bekvämlighetsminister man är känns det magiskt att slippa dessa snören och istället vrida några enstaka varv på boa-knappen och vips är vi redo för en härlig skotertur

Fotstegen har ofta en tendens att äta upp sulorna men med en rejäl sula i gummi som ska tåla fotstegen och maximera greppet känns det lovande. På den bakre delen av skon har de valt att göra en så kallad plastic back counter för att skydda häl och baksidan av benet, inbyggt skydd kan man säga. Perfekt när vi ska testa gränserna bakom styret. Denna modell ska tåla ända ner till -30 °C vilket känns väldigt hoppfullt.

Även här har vi en produkt i kanske inte den tyngsta pengapåsen men med karaktärsdrag som minst sagt gör sig både sedd och hörd. Det är snart dags för denna produkt att ansluta sig till testflottan redo att visa vad den går för.

Prislappen ca 2.300kr

JETHWEAR – EMPIRE GLOVE

Som förare söker vi handskar som håller oss torr och varm samtidigt som dem ger oss ett bra grepp. Dessa egenskaper är extremt viktiga spelare för att få till en riktigt bra match, annars är det lätt hänt att tålamodet tryter.

Jethwear Empire glove är en Smidig handske speciellt framtagen för lössnöåkning. Den har mjuk ovansida för en fin rörlighet och på insidan har de valt att satsa på rejälare material i handflatan, nämligen läder. Dels för hållbarheten men även för ett stadigt grepp när du utövar diverse akrobatiska konster hängandes bakom styret. Handsken känns väldigt följsam och smidig. 

Även här en produkt i den mer humana prisklassen och det ska minst sagt bli spännande att se hur denna beter sig under alla dagar bakom styret.

Pris ca 800kr

FXR – TRANSFER PRO-TEC GLOVE

Det är inte bara snöskotertillverkarna som satsar rejält på funktionalitet och snygga designer, även tillverkare för plagg har tagit rejäl vind i segel och satsar stort för att toppa förväntningarna som vi förare sätter, för vi strävar alla efter ett och samma – Att behålla värmen samt hålla fukten borta.

FXR transfer pro tec glove har ett vattentätt membran med andningsfunktion vilket gör att denna handske ska hålla dig torr även de blötare vårdagarna och med en insida förstärkt i läder ska den vara otroligt slitstark. Ovansidan bjuder på 4vägsstretch för att maximera rörligheten och en dragkedja längs mudden för att du smidigt ska trä handen i handsken.

En funktion som är lite extra värd att nämna är skrapan som du finner på pekfingret. Detta för att du som förare lätt ska kunna skrapa bort den isbildning som ibland kan uppstå på glasögonen. Helt klart en funktion där kanske fler tillverkare bör ta efter.

Lever den upp till förväntningarna? Om sådant är fallet har vi en mycket prisvärd kandidat framför oss.

Pris ca 900kr

Nästa vecka kommer sista delen av guiden stay tuned!

Mer fakta och inköp av produkterna finns hos våra samarbetspartners:

www.sledstore.se

www.skoterdelen.com

www.fxrshoppen.se

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen