Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – DEL 6

Under hösten har ni fått följa med på fem presentationer av produkter. Allt från kläder, handskar, skor, hjälmar, skydd och goggles. Det handlar om produkter som Sledtrax kommer sätta under lupp och prova ordentligt under säsongen. Till våren kommer den stora utvärderingen av kläderna i lika många delar. Då får ni läsa om vilka produkter som håller måttet och får stämpeln ”Trax approved”. Häng med på den sjätte och sista delen av presentationer, med många spännande produkter.

JETHWEAR – PHASE JACKET PEMBY BIB

Det svenska klädmärket som gått från klarhet till klarhet lanserar i år en ny fräck design i deras ”TEAM SERIES” kallat PHASE. Kamouflage är en design som blivit trendigt och populär de sista åren, framförallt till dekalkitt på skotrar och JETHWEAR var inte sena på pucken att ta fram ett matchande ställ. Jackan och byxan har 20,000 mm vatten pelare med deras POWTEC Ultra Shell format och resulterar i ett prisvärt skoterställ i mellansegmentet.

Tejpade sömmar, Aqua gard dragkedjor, hög ventilering, mobilficka, D-ring och snölås är bara några fördelar. Om stället håller måttet under Sledtrax hårda tester i vinter har vi ett plagg värdigt av ”trax approved” erkännandet i slutet på säsongen.

Stället blir ditt för ca 6.000kr

TOBE – VELOX MONOSUIT

När vi ändå är inne på svenska klädtillverkare så hoppar vi raskt över till konkurrenten TOBE, som med sitt VELOX plagg fått till en riktigt lovande Monosuit i premiumklassen. Overallen som TOBE lanserade i ett nytt format kallat monosuit har blivit något alla andra klädtillverkare tagit efter. VELOX marknadsförs för snowbikes, men passar bra även för skoteråkning eller skidåkning.

Här har det inte sparats något åt slumpen både vad gäller materialval eller funktioner. Sympatex med hela 45,000 mm vattenpelare tillsammans med kevlarförstärkningar skall göra stället slitstarkt och hålla dig torr i den tuffaste backcountry terrängen. Monosuiten är av skalmodell och har smarta ventilationslösningar, värmetåliga paneler på insida ben, snölås, D-ring, mobilficka med mera. Ett ställ med många funktioner och en bra specifikation. Alltså även ett ställ som vi har höga förväntningar på. Om Velox suiten håller måttet får ni läsa om till våren.

Priset? 9.995kr

EVS – AXIS PRO KNEE BRACES

Att använda bra skydd när man flyger fram i luften eller bland träden är något vi på Sledtrax ser som en självklarhet. Många onödiga skador sker när hjälmen, ryggskyddet eller knäskydden inte sitter där dem ska. Även om dem bästa skydden kan vara dyra rekommenderar vi på Sledtrax att lägga dem där extra slantarna till att investera i bra skyddsutrustning. Bra skydd räddar liv.

Här har vi ett premium knäskydd som var först bland tillverkarna att ta fram en patenterad konstruktion i aluminium och kolfiber. Detta gör knäskyddet extremt lätt samtidigt som konstruktionen är extremt hållbar vid stora påfrestningar. Axis pro skyddar förutom knäskålen även mot vridning och förslitnings skador. Skyddet har en riktigt god passform och är av slimmad modell, vilket innebär att det inte tar emot vid skaftet på skon. Justeringsmöjligheterna på knäskyddet är många. Viktigt när man köper ett avancerat knäskydd är att ställa in skyddet rätt för bästa passform och funktion.

Investeringskostnaden för dessa ligger på 7.000kr

FXR – ELEVATION LITE DRY-LINK 2 DELAD MONOSUIT

Detta är ett av FXR mest avancerade skoterställ. FXR:s flaggskeppsmodell för den kräsne backcountryåkaren är tillverkad med slitstark nylon och OMNI stretch för att maximera rörelsefriheten. Modellen är tvådelad men med en smart dragkedja mellan över och underdelen vilket gör att stället fungerar som en monosuit.

Stället är av skalmodell och vattenpelaren på 20,000 mm ska hålla dig torr och varm även i den tuffaste terrängen. FXR har även ett dry-vent system med hydroX-laminat som ska släppa ut värme och ge ventilation utan att ta in snö. Andra genomtänkta lösningar är reflexer, aqua-guard dragkedjor, tejpade sömmar och inbyggda knäskydd som enkelt kan tas bort.

Produkten tillhör övre mellansegmentet och om flaggskeppet seglar genom denna säsong utan att kapsejsa får ni läsa om till våren.

Prislappen? 7.695kr

JETHWEAR – ENCORE BOOT

Denna coola känga från Jethwear ska med sitt POWTEC-Dry system hålla dina fötter både varma och torra ända ned till -30 °C. Med dubbla BOA system tas skorna på och av vid ett ögonblick, systemet gör det också möjligt att reglera trycket på foten vilket gör att passformen alltid är på topp.

Modellen är förstärkt med styvare skaft och har andra bra funktioner såsom D-ring för byxorna, och support för vaden och ankeln. Om de håller oss varma och torra ska vi ta reda på under vintern.

Skorna blir dina för ca 3.000kr

509 – EVOLVE

509 som började med tillverkning av skotergoggles för ca 10 år sedan lanserade förra året sin första klädlinje anpassad för skoteråkning. Nu tar vi en titt på ett av deras mest populära ställ i mittensegmentet kallat Evolve.

Jackan och byxan ska enligt 509 vara hela 334 % mer slitstark än förra årets kollektion. Anledningen är det nya material 509 använder kallat 300D 5-TECH. Jackan och byxan som är av skalmodell har bra ventilations fickor och ska klara 10,000mm vattenpelare. Alla sömmar är tejpande och med D-ring, avtagbar huva samt aggressiv passform ska stället passa för den tuffaste av miljöerna. Om stället klarar Sveriges urskogar och karga klimat återstår att se.

Priset ligger på ca 5000-6000kr

TOBE – TERMINATOR HELMET

Det svenska klädmärket gör här ett samarbete med den italienska hjälmtillverkaren Airoh. Hjälmen heter terminator, är tillverkad i komposit och väger in på 1070g. 

ECE-godkänd, uttagbar inredning och Airoh egna ”emergency cheek pad release system” som vid olycka ger ett riktigt bra värde. Dubbla d-ringar som spänne och aerodynamiska framtestade ventilationshål ska göra denna kruka till TOBE:s storsäljare på hjälmsidan.

Om svensken och italienaren gör succé hos Sledtrax får ni veta till våren.

Priset ca 3.400kr

509 – SINISTER X5

Amerikanska 509 var bland de första att tillverka goggles anpassade för skoteråkning. Sinister är en av de första modellerna som kom från fabriken (år 2006) och har varit på marknaden i ett antal olika upplagor genom åren. Sinister som är 509 flaggskepp är nu inne på sin 5:e version som dem kallar x5.

Brillorna erbjuder imfri linsteknologi, out-trigger system, nässkydd och ett silikonbelagt band för optimalt grepp runt hjälm. Sinister har även en optimal passform tillsammans med 509 egna hjälmar. Vilket kan vara värt att tänka på om man både är ute efter hjälm och goggles.

Priset ligger på ca 1300kr

FXR – BLADE 2.0 CARBON EVO HELMET

FXR har lyckats designa en riktigt snygg kruka som fångar blickar. Färgkombinationen på hjälmen vi skall prova har likheter med den hjälm som Daniel Bodin hade i x-games 2013, vilket gör att man känner sig lite som en vinnare. Blade carbon är som namnet beskriver tillverkad i kolfiber med inslag av glasfiber och väger in på 1250g. En massa som är lite större än konkurrerande modeller, men ändå vad vi kategoriserar som en lätt hjälm.

Hjälmen är ECE godkänd och har Anti-bakteriellt foder som är urtagbart. Bakstycket på hjälmen är anpassat för nackskydd vilket känns genomtänkt. Ventilationskanalerna har 10 insläppsportar och 4 utsläppsportar för att hålla dig sval även de varmaste dagarna på fjället.

Hjälmen är utrustad med EPS liner innerskal som har hög absorptionsförmåga.

Om hjälmen håller i de långa loppet jämfört med konkurrenterna ska vi på Sledtrax ta reda på.

Pris för hjälmen ca 3.595kr

Mer fakta och inköp av produkterna finns hos våra samarbetspartners:

www.sledstore.se

www.skoterdelen.com

www.fxrshoppen.se

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen