Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN DEL 6 – KLIM

Nu är vintern här och äntligen har det blivit dags för sista delen ur klädguiden där vi tar och kikar in ett par riktiga premiumprodukter från KLIM.

KLIM Adrenaline GTX Boa 

Klim Adrenaline är en numera välbeprövad skotersko med gott rykte i skotervärlden. Den skall palla riktigt mycket tukt ute i backarna, samtidigt som den skall hålla kyla och väta borta. Med Gore-tex membran och 600 gram 3M  thinsulate isolering ska det gå alldeles utmärkt. Skon är utrustad med löstagbar innersula som dessutom är fukttransporterande.
EVA-skumkuddarna inuti kängan gör att skon får passform efter din fot, vilket skall öka komforten ytterligare. Den slitstarka sulan är grovmönstrad för bästa grepp.
Priset på dessa är närmare 5000 kronor för detta par premiumskor.

KLIM Storm jacket and bib 

Klim storm passar den aktiva åkaren som inte vill att grejerna ska sitta allt för tight. Stället har en läcker design med många finesser. Klim kör till 100% med Gore-tex membran vilket är välbeprövat och håller dig torr utifrån och in samt vice versa. Den höga byxan gör det näst intill omöjligt för snön att hitta in. Snölås har byxan vid benen och jackan vid ärmarna. 

Skulle man börja svettas finns det bra möjligheter att ventilera ut värmen, då både byxan och jackan har ventilationsluckor.
Priset för Storm jacka och byxa når nästan upp till 10.000 kronor på detta premiumställ.

KLIM Edge Goggle

Klim Edge är en nyhet från Klim som vi ser fram emot att få testa. Den ska hålla imman borta även vid tuff aktiv körning. Den ramlösa designen och magnetiska linsen borgar för god sikt och snabba byten av lins, utifall man vill byta den ljusa linsen mot en mörkare när solen tränger igenom molnen. Trelagers svettabsorberande foam ska se till att svetten håller sig borta från synfältet. På så vis kommer inte brillorna heller att imma.
Edge är även utrustad med en dubbellins för optisk klarhet och maximalt med skydd. Brillorna är av högsta kavlitet och det skvallrar även priset på 2000 kronor om. 

KLIM Ripsa Monosuit 

Ripsa monosuit var en av fjolårets stora nyheter från Klim. Med en riktigt läcker design och en passform för aktiv åkning. Ett attraktivt pris utan att tumma på kvalitet så blev det genast populärt bland skoteråkarna. För ca 7500 kr får man ett ställ från Klim i premiumklassen. Det är utrustat med Gore-tex, rejäla ventilationsluckor och flera fickor. När man tog fram Ripsa så var det funktion som var prio ett. Vi ska hårdtesta Ripsa i vinter för att ta reda på om det håller måttet i vått och torrt.
För trots att den tilltalande prislappen hamnar på 7500 kr är det ett riktigt kvalitetsställ.

KLIM F5 Helmet 

Klims F5 är inte den lättaste hjälmen på marknaden, men däremot en av de säkrare. Istället för att göra den så lätt som möjligt har man tänkt på säkerheten. F5 har ett hölje av kolfiber. Eps:n består av tre olika material som har olika densitet för att skydda knoppen från stötar. 18 ventilationsintag och 8 uttag ska se till att man inte blir för varm om huvudet. Skulle det dock vara kallt ute så kan man montera den medföljande windstoper-inredningen.

Hjälmen skall vara så pass välbalanserad att dom extra gram den bär på inte skall bli påtagligt. Priset på F5 är närmare 6000 kronor. Det gör att den hamnar i premiumklassen. Vi ska hårdtesta den här krukan i vinter och se vad den verkligen går för.

KLIM Valdez jacka 

Klim valdez är tillverkad för teknisk skogskörning. Den är förstärk för att tåla extremt tuffa tag. Kvistar och kontakt med bråkiga träd ska inte bekomma detta klädesplagg. Valdez är en skaljacka där man klär sig under efter körningens förutsättningar. 
Ska det puttras led så är det bara på med en tjock underställströja för att inte frysa. Men blir det action i trång skog är den en tunn undertröja som gäller. Jackan har ventilationsfickor om det börjar gå varmt. En annan smart lösning på Valdez är att det finns fickor för att trä in ryggsäckens höftbälte ifall man kör med ryggsäck. På så sätt slipper man att det bygger snö mellan jacka och ryggsäcksrem.
Jackan kostar ca 6000 kr. Det betyder att förväntningarna för denna jacka är väldigt hög.

KLIM Havoc GTX Boa

Havoc är en skoterkänga med attityd. Den är egentligen utvecklad för att passa snowbikeförare, men den är precis lika bra för den aktiva skoterföraren. Kängan har hämtat inspiration både från skotercross- och crossvärlden. Tack vare Michelinsulan som skon är utrustad ska grepp alltid finnas där. Skon är styv och skyddar från slitningar och vrickning av foten. Förstärkningarna på skon skall även de se till att skaderisken vid avancerad körning minskar rejält.
Klim havoc hamnar i det övre toppskikten med en prislapp på ca 5000 kr.

Köp ditt KLIM hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen