Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN FXR OCH JETHWEAR

I denna del av klädguiden får ni ta del av utrustning och kläder från både FXR och JETHWEAR. Vad säger specifikationerna och vad är våra förväntningar på detta urval av plagg? Detta är en rad produkter som vi kommer att utvärdera under säsongen för att ni skall veta bäst om hur den presterar. Häng med i denna härliga presentation!

FXR HELIUM MONOSUIT

Första ut bland dessa produkter är FXR Helium Monosuit. Detta är en ofodrad overall som har ett skal av Omni Stretch™ 450d material med Hydrx Pro™ laminerat för att säkerställa grym rörlighet samtidigt som man håller sig torr. Vattenpelaren, vilket förenklat sagt är en enhet av hur bra plagget står emot väta, är på 20 000 mm vilket säger att den skall klara av uppgiften att hålla borta vattnet med bravur. Vidare är overallen utrustad med mycket bra att ha för skoterföraren, vad sägs om inkluderad torkduk, innerfickor med hållare för transceiver och nycklar, avtagbar huva, vadderade knän, extraisolerat säte, rejäla snölås samt reflexdetaljer? Ja och för att toppa detta har man dessutom detta plagg i en uppsjö av olika stilar för att passa just ditt tycke och smak. Priset ligger på 8295kr och detta betyder att plagget skall vara en seriös spelare på marknaden, men prestanda i toppklass. Klarar den det? Det återstår att se!

FXR BLADE RACE DIV

Detta är en hjälm som inte tummar på säkerheten, FXR har exempelvis valt att ha 3 olika storlekar på skalet för att täcka upp spannet av XS-5XL och man har gjort skalet av en mix av kevlar och glasfiber för optimal funktion. Utrustningsmässigt har den det mesta man kan önska sig som skoterförare, som exempelvis rejäl ventilation för de varma dagarna och löstagbar inredning. Spännet är ett klassiskt dubbel D-ringsspänne och vikten ligger på ca 1300 gram för en ECE godkänd modell. Priset ligger på 3295kr vilket placerar den någonstans mitt på fältet av konkurrerande produkter, hur kommer denna då stå sig över lång tid? Läs mer till våren om det utfallet!

FXR FACTORY RIDE SNOW GOGGLE

Dessa moderna skoterglasögon skall erbjuda ett brett synfält som hålls imfritt tack vare FXR:s nya FLOAIR-teknik, något som vi är ivriga att få utvärdera då utmaningen om att hålla imman borta är ett av de större problemen som finns vid teknisk skoteråkning. Utöver detta har man 20mm tjock skum som skall forma sig efter ansiktet och ett 45mm brett och silikonförsett band som håller glasögonen på plats. Vill man byta linserna så skall det gå smidigt med WAVELATCH Quick systemet, något som även det kommer utvärderas så många fina lösningar nu finns på marknaden. Priset på dessa är 1549kr vilket tyder på att det bör vara en kvalitetsprodukt!

FXR PRO CROSS BOOT

Med en prislapp om 5495kr är dessa fullsmetade skoterskor en stark spelare i matchen. Modellen är en av de få värstingar som har uttagbar innersko – vilket vi vet är efterfrågade av många läsare. Men kommer man få samma känsla? Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Med dubbel BOA snörning skall de sitta som limmade på fötterna och 1200g isolering kommer garanterat se till att hålla en varm även de kallaste dagarna. Den stora frågan är som alltid för skor, kommer de hålla och kommer de att hålla en torr? Det och mycket mer får ni svaret på till våren.

FXR TRANSFER GLOVE

Med 150 g Thinsulate och en lågt skuren profil ser dessa handskar ut att kunna bli en favorit ute i skogen där man vill ha bra kontakt med styret och inte allt för tjock isolering för att hantera värmen som uppstår. Givetvis måste även produkten vara slitstark vilket FXR säger sig fixa med förstärkt fullnarvigt läder i både handflata och fingrar. Sedan har man ett 4-vägs stretchigt tyg på handryggen och bästa komfort. Vätan håller man slutligen borta med HydrX Pro som är både vattentätt och ventilerande. Priset är 1195kr, ett lovande pris för en lovande produkt!

JETHWEAR MOUNTAIN JACKET

Först ut har vi en helt ny jacka med 20k vattenpelare och 20k i andningsfunktion. Jackan finns både i fodrat utförande och som skall variant. Fodrade modellen har 150g isolering på kroppen och 120 gram på armarna, medan skalmodellen har 60g rakt igenom. Med 10 år av design för skoterkläder har Jethwear här inte sparat på krutet. Isolerat ficka för mobilen, fäste för nödstoppslinan, löstagbar huva, rejäla snölås och mycket praktiska fickor. Detta är en jacka som ser ut att ha allt för priset av 2899 för fodrad och 3199 för isolerad. En spännande produkt som vi ser fram emot att få sätta tänderna i!

JETHWEAR M’S BIB PANT PRO

Ännu en het nyhet från jubilarerna, även denna med 20k/20k Jethwear POWTECH Ultra material. Dessa byxor kommer även dem i skalvariant samt isolerat utförande, där bägge modellerna utlovar samma grymma prestanda. Bland listan av funktioner hittar vi justerbar midja, justerbara ben, integrerade spännen för snölåsen, hela 5 fickor och dragkedjor längs hela byxbenen. Den sistnämnda funktionen är något som vi lärt oss älska med tiden då det tillåter att man tar på sig både skoterskor samt knäskydd innan man drar på sig byxorna, vilket är grymt smidigt. Priset då? 3399 för skalvariant och 3599 i isolerat utförande.

JETHWEAR FORCE HELMET

På pappret gör Jethwear nu en storslagen produkt. Läs nu noga och väl – 1300 gram, Fidlock spänne, inkluderad breath guard, löstagbar inredning samt en grym design för ynka 1999kr. Den finns dessutom i 4 färger och i storlekar från XS till XL (totalt spann från 53-62cm). Detta är en produkt att hålla ögonen på och vi kommer självklart att utvärdera denna under säsongen som kommer.

JETHWEAR PHASE GOGGLE

Denna modell av glasögon är i sig inte nya för i år, däremot har utbudet av Phase fått uppgraderingar i form av fotokromatiska linser. I övrigt har man kvar samma grymma prestanda med magnetisk infästning av linserna för smidigt byte av linser samt löstagbart nässkydd och 3-lagers skum för bästa möjliga komfort. Modellerna med fotokromatiska linser kostar 1399kr och om man köper en modell utan detta glas så får man istället en prislapp av 999kr och då medföljer en gul extralins. Låter som mycket för pengarna, men håller det måttet och håller dem borta imman? Det ser vi fram emot att få ta reda på.

JETHWEAR EMPIRE GLOVE

Sist ut i denna artikel har vi Jethwear empire handskarna, ett par tunna och smidiga skoterhandskar med 100g Thinsulate isolering på baksidan av handen och 40 gram på insidan. Inredning är av Hipora material som skall hålla en torr om händerna och handflatorna är belagda med slitstarkt läder. Detta får man för ett blygsamt pris om 799kr, ännu en produkt som ser ut att vara mycket prisvärd, upp till bevis!

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

LINDROTHS MOTOR

JETHWEAR

FXR

SIXTEN NILLSON WEBSHOP

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen