Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN FXR OCH KLIM

Solen lyser in genom fönstret när vi kliver upp på morgonen, en riktigt klar och kylig morgon och frosten glittrar på marken medans solen sakta kliver upp och smälter den. Lövens alla färger lyser upp tillvaron och än hur vackert de må vara kan vi inte låta bli att längta tills världen är alldeles gnistrande vit. Tills dess får vi kika igenom klädgarderoben och garaget och se till så att både människa och maskin är redo och preppade tills det är dags! Snöskoterbranschen är mansdominerad men kvinnorna blir fler och fler i antal vilket sätter högre krav på den utrustning och kläder vi väljer att använda också. Så extra välkommen alla kvinnor där ute, här kommer säsongens första klädguide speciellt för er! 

RECRUIT MONOSUIT 

Fxr är kända för att ha många färgsprakande plagg i sina kollektioner, här hittar vi deras recruit monosuit som är i den lägre klassen om vi ska prata pris. Den kommer dock ändå med massor av fina finesser och bra material för att klara en skoterturs alla utmaningar. Just denna är i skalmodell men finns även som fodrad med F. A. S. T. Overallen har flera ventilationsöppningar vilket i mitt tycke är absolut ett måste för de som kör aktivt för att inte bli för varm och svettig. Lite extra vaddering på rumpan och knäna där man behöver det lilla extra skyddet och värmen som det ger. HydrX Pro membranet med 10,000mm vattenpelare ska hålla oss torr och vattentäta dragkedjor och snölås vid ben och fotändar ska hålla snö och väta undan. En extra bra liten detalj med denna monosuit är att den har dubbla fästningar i beslutet för att knäppa fast i skon, på så sätt kan öppningen absolut inte åka upp och någon snö omöjligt ta sig in. Ni hittar även fler smarta och funktionella lösningar för att göra denna monosuit lämpad för sitt ändamål med dig på skotern, fråga din närmsta åf eller klicka in på fxrracing.se för att läsa om fler specifikationer!

CLUTCH EVO HELMET

Till ett fint pris får du denna färgklick att skydda huvudet, vill du ha något mer diskret så finns den i flertalet olika färger. Med en vikt på ca 1300g väger den inte in som lättast i klassen men den ska hålla dig säker med sitt starka och avancerade polymer alloy skal. Värme och svett från dig ska kunna ta sig ut samtidigt som nya svalkande vindar ska kunna ta sig in för att det inte ska bli för varmt. För att hålla hjälmen fräsch går det att ta ut innerfodret för en tvätt och sedan är ni redo för ett nytt äventyr igen!

PILOT GOGGLE

Dessa pilot goggles har en ram gjord av en mjukare plast som ska göra att de formar sig perfekt efter ditt ansikte, det tillsammans med ett mjukt 3D foam ska dessa goggles sitta som ett smäck mot huden. Linsen är uv-skyddad och har ett anti scrach skydd för att hålla sig repfri genom säsongen och du får dessutom med en extra klarglas lins! Även silikonsträngarna på bandet gör att goggles sitter där dom ska och ej glider ner och om du ska race´a över sjön skyddas näsan av nässkyddet dom även är avtagbart.

ELEVATION DUAL BOA BOOT

En värstingsko från fxr med ett skydd över den nu välkända och mycket uppskattade dubbel boasnörningen för att minska isbildning. För att kunna sätta fast de två spännen från byxbenen på skon finns såklart en ögla fram och en bak för att allt ska sitta på sin plats hela dagen! Likt andra produkter hos Fxr har även dessa skor HydrX pro membran för att hålla borta vätan och en rejäl tjock sula som tål tuffa tag och isolerar mot den kalla backen. Skorna har en mjuk och skön microfiberpäls på insidan och mycket foder som ska klara – 50°c. De har ett styft skaft för stöd och skydd vilket är väldigt skönt för fötterna när det kan bli många aktiva timmar bakom styret på en dag.

ATTACK INSULATE GLOVE

En passande friåkningshandske med 150g värmande foder på ovansidan handen och något mindre i handflatan för att få bättre grepp runt styret. Tyget är fyrvägsstrech för bästa komfort med läder i handflatan för bra grepp och hållbarhet. Vi hittar såklart även HydrX pro vattentätt membran på dessa handskar med egenskaper som gör att tyget även kan andas. Remmen vid handleden kan man dra åt för att handsken ska sitta riktigt tight så de ej kan glida runt eller komma in snö så man blir blöt.

SHREDSA MONOSUIT

KLIM är ett märke som många förknippar med hållbarhet och kvalitet, det ska därför bli extra roligt att under denna vinter få se vad denna monosuit utformad för just kvinnor går för! Detta plagg är i gore-tex skalmodell med både vind och vattentäta egenskaper samtidigt som den ska andas för att inte skapa onödig fukt och kondens som sedan gör en kall när det svalnat. Shredsa har en ganska clean design med partier av färg och mönster som poppar i den vita snön.  Ett stort plus i kanten är det så kallade “drop seat” som vi hittar på denna monosuit. Det är alltså en lucka baktill som man kan öppna med hjälp av en dragkedja för att slippa ta av hela munderingen när blåsan börjar trycka på. Vi hittar många bra och smidiga funktioner såsom förstärkta partier på extra utsatta områden, långa dragkedjor längs hela benen för att komma åt det man har under utan att behöva ta av sig allt, flera fickor, snölås, midjejustering för att få bästa passform, och en liten men i mitt tycke superbra detalj – krok längst ner för att fästa i skon. Givetvis finns det fler funktioner och vill ni verkligen grotta ner er så kika in monosuiten hos närmsta åf eller på klim.com

F3 HELMET 

Den tredje generationens F3 hjälm har ett skal av komposit vilket gör denna hjälm hållbar och relativt lätt. Om det är något jag inte gillar med hjälmar är det när dem bli för varma, vi kör väldigt aktivt och därför är en välventilerad hjälm viktigt. Denna F3 kommer med flertalet ventilationsöppningar för ett bra luftflöde som motverkar att det blir för varmt och svettigt. Klart det blir en del svett och smuts i hjälmen ändå men då är det tur att man kan ta ut innerfodret för en uppfräshande tvätt! Öppningen för goggles är stor vilket ger ett optimalt synfält och plats för den medföljande breathboxen. Frusna fingrar efter att du stått och krånglat in hakremmen i dubbla D-ringar? En super smidig och bra funktion som råder bot på detta problem är magnetspännet som du enkelt bara klickar på med enkelhet, trots handskar på! Designen är i mina ögon enkel och genomtänkt, ganska raka linjer och en grövre look. Det tillsammans med utbudet av olika härliga färgklickar eller en med diskret nyans passar denna hjälm till de flesta.

KLIM EDGE GOGGLE

Eftersom dessa brillor har en ramlös design får du ett brett synfält tillsammans med ett mjukt foam som sluter tätt mot ansiktet. De ska dessutom hålla borta imma och ifall du bär glasögon ska även de fungera tillsammans. Något jag ser extra fram emot med dessa är den magnetiska linsen, enkelt att ta lös för att byta när väderförhållanden och ljuset ändras eller om man vill torka av dem efter ett härligt snöbad! Det finns massvis av linser du kan välja mellan för att anpassa efter rådande förhållanden, super smidigt att kunna byta dessa enkelt och snabbt med hjälp av magnetfästet!

KLIM AURORA 

Ett par bra skor kan göra stor skillnad en dag på skotern. I mitt tycke ska skon vara styv med rejäl sula som isolerar mot backen samt ger ett bra grepp och stöd mot fotstegen. Men det viktigaste är nog att de ska hålla mig varm och torr hela dagen! Detta förväntar jag mig av denna sko kallad Aurora, de utlovas vattentät konstruktion, varmt foder, bra passform och stöd för fötterna samtidigt som de ska vara fungerade att gå med. Med välkända beprövade material som gore-tex, 3M och Michelin skvallrar dessa skor om kvalitet! Och det har givetvis en funktion jag aldrig vill vara utan, boasnörning!

KLIM BOMBSHELL GLOVE 

PowerXcross handsken är en välkänd favorit hos många klim fantaster, denna modell är en version av just den handsken fast mer anpassad för kvinnor. När handsken dras på känns passformen väldigt bra med sina förböjda fingrar samt mjuk och skön med sin fodrade ovansida. Ett bra grepp och slitstarkt läder hittar vi på andra sidan handsken i handflatan, detta material har jag även på andra handskar upplevt hålla väntan borta väldigt effektivt. De går dessutom att använda på touchskärmar, varmt och skönt att slippa ta av handskarna! Jag tror och hoppas att dessa bombshell handskar ska komma att hålla mig varm och torr samt hålla sig hel och fin trots en säsong med fullt ös.

KLIM ALLURE GLOVE 

Frusna fingrar eller behov av vad jag kallar det “transporthandskar”? Då har vi nog hittat rätt här! Dessa Allure handskar är rejält fodrade och har en fiffig funktion med dubbla öppningar. Lite klurigt att förklara men du kan alltså välja om du stoppar in handen i den nedre eller övre öppngen på handsken för att få mer foder ovanpå handen eller under handen mot styret, väldigt smart och det ska bli spännande att känna hur greppet mot styret blir samt hur värmen fördelas med de olika alternativen. De har även långt skaft för att hålla snö och vind borta samt ett justerbart spänne över handleden så de sitter ordentligt.

SHADOW BALACLAVA

En extra kylig dag eller långtur på schemat, då kan det vara skönt med en varm och skön hjälmluva. Denna shadow balaclava känns riktigt mjuk mot huden och har strechigt tyg på övre delen som ska göra att den passar bra till alla olika huvuden, tyget ska dessutom andas bra för att inte göra dig extra svettig. Vill du ej ha den över hela huvudet går det enkelt att vika bort den delen för att endast använda fleecedelen som ett värmande skydd för näsa, mun och kinder.

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

LINDROTHS MOTOR

KLIM

FXR

SIXTEN NILLSON WEBSHOP

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen