Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – UTVÄRDERING KLIM

Nu börjar sommaren ge sig till känna även här uppe i nordligaste delen av landet, det är dags att ställa bort skotrarna, packa ner vinterkläderna och inte minst att summera vårt intryck av Klims allra varmaste skoterkläder.

Klim Keweenaw jacka

Något som avgjorde vårt val av skoterjackan Klim Keweenaw var Klims löften om skoterkläder som skulle vara både smidiga och varma, som skulle hålla måttet för extrema väderförhållanden såväl som milda vårdagar. För att nå detta satsade Klim på olika lager av ventilerande såväl som värmande material och det var intressant att få uppleva hur väl detta föll ut i verkligheten. Vid de allra kallaste dagarna, med mycket tid av stillastående vid filmning av skoteråkning, fick den löstagbara västen vara kvar och ge välbehövlig värme och vi behövde absolut inte frysa. Resterande tid, antingen vid aktiv körning i kyla, eller vid lugnare körning i behagligare temperaturer, packades västen undan då det annars blev för varmt för oss. Ett stort plus har varit att den ventilerande funktionen verkligen fungerat bra, vi har hållit oss torra vid såväl varma vårdagar som vid mer intensiv körning i utmanade terräng. Det första intrycket av kläderna var att de såg lite otympliga ut, men av detta har inget märkts vid körningen, passformen var mycket bra och de upplevdes som riktigt smidiga för att vara så väl isolerade.

Klim Keweenaw BIB byxa

Vi valde också den matchande skoterbyxan Klim Keweenaw BIB, med förhoppning om att hitta en byxa som både var smidig och varm. Klim Keweenaw BIB fanns att beställa i längre benlängd vilket var bra, då förare på stadiga 196 cm inte alltid har lätt att få byxornas benlängd att räcka till.  Byxans överdel höll både yrsnö och kyla borta och med sin tunnare isolering och sitt smidiga tyg märktes överdelen inte alls av under körningen. Ett stort plus även för de väl utformade snölåsen som effektiv förhindrat snö att yra in. Efter en intensiv skotersäsong ser kläderna ut i stort sett som nya, vi kommer att kunna slita på dessa plagg flera säsonger till.

+ toppenkvalitet

+ smidigt och ändå riktigt varmt

– kanske lite dyrt, men smakar det så kostar det

Klim Fusion handske

På händerna valde vi att sätta Fusionhandsken, Klims mest isolerade handske, som dessutom har möjligheten att variera isoleringen. Den visade sig vara riktigt varm för att vara en fingerhandske, men det extra 60-grams isolerande lagret har vi mestadels haft på utsidan av handen. Vi upplevde att greppet och känslan vid körning försämrades och handsken upplevdes som klumpig när vi lade till det på undersidan av handen. Innan säsongen var slut hade tyvärr en liten bit av sömmen på ena pekfinger gått upp, och vi fick anledning att testa Klims reklamationsavdelning. Det var inget problem att göra en reklamation, vi fick omgående nya handskar. Det smärtade dock att klippa sönder de gamla handskarna innan vi kunde få nya hemskickade. 

+ varma fingerhandskar

+ håller händerna torra

Klim Klutch GTX BOA skor

På fötterna valde vi att sätta Klim Klutch GTX BOA, som marknadsfördes som varm, torr, smidig och bekväm att gå i. Vi kan med glädje konstatera att det stämmer till punkt och pricka, vi har verkligen inte frusit om fötterna denna vinter, trots temperaturer ner mot -25 grader. Extra glädjande har varit att slippa använda skotorken efter körningarna, fötterna och skorna har varit torra oavsett typ av körning, Vi upplevde att skorna var små i storleken och köpte därför en storlek större än vanligt.

+ BOAn gör det lätt att spänna åt skon

+ torr och varm om fötterna

+ prisvärd sko

Klim F5 ECE hjälm

Så till huvudsaken, hjälmen. Vi valde Klims F5 ECE som var mycket bekväm att ha på sig under långa dagar ute, i såväl kyla som soliga vårdagar. Genomtänkt design som ger god säkerhet, sitter bra på huvudet, är välventilerad samt får ett stort plus för FID-lockspännet som fungerade toppen, så enkelt att hjälmen denna säsong suttit ordentligt fastspänd vid varje körning. En kvalitetshjälm som kostar en slant, men det följer å andra sidan med extra tillbehör i form av nässkydd, extra skärm, hjälmmössa och förvaringsväska. Säkerhetstänket har dock ett pris i och med att vikten på hjälmen höjs och vi upplever hjälmen något tyngre än andra lättviktshjälmar vi provat.

+ lätt att spänna fast 

+ bra tillbehör

–  något tung

Klim Edge glasögon

För säsongen valde vi Klims Edge glasögon och har varit nöjda med dessa, de har varit mycket bekväma att köra med, passformen har varit god och efter en säsong ser de knappt använda ut. Stoppningen sluter tätt mot hjälm och ansikte så att det förhindrar drag och spänsten i stoppningen har bibehållits under hela säsongen. Systemet med dubbellins fungerar bra, vi har inte upplevt några problem alls med imma under våra färder. Glasögonen är inte de billigaste, men mycket väl fungerande.

+ bra passform

+ imfria

En kort summering

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att om man känner för att kosta på sig det där lilla extra, är det helt rätt att satsa på Klim, det andas kvalitet och man blir inte besviken. Vill man dessutom minimera risken att frysa där ute i det vita, kan vi varmt rekommendera Klim Keweenaw skoterkläder, Klim Fusion handskar och Klim Klutch skoterskor.  Så har vi kramat ut det sista ur vintersäsongen för den här gången, nu längtar vi efter sommarens alla äventyr i skog och mark, långa lata dagar i solen och härliga dopp i hav och sjö innan vi blickar fram emot nästa vinter med nya äventyr i sikte.

Väl mött i sommarsolen!

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

KLIM

UTMAB

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen