Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – JETHWEAR, SCOTT

2020 närmar sig sitt slut. Det betyder att kläder, skotrar och andra produkter pumpas ut för att hinna till skoterfantaster innan säsongen 2021 drar igång på allvar. Precis som föregående år är förväntningar höga, och suget att få börja testa produkterna stort. I år kommer vi som tidigare nämnt att köra mer enhetliga kombinationer, med produkter från en tillverkare rakt av istället för att blanda. Nu kikar vi vidare vad som kommer att testas.

Jethwear Endurance monosuit

Jethwear Endurance monosuit

Först ut är en stor nyhet från Jethwear. Till 2021 så har man snäppat upp gamet ytterligare. Till den nya Monosuit Endurance så har man använt sig av Sympatex som material. Det betyder att Endurance ska klara av en vattenpelare på hela 45k. Det gör den till det “värsta” skoterställ du kan köpa från Jethwear. Sympatex och courduramaterialet i denna suit kommer borga för en otroligt skön upplevelse med torr rumpa efter tuffa färder ute på fjället. Första intrycket av Endurance är att det är lätt, robust och känns riktigt smidigt. 

Aquaguard-dragkedjorna och snölåsen vid skor och ärmslut hjälper till att hålla borta väta. De sex fickorna gör att man enkelt får med sig lite grann, i fall det behövs. Dressen är även väl ventilerad när man fått upp flåset. Priset ligger på 8999kr och är ett premiumställ. Förväntningarna och spänningen att få testa detta plagg är höga. 

Jethwear Methood boot

Jethwear Methood boot

Methood boot är utrustad med dubbelboa för att krama om foten rejält när det gäller.Skon andas action, den röda färgen sticker verkligen ut, snygg eller ful? Ja, det är upp till betraktaren. Undertecknad tycker den ser rätt så rå ut. Jethwear powtec dry membran ska se till att fötterna inte blir blöta, och även andas. Skon har ett yttre hölje av gummi och konstläder för att tåla riktigt hårda tag. Methood boot ska klara en temperatur ner mot 30 minusgrader, men vid sådan kyla hoppas vi slippa testa dem. Priset på dessa pjuckor är ca 3500 kr. Det placerar dem ganska högt upp och gör det till en känga i premiumklassen. Vi hoppas och tror att dessa ska hålla fötter torra och i schack. 

Jethwear Vendetta goggles 

Jethwear Vendetta goggles 

Vendetta-goggles är produkten av ett samarbete mellan Dragon och Jethwear. Brillorna har nässkydd för att skydda mot kalla vindar och yrande snö under frostiga dagar. Ramen har ett microfleecefoder för komfort och för att hindra kylan att tränga in. Linsen är ramlös och utanpåliggande för att ge ett så stort synfält som möjligt. Bandet har på insidan silikon för att det inte ska glida av hjälmen. Sen ger även linsen ett 100% UV-skydd. Priset för dessa glajjor hamnar strax under 1500 kronor.

Jethwear Empire glove

Jethwear Empire glove

Med förböjda fingrar är Empire glove anpassade för att passa skoteråkning som handen i handsken. Handflatan är förstärkt med läder för att tåla riktigt tuff hantering, och öka slitstyrkan. För att inte snö ska leta sig in till handen har man försett vanten med resår och en dragkedja. Hipora-membranet skall se till att färden blir torr och skön. Empire glove kostar ungefär 800 kr. Det lägger handsken i mellansegmentet.

Scott Xt Flex Dryo jacket

Scott Xt Flex Dryo jacket and bib

Scott släppte i vår en hel del läckra nyheter och bland annat en ny serie i Flex. De här två plaggen har stretch i flera riktningar, vilket ska göra plaggen otroligt smidiga. Likt ett elastiskt skinn formar sig jackan och byxan efter underlaget. Stället ska klara av en vattenpelare på 15k, vilket borde räcka för att hålla färden torr. På bröstet av jackan sitter en stor ficka, ifall man måste medtaga något skrymmande.

Scott Xt Flex Dryo bib

Båda plaggen är utrustade med vattentäta dragkedjor. De har även ventilationsluckor i fall man skulle bli riktigt varm vid aktiv körning.  Detta ställ kostar närmare 7000 kronor. Det hamnar mellan budget och premium. Förväntningarna för stället är givetvis höga, och det ska bli intressant att testa i vinter om det håller måttet.  

Läs fler Klädguider

Köp dina skoterprodukter hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

JETHWEAR

SCOTT

Eller hos någon av din lokala handlare:

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

SN MOTORSERVICE

AUTO BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

TORDS MOTORSERVICE

TERRÄNGMASKINER

SPEEDSHOP SERVICECENTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen