Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – KLIM, TOBE, JETHWEAR

Ända sedan Adam & Evas tid har människan tagit fram nya plagg i samma takt som teknik och material utvecklats. Inför säsongen 2021 har vi dock kommit långt ifrån att bära några löv eller sälskinn, dagens material tål både tuff behandling, vatten och kan transportera ut fukt genom smarta membran. Nu fortsätter vår klädguide där ni får ta del av de senaste plaggen och personlig utrustning anpassade för skoterkörning.

Klim Lochsa

Klim är en av de största på marknaden när det kommer till personlig utrustning och alla deras produkter designas med fokus på kvalitet och funktion. Klim Lochsa är inget undantag och är en av märkets top of the Line produkter. Det är en overall tillverkad med ett GORE-TEX 3 Layer Pro Shell material som tillåter fukt att transporteras ut från kroppen samtidigt som det är vind och vattentätt. Säkerhetsmässigt har Klim en världsunik funktion på detta plagg genom att det finns en inbyggd sele för lavin trancievern. Man sätter helt enkelt fast sin tranciever i den anpassade fickan på insidan av plagget i stället för att ta på sig en traditionell sele. Vi kommer att ställa höga krav i vinter på detta plagg som ska vara bland dem bästa på marknad!

Ca pris 9900 kr

Klim EDGE Fokus

Klim EDGE Goggles är en helt ny modell för året där man jobbat med att göra synfältet så stort som möjligt och ett system för att snabbt kunna byta linser. Vi har sett lösningar med magnet linser tidigare men Klim har valt att kombinera magnetfästen med att använda ett mekaniskt snabbfäste för att säkerställa att linsen sitter på plats. Linsen är en dubbel lins behandlad för att motstå imma och är formgjuten med senaste tekniken för att uppnå så hög optisk klarhet som möjligt. En bred foam runt ramen är utformad för att sluta helt tätt mot hjälmen och det ska bli intressant att se hur dessa nya brillor kommer att leverera under vinterns prövningar.

Ca pris 1899 kr

Klim F5 Koroyd

Säkerheten är alltid viktig när man kör snöskoter men något av de viktigaste är att man skyddar huvudet med en hjälm. När Klim teamet utvecklade F5 Koroyd har man satt allra störst fokus på säkerheten, den traditionella skumkärnan är utbytt mot ett system som heter Koroyd. Det liknar mönstret i en bikupa med sexkantiga små plaströr som absorberar krafterna upp till 48% mer än en konventionell hjälm. Men den är även utrustad med ett system som kallas för MIPS som är ett plastnät som är utvecklat för att ta emot rotationskrafter som kan uppstå. Dessa funktioner gör F5 Koroyd hjälmen till ett av de säkrare alternativen på marknaden. Denna kolfiberhjälm är anpassningsbar med den medföljande breathboxen tillsammans med en hjälmhuva för att fungera i både varmt och kallt väder.

Ca pris 8200 kr

Klim Powercross handskar

Händerna är väldigt utsatta för en snöskoteråkare, kyla, vind, vatten och snö tillhör vardagen vilket ställer höga krav på handskarna. Klim Powercross är en modell som är tänkt att fungera till det mesta, inte de tunnaste för fingertoppskänslan vid teknisk körning men inte heller tjocka och klumpiga som de mest isolerade handskarna är. Även här har man använt Gore-Tex material för att kunna transportera överskott på fukt från händerna, då fukt kyler bättre än luft är målet att händerna skall vara torra och på sätt även varma. En uppgift som inte är lätt då handskar åker av mellan varven och en fuktig hand kommer tillbaka, vi får se om Gore-Tex membranet klarar detta i vinter.

Ca pris 1099 kr

Klim Adrenaline PRO GTX BOA

Precis som med händerna är fötterna också utsatta för hårda prövningar när man åker skoter. -30 grader stående i snö till att sedan köra skoter med värme som strömmar ut vid fotholkarna där snön blir till vatten som rinner på skorna. Dessa kängor är dock utvecklade för att vara både vattentäta samt hjälpa fukten ut via Gore-Tex membran. Sulorna är tjocka för god isolering och är gjorda för att tåla tuff behandling.

Ca pris 4400 kr

Klim Oculus

Klim Oculus är en goggle som är utvecklad efter tre huvudpunkter, varierande ljusförhållanden, imma och synfält. För att klara varierande ljusförhållanden har man en Slide-Lock teknologi som gör det möjligt att snabbt byta lins. Sen har man jobbat med luftcirkulationen för att motverka imma både på in och utsida. Glaset är sfäriskt utformat för att periferiseendet skall vara så bra som möjligt samtidigt som linsen har så hög optisk klarhet som möjligt.

Ca pris 2200 kr

Tobe Novo Jacket

Tobe är väletablerade på snöskotermarknaden runt om i världen och det är inget som kommer av sig själv. Det ligger många årsarbete bakom utveckling som ligger bakom den succé det visat sig bli. Novo Jacket är en jacka med den senaste och bästa tekniken från märket. Materialet i denna jacka heter Sympatex och har hela 45 000 mm vattenpelare vilket innebär att man skulle kunna bygga en båt av tyget. Helt vind och vattentätt är plagget som även har ventilation för att transportera ut fukt när man börjar bli svettig. Limmade dragkedjor på alla fickor och ventilation som är på utsidan av jackan, på insidan hittar vi smarta mobilfickor med mera. Helt klart en premiumjacka som ska sättas på prov i vinter.

Ca pris 5195 kr

Tobe Novo bib 

Ett par brallor kan vara att föredra ute i snön och dessa är tillverkade med samma material som Novo jackan. Sympatex tyg, limmade dragkedjor och rejält tilltagna hängslen för att komforten ska vara i topp. På utsatta ställen såsom knän och insida ben har man valt att använda ett extra starkt material för att stå pall mot exempelvis vassa fotsteg eller nötning mellan knän och maskin.

Ca pris 4700 kr

Tobe Terminator

Tobe Terminator är en hjälm som funnits ett par år och kommer nu med ny design inför denna säsong. Tack vare ett skal av kolfiber tillhör denna hjälm en av delättaste på marknaden och samarbetet med välkända Airoh borgar för att kvalitet är på topp. Om olyckan skulle vara framme är kindkuddarna löstagbara för att enkelt kunna ta av hjälmen utan att skada föraren, dubbla D-ringar på hakremmen ser till att hjälmen sitter på plats med rätt spänning. 

Ca pris 3595 kr

Tobe Cordus Boot

Rejäla kängor är ett måste för en inbiten skoteråkare och från Tobe kikar vi närmare på deras Cordus Boot som är en lite smidigare skoterkänga. Tunnare framdel tillåter att man kan använda dessa även när man kör snowbike och behöver växla. Det är även en fördel på skoter då det minskar risken för att fastna i en fotholk och vrida benet vid en olycka. Boas kraftigaste snörningssystem med vajrar är utformat för att passformen skall vara på topp. Slitstarka sulor, välisolerade och vattentäta ska dessa kängor vara

Ca pris 3695 kr

Tobe Capto Mid

Dessa handskar är utformade för aktiv körning vilket också ställer höga krav på materialvalen. På insidan av handsken är det läder som tål nötning och ger bra grepp och på utsidan sitter det ett vattentåligt tyg som även är vindtätt för att inte fartvinden ska kyla händerna. Fingrarna är förböjda för den bästa passform och vid vristen har man kardborre för att kunna justera hur tight man vill ha handsken. 

Ca pris på dessa är 895 kr

Köp din Capto handske hos TOBE OUTERWEAR

Jethwear The Burn Jacket

Denna skaljacka tillhör inte de dyraste på marknaden men ej heller den billigaste och man får väldigt mycket för pengarna när man kikar på specifikationerna. Denna jacka kan både andas och motstå väta, 20 000 mm vattenpelare. Sen hittar vi limmade dragkedjor, D-ring i metall till nödstoppen, mobilficka och snölås vid händer och midja. Om den kan mäta sig mot de dyrare jackorna skall vi ta reda på i vinter men på pappret utmanar den, även om den inte har flest vattenpelare i materialet.

Ca pris på The Burn Jacket är 2999 kr.

Jethwear Pemby Bib

De här byxorna i svart med röda detaljer matchar den röda jackan, de är delvis fodrade på utsatta ställen såsom knän och rygg. Hög midja med breda hängslen hjälper till att hålla snön ute. Samtliga dragkedjor är limmade, även de som går längs med hela ytterbenet. Det är ett smidigt system för att komma åt skydd eller skor trots att byxorna är på. Även byxorna har andningsförmåga och klarar vatten upp till 20 000 mm vattenpelare, allt för att man ska vara torr efter en lång dag i naturen.

Ca pris på dessa är 2999 kr

Jethwear Imperial Helmet

Jethwear har utvecklat en egen hjälm där skalet är tillverkat i glasfiber och kolfiber för att hålla ner vikten. En uppgift som kan vara svår men med en vikt på 990 gram (+- 50g) måste vi säga att de har lyckats riktigt bra här! Stilren design som matchar kläderna och kolfiber som syns mellan grafiken ger ett läckert utseende. Hakremmen sitter med säkra D-ringar.

Ca priset på den här störtkrukan är 4399 kr

Jethwear NFX Goggle

Samarbetet mellan Jethwear och Dragon var ett smart drag för att komma åt teknologin från en av världens främsta goggletillverkare. Jethwear NFX är en goggle där man tagit bort ramen, eller iallafall på utsidan. Den dubbla linsen med anti-fog behandling ligger utanpå själva ramen för att ge ett så stort synfält som möjligt. Brillorna har även ett snabbfäste för linsen där man snabbt kan byta till en ny om man vill byta färg beroende på väderlek eller en ljusare när det skymmer ute.

Det är en härlig blandning av kläder som vi kommer att utvärdera under våren för att se om de verkligen håller måttet, eller kanske till och med överträffar vissa förväntningar. 

Läs fler Klädguider

Köp dina skoterprodukter hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Eller hos någon av din lokala handlare:

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

SN MOTORSERVICE

AUTO BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

TORDS MOTORSERVICE

TERRÄNGMASKINER

SPEEDSHOP SERVICECENTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen