Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN KLIM & JETHWEAR

Det pratas väldigt mycket om klimatet i media nu och bland det tuffaste klimatet som kläder behöver klara av är nog hos oss skoteråkare. Kyla, vind, regn, snö, ja det kan vara många tuffa och olika dagar genom en säsong samtidigt som kläderna måste hantera klimatet som kommer från föraren också. Nu tar vi och kollar lite närmare på årets kläder från Klim och Jethwear.

KLIM RIPSA VAPOR ONE-PIECE

Här har vi en helt ny overall inför denna säsong som är byggd för att vara lätt, smidig, slitstark samt vattentät. Den har Gore-tex samt nya ventilationsfickor för att ge bästa möjliga andningsförmåga när man kör aktivt och blir för varm. En ny elektronikficka hittar vi samt extra förstärkta ben för att klara aggressiv körning för lössnö entusiasterna. Det ska bli väldigt intressant att se om den lägre vikten samt om plagget är så smidigt att använda som de vill påstå.

KLIM F3 CARBON HELMET ECE

Klim är kända för att ha bekväma hjälmar och nu har man uppdaterat denna F3 hjälm för att göra den så lätt som möjligt utan att riskera att den blir osäkrare. Den klarar ECE certifieringen och gör den till en av de lättaste på marknaden som klarar dessa krav. Skärmen är helt omgjord så den släpper igenom mer luft och lyfter hjälmen mindre från fartvinden. Den är uppbyggd för hand med ett ultralätt kolfibermaterial och hakbandet sitter smidigt med ett magnetiskt spänne som heter Fid-Lock.

KLIM EDGE GOGGLE´s

Dessa googles känner vi igen men nu i en helt ny färg som heter Focus ASPHALT HI-VIS DARK SMOKE SILVER MIRROR. En fördel med att köra samma märke på hjälm och goggles är att man nästan kan vara helt säker på att passformen är bra. Vi har valt en spegellins för dom soliga dagarna och en gul extralins när det är molnigt. Man byter dom på några sekunder med det smarta snabbfästet för linsen.

KLIM POWERCROSS GLOVE

En handske ska inte vara för klumpig samtidigt som man vill att den ska vara varm. Det är ibland en ekvation som är svår att få till. Men denna är ett mellanting från de tunnaste handskarna till de med tjockare foder. Och man har Gore-Tex material för att släppa ut fukt och inte in, skaftet går också att göra tightare med den justerbara kardborren och det är för att förhindra snö från att komma in. Vi får se om den är en bra allroundhandske för olika typer av temperaturer och körning.

KLIM ADRENALINE PRO S GTX BOA BOOT

Här har vi ännu en klassiker från Klim som fått bra omdömen genom åren. Till denna säsong har man gjort om den populära skon och vi hoppas att den inte tappat den kvaliteten som vi blivit bortskämda med. Nu har man gjort en kustom sula med Michelin för bra grepp och slitstyrka. Boa systemet är kraftigare och en gjuten framsida gör skon styvare och skönare att använda. Hur den nya skon kommer att fungera ska vi ta reda på i vinter.

KLIM KREW 22 PACK

Det är en hel del prylar man vill ha med sig ut på skoterturen och det är främst för säkerheten, men även lite mat och dryck samt torra plagg kan vara fint att ha med sig. Det finns flera ryggsäcksmodeller att välja på från Klim och just denna ryggsäck är väldigt ”ren” på utsidan där finesserna visar sig på utsidan. Det gör att det inte finns så mycket för snö att fastna i och det håller förhoppningsvis ryggsäcken lätt även efter ett puderdyk! På insidan finns det plats för spade, lavinsond, goggles, radio samt ett större utrymme för diverse prylar.

JETHWEAR FREEDOM SUIT

Detta är toppmodellen från Jethwear när det kommer till overaller vilket märks när man tittar närmare på plagget som har ett material som är vattentätt upp till 20k vattenpelare. Det sitter också extra breda och vadderade hängslen som är både sköna och ska sitta på plats med ett spänne som håller ihop dessa. Då undviker man att de glider av axlarna och den integrerade mobilfickan är fodrad för att skydda telefonen. Plagget är fullspäckat med funktioner som ofta hittas på dyrare overaller.

JETHWEAR FORCE ELECTRIC

Jethwear var tidiga med snabba och enkla linsbyten för att kunna byta om man fått is på linsen. Nu tar man steget längre och utvecklar en egen Goggle med elektrisk lins och trots att den är elektrisk så byter man den busenkelt med magneter som håller den på plats. Att de är elektriska innebär att man monterat en värmeslinga i linsen som har tre effektlägen och beronde på behov så ställer man in det läge man önskar. Härmed ska frost ,is och imma på linsen vara ett minne blott vilket gör att man inte får samma behov att att ha extra linser. Full laddning och förhoppningsvis imfria brillor är nått vi verkligen ska testa i vinter.

JETHWEAR FORCE HJÄLM

På de allra flesta räknas huvudet som en vital del och det är definitivt något man ska vara rädd om, Jethwear har i år en ny hjälm som heter Force. Som fått en ny look och utöver det så finns det en hel del finesser som breath-box, löstagbar inredning och en D-ringslösning av remmen under hakan. Vi ska se vad den stilrena hjälmen går för under kommande säsong!

JETHWEAR EMPIRE HANDSKAR

Även händerna behöver skydd mot väder och vind och här kikar vi närmare på ett par fina handskar som ska göra skoterturen bekvämare. Här har man förböjda fingrar för att få bästa möjliga passform och en läderimitation som skall ge slitstyrka. Och dragkedjan kombinerat med ett resårband ska hålla snön utanför handsken.

SAMMANFATTNING

Här var ett urval av kläder från Klim och Jethwear som vi ska testa i vinter och se om dom håller måttet, eller åtminstone de egenskaperna som tillverkarna hävdar. Nu ser vi fram emot en fantastisk vinter tillsammans med några av marknadens ledande leverantörer av skoterkläder!

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

KLIM

LINDROTHS MOTOR

JETHWEAR

SIXTEN NILLSON WEBSHOP

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen