Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN PRESENTATION FYRA

Kvicksilvret är på rätt sida sträcket och det ligger snö i stora delar av skotersverige. Det har blivit dags att fortsätta vår klädserie där vi presenterar vad Sledtrax crewet ska testa under kommande säsong. Vi har inte hunnit använda produkterna när ni läser den här artikeln men vi kan lova att dom har åkt på flertalet gånger i väntan på att få användas i det vita guldet.

KLIM RIPSA

KLIM RIPSA

Först ut den här gången är Klims nya monosuit nämligen Ripsa. Backar vi bandet några år trodde jag inte att ”overall” skulle bli så populära som dem är, men fler och fler upptäcker fördelen med en monosuit och undertecknad är en av dem. Vid en första anblick utstrålar plagget premiumkänsla och en riktigt snygg design, taggarna skvallrar om laminerat GORE TEX och när man tittar lite närmare så är den ofodrad.

Klim har utgått från Lochsa modellen när man utvecklade Ripsa, rörlighet och funktion har varit högsta prio under utvecklingen. Vi hittar genomtänkta fickor och även ventilationen sitter på rätt ställen. Vi ser verkligen fram emot att få kramas med träden och lyfta lös fastkörda skotrar i det här plagget under vintern. Om den håller måttet återstår att se men förutsättningarna är goda! Med priset på 7500kronor går den in i den övre medelklassen. 

KLIM F5 JET VIVID BLUE

KLIM F5 JET VIVID BLUE

Huvudet upp och fötterna ner eller? Vi kan vara överens om att en bra hjälm är att föredra, den ska sitta skönt och gärna vara lätt. Sen ska den givetvis skydda på rätt sätt också, den här hjälmen från Klim verkar ha många rätt. Den är lätt och har bra balans, skalet är gjord av trippel densitets EPS.

För att hålla huvudet kallt vid dom snabba besluten har Klim försett hjälmen med 18 luftintag, när det är dags att knäppa lös krukan går det otroligt smidigt tack vare fid-lock spännet. Vi kan nog fortsätta en stund till men konstaterar bara att det här verkar vara en riktigt fin hjälm, häng med vidare under säsongen för att se om den är lika bra som vi hoppas.
Med en prislapp på ca 5800kronor hamnar den i premium klassen.

KLIM OCULUS DISSENT VIVID BLUE

KLIM OCULUS Dissent vivid blue

Vad passar inte bättre till en bra hjälm än ett par riktigt schyssta gogglar? Det känns som om combon med ovan nämnda hjälm och dessa glajjer kan bli en riktig 5-1:a som jaktledaren skulle ha sagt! Likt F5 hjälmen har Oculus väl tilltagen ventilation, det i kombination med KLIM CLEAR anti fog teknologin ger en hint om att dessa borde kunna hålla imman borta? Dom har dessutom ett så kallat slide-lock system vilket gör det extremt smidigt att byta glas ute på skoterturen om det skulle bli andra ljusförhållanden. Gogglarna ger ett bra intryck och förväntningar på vintern är minst sagt höga, de blir dina för ca 2100 kronor.

KLIM ADRENALINE PRO GTX BOA

KLIM Adrenaline Pro GTX BOA

Nu ska vi ta och blicka neråt, på fötterna denna säsong kommer det att sitta ett par kängor från Klims adrenaline serie.  Pro modellen som vi ska åka i finns bara med BOA och visst är det bekvämt, det går snabbt att spänna åt och lätt att justera in. Väl på foten känns den smidig och robust, vi får uppfattningen att sulan kommer ge ett bra grepp och stå emot dom arga fotstegen som dagens maskiner har.

Det är GORE TEX membran även på skon för att hålla dig torr under de mer påfrestande turerna, skon är välisolerad för att man inte ska frysa. Det kommer bli roligt att köra i dessa kängor under kommande säsong då det känns som ett riktigt premium alternativ. Det skvallrar även prislappen om som landar på ca 4300 kronor.

TOBE CAPTO UNDERCUFF V2

TOBE Capto undercuff V2

Händerna har en central roll i skoterkörningen och de vill man ska vara torra och varma för att orka hålla greppet hela dagen. De här fingerhandskarna kommer från TOBE, de känns smidiga och har en bra passform. Man har då inte tänkt att användaren ska bli blöt från utsidan då handsken gjordes med 45 000 mm vattenpelare och dubbla Sympatex lager. På utsidan är det Cordura tyg och handflatorna är läderklädda, den här handsken borde klara tuffa tag. Kommer den att hålla måttet? Det får säsongen utvisa, de är dina för ca 1200 Kronor.

JETHWEAR FREEDOM SUITE SAFTEY YELLOW

JETHWEAR Freedom Suite Safety Yellow 

Vi ska dyka in i en till monosuite och denna gång är det från JETHWEAR. Modellen är en Freedom Suit i färgen Saftey Yellow, cool overall med förstärkningar på utsatta ställen som, anklar, knän, rumpa och underarmar. Du hittar bra ventilationsmöjligheter och 6 stycken fickor, givetvis är det tejpade sömmar och snölås både på arm och fot.

Overallen är en skalmodell och uppbyggd på JETHWEARS egna material som heter POWTECH, det har 20 000mm vattenpelare och 20 000g/m2 andningsförmåga. Dnt här suiten ligger i JETHWEARS premiumkollektion och har en prislapp på ca 6 000 kronor, med andra ord hamnar den i mellansegmentet. Plagget sitter riktigt bra på kroppen och det känns att man inte sparat på krutet. Jethwear skickar sitt tydliga budskap, dem är här för att stanna.

JETHWEAR EMPIRE GLOVE

JETHWEAR Empire Glove

Sitter som en handske, det är ett uttrycket är sedan gammalt. Vi tar på oss Empire handsken som sitter tajt och bra, de har för böjda fingrarna gör att handsken sitter naturligt. Insidan är gjord i läder för att klara tuffa tag och på utsidan har man valt att sätta lite mer foder, det är för att klara fartvindarna bättre. Insidan är tunnare för att inte tulla på körkänslan, och utsidan har ett vattenavvisande Hipora-membran. Om de klarar tuffare tag får vi utvärdera under vintern. Prislappen är ca 800 kronor. 

KLIM F3 CARBON HELMET ECE

KLIM F3 Carbon Helmet ECE

Sist ut i denna artikel är Klim´s  råa Hi-Vis Carbon hjälm, den är i undertecknads smak riktigt snygg med clean design. Det är en lätt hjälm som väger in på 1150gram och har samma smidiga fid-lock system som F5 för enkel på och avtagning. Det är extra stor öppning för maximalt synfält och genomtänkt ventilation för att hålla huvudet kallt i tuffa situationer. Krukan är en av marknadens lättaste ECE hjälmar och att materialet är kolfiber är en detalj som pryltokiga helt klart uppskattar.Förhoppningarna är höga och vi kommer helt klart ta denna hjälm på mer än en dans i skogen under kommande vinter, den blir din för ca 4600 kronor

Nu står vi bara och stampar i väntan på att få använda och utvärdera dessa produkter, se till att läsa utvärderingen som kommer under våren!

Produkterna finns att köpa på:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen