Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN PRESENTATION TRE

Vi fortsätter vår klädguide där vi testar kläder från de största leverantörerna på marknaden, för och nackdelar skall benas ut. Håller de måttet både vad det gäller kvalitet, bang for the buck och de funktioner som utlovas? 

Jethwear Alaska jacka och byxa

I Alaska kan det vara riktigt kallt och kanske är det därför som detta ställ från Jethwear med namnet Alaska är fodrade för de lite kyligare dagarna. Tyget är vattenavstötande och skall andas vilket kan vara bra i ett fodrat plagg om det blir aktiv körning och man blir svettig.

Sömmarna är tejpade och dragkedjorna är av limmad modell. På jackan hittar vi snölås vid ärmarna och på byxorna har vi självklart snölås vid bensluten. En annan uppskattad detalj är D-ringen för att fästa nödstoppslinan. Prislappen är cirka 2499 kr per del vilket gör det till ett av de mer prisvärda alternativen, frågan är bara om de också håller måttet?

Tobe Macer Jacka och Novo Bib byxa

En stor nyhet från Tobe i år är en jacka där man tagit fram en ny atletisk passform, vilket innebär att den sitter tightare på kroppen och utan att begränsa rörligheten. Sedan har man valt Sympatex material med hela 45 000 mm vattenpelare, tejpade sömmar och limmade dragkedjor vilket innebär att detta är en jacka i absoluta toppklassen. Trots grymma premiumfunktioner har man lyckats hålla nere kostnaderna rejält och Macer jackan blir din för cirka 3495 kr vilket får anses som billigt med tanke på premium materialen som används.

För att komplettera Macer jackan kommer vi att testa deras Novo Bib byxor, här kommer vi dock att ta en storlek mindre än normalt för att få liknade passform på byxorna som på jackan. Även här hittar vi Sympatex membranet med 45 000 mm vattenpelare som både är vattentätt samtidigt som det har låg vikt. Ett par rejäla hängslen ser till att hålla brallorna uppe och snön ute, tejpade sömmar och flertalet fickor med limmade dragkedjor hittar vi även på byxorna. En D-ring att fästa nödstoppen i hittar vi också på byxorna som kostar cirka 4995 kr.

Tobe Terminator hjälm

Denna kruka kanske en del kan känna igen och det är inte så konstigt då Airoh ligger bakom tillverkningen. Ett härligt samarbete som borgar för låg vikt och bra kvalitét, faktiskt väger Tobe hjälmen endast 1070 gram och placerar den bland dom lättaste på marknaden. God ventilation och en tvättbar inredning bör hjälpa användaren att hålla hjälmen fräsch även efter några tuffa fastkörningar. För ökad säkerhet spänns hjälmen fast med godkända D-ringar och kindkuddarna kan demonteras om olyckan skulle vara framme. En premiumhjälm som inte är dyrast i klassen, pris ca 3395 kr.

Tobe Nimbus boot

En helt ny sko från Tobe med inovativ löstagbar innersko. Det är just innerskon som gör denna modell lite speciell, den är mjuk och följsam redan när den är ny. Men efter att man använt skon de första svängarna formas även fodret efter fötterna och leder vilket ska ge en perfekt passform. I vår kommer utvärderingen där vi får se om innerskon fungerar som det är tänkt. Som snörning använder man sig av Boa´s starkaste system där man enkelt vrider på en ratt för att justera hur hårt man vill att skon ska sitta. Cirka pris på dessa dojjor är 3995 kr.

Klim Storm jacka och byxor

För den som gillar att synas kan detta vara ett bra alternativ om man väljer HI-VIS varianten med flourocerande gul färg. Ett läckert ställ med Klims välkända hållbarhet samt en passform som fått inspiration från snowboardbranschen. En lite ledigare passform som skall passa för den aktiva åkaren, vid den typen av åkning är det även viktigt med snölås som sitter både vid handleder samt midja.

Förutom GORE-TEX membranet finns det även dragkedjor till ventilation för att snabbt evakuera svettångorna. Byxorna har hängslen och är gjorda med hög midja för att hålla snön ute tillsammans med snölås runt fotlederna. Detta är ett riktigt premiumställ vilket även priserna skvallrar om, Jacka cirka 4999 kr Byxa cirka 4799 kr.

Scott Prospect goggles

Ett par riktiga goggles kan vara skillnad på en bra eller dålig dag ute på skoterturen, Scott Prospect är utvecklade specifikt för skoteråkning. Dessa goggles har ett flertal funktioner anpassade för den tuffa miljö de kan tänkas utsättas för. I ytterkanten av brillorna finns det rörliga fästen för bandet vilket gör att de passar bättre i olika hjälmar samt mot olika ansiktsformer då det kan sitta olika långt in i hjälmen. För att skydda snoken mot kyla och snösprut finns ett löstagbart nässkydd. Linsen som Scott använder har ett brett synfält och är behandlat för att motstå imma, den har även dubbelglas och ventilation för att ytterligare motverka imma.
Cirka priset på dessa ligger på 1399 kr

Tobe Capto Cameleon
Vi får inte glömma händerna som kanske är en av de mest utsatta kroppsdelarna när det vankas skoteråkning. Sträng kyla, snösprut och kanske vatten fram mot vårkanten är några av de element som vi vill skydda händerna från för att hålla sig torr och varm en hel dag ute i det fria. Tobe Capto Cameleon är en lite sällsynt handske med smarta funktioner. Till skillnad från en tumhandske har man gjort pekfingret separat för att bevara lite smidighet i greppet och underlätta att nå till exempel bromsen. Att man sedan valt en utformning likt en tumvante är för att man ska hålla sig varmare än med en fingerhandske. Tillsammans med Sympatex membran och skinn har man skapat en vattentät och stryktålig handske, vi får se hur den fungerar under vintern. Cirka pris 1095kr.

Produkterna finns för inköp hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

TOBE OUTERWEAR

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen