Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN PRESENTATION TVÅ

Äntligen en ny säsong! Vi fortsätter succén med att testa en lång rad med produkter för att ni lättare skall kunna välja bland de olika modellerna som finns på marknaden. Under säsongen 2019 var det många av produkterna som höll det dem lovade och det fanns sidor som man kunde förbättra. Men en sak är säker, våra förväntningar inför denna säsong är högre än någonsin. Det är en mängd produkter som vi kommer sätta under lupp. Häng med i presentationen av del 2 i klädguiden 2020!

Klim Tomahawk Parka

Klim Tomahawk Parka

Lätt och nätt skaljacka från Klim som i vanlig ordning nyttjar välkända och högkvalitativa material från exempelvis Goretex samt 3M. Med en relativt slimmad passform och en konstruktion som tillåter den att vara tunn skall denna jacka leverera kompromisslös prestanda. På jackan finns det inslag av 3M skotchlite reflexmaterial som ger en ökad säkerhet i vinterns mörker. Det finns även en del skoteranpassade funktioner till exempel fäste för nödstoppen.

Goretex materialet skall hjälpa till att hålla en varm och torr även i de mest krävande situationerna. Bestyckad med inte mindre än 4st ventiler möjliggör den användande även under de varmare dagarna på vintern, något som vi får utvärdera mer fram mot våren. Med en prislapp på ca 4800kr är detta inte den mest kostsamma jackan på marknaden, men den är helt klart i det högre prissegmentet, vilket gör att vi förväntar oss prestanda där efter.

Klim Powerxross Pant

Klim Powerxross Pant

Med design som härstammar från crossbanan är denna byxa anpassad för den aktiva skoterföraren som har tycke för den tekniska åkningen. Tunt skalplagg som är ganska avskalad och minimalistisk. Här marknadsförs inga fräna funktioner utan ren och skär prestanda är vad som utlovas. Rörlighet är i fokus och även detta plagg från Klim är tillverkat av Goretex material för att säkerställa att plagget skall andas bra.

Byxbenen är förstärkta på strategiska ställen och det finns inslag av reflekterande 3M material. Powerxross byxorna är utrustande med en enklare variant av skydd för stötar mot knäna. Dessa skydd är löstagbara för att ge mer utrymme om man väljer att köra med kraftigare skydd, vilket vi på Sledtrax rekommenderar. Priset är ca 4200kr för detta premiumplagg som vi är väldigt nyfikna på att få sätta tänderna i.

FXR Helium Ride Co

FXR Helium Ride Co

Att använda hjälm och på så sätt skydda huvudet är något som är otroligt viktigt och vi kan inte låta bli att trycka på detta. Denna hjälm slog ifjol ner på marknaden och den gick direkt upp på pallplats hos Sledtrax. Förra säsongen fick vi se den i kolfiberutförande med en otroligt lätt vikt av 950gram för ett rimligt pris. Nu släpper FXR en mer ”lagom” variant av denna hjälm som kanske är mer riktad för den stora massan.

Man har inte kompromissat något på säkerheten från fjolårets värsting och man har samma dubbeldensitets EPS innerskal. Det man gjort på denna är att man blandat in glasfiber i yttre skalet och fått ner priset en aning. Vikten på denna modell ligger på 1050 +-5 gram vilket fortfarande är att betrakta som lätt och priset är ca 3000kr. Ett hett alternativ som vi kommer att utvärdera under denna säsong.

FXR Core Electric

FXR Core Electric

En av de stora utmaningarna som finns när det kommer till skoterglasögon är att kunna bli kvitt imman som så opassande ofta vill erövra hela insidan av glasen. Det finns många olika lösningar på marknaden för att lösa detta problem, allt från ventilationslösningar till beläggningar på glaset. Dessa glasögon nyttjar Benjamin Franklins härliga upptäckt, elektriciteten, för att med värme kunna mota bort imman. Det är inte första gången vi ser detta, men något som är lite mer kontroversiellt är att man valt att inte ha någon ventilation på dubbellinsen.

Samt att man inte inkluderar någon inmonterat batteri, utan förlitar sig på extern 12 strömkälla. Givetvis är glasögonen påkostade med rejäl vaddering i 3 lager samt outriggers på ramen för att hålla tätt mot ansiktet. Priset är ca 1500kr vilket kan låta mycket, men om man jämför mot övriga marknaden är det en väldigt prisvärd lösning och vi tycker att det skall bli riktigt intressant att se hur detta kommer att fungera.

FXR Helium Pro Trilam Monosuit

FXR Helium Pro Trilam Monosuit

Detta skalplagg är på papper en otroligt bra helhetslösning. En monosuit av ett riktigt tunt material, speciellt över exempelvis ryggpartiet som dessutom är av ett 4-vägs stretch material kallat Omni-stretch för att ge en härlig frihetskänsla. Vattenpelaren är på 10,000mm i ACTM- ”Advanced Climate Management Technology”, materialet som utöver vattentäthet även har en andningsförmåga på 5,000g/m2. Detta tillsammans med Dry Vent systemet skall se till att hålla borta fukten från användaren.

Givetvis är Helium Pro Trilam utrustad med ordentliga snölås i både armar och ben, utöver detta har den många bra att ha finesser som exempelvis löstagbar huva, uttagbara knäskydd, inkluderad duk för att torka glasögonen och inte mindre än 8st fickor. Priset är ca 6000kr, vilket är betrakta som övre mellansegmentet när det kommer till prisbilden. Om prestandan är lika bra som vi tror efter en första överblick kommer detta att bli en storsäljare! Kom ihåg att hänga med i vårens sammanfattning för att läsa mer om bland annat denna heta produkt.

FXR Backshift Boa

FXR Backshift Boa

En lyxig och ombonad känga som lovar att hålla dig varm även ner i de allra extremaste temperaturerna. Designade för att hålla i det långa loppet med förstärkningar både framme vid tårna och under sulan, vilket är partier som brukar ta stryk när man rensar fotstegen från snö och is. Snörningen sköts med BOA systemet som på denna modell har en enkel ratt som ser till att man får bra spänning över hela skon.

Sedan är innerskon löstagbar för att underlätta i de fall man behöver hänga upp dem på vädring efter en lång dag ute i naturen. Prislappen är ca 4000kr och för dem pengarna förväntar vi oss att dessa kommer att prestera extremt bra för att platsa in i toppen av premium-segmentet.

FXR Transfer Pro-Tec

FXR Transfer Pro-Tec

Smidig och väl genomtänkt fingerhandske som skall hålla dig varm med hjälp av 150g Thinsulate isolering. Tillverkad av stretchigt material på handryggen för ökad komfort och förstärkt med läder på handflatan och över tummen för att hålla vinter efter vinter. Funktionsmässigt är det en slankare krage som är tänkt att vara under jackärmen och utöver detta har den en invändig snömudd. Detta ser till att hålla snön ute och därmed händerna torra.

Vi tycker att detta är rätt tänk att ha ett felsäkert system för att kunna ha en smidighet lösning på denna produkt. Det är allt utom önskvärt att som förare behöva stanna och dra till jackärmen om den någon gång hamnar fel över handsken, det måste bara fungera. Priset för dessa handskar är ca 900kr, något som viskar om att man skall kunna lita på dessa handskar under flertalet säsonger. Om dem håller måttet, det kommer ni att kunna läsa mer om till våren i vår utvärdering.

TOBE Novo Suit V3

TOBE Novo Suit V3

Denna modell lämnar stora skor att fylla då vi tidigare upplevt otrolig komfort samt funktion på Novo monosuiten V2. Den nya modellen är byggd på samma grund men har såklart förfinats. Vind och vattentätheten är suverän tack vare Sympatex membranet med hela 45000mm vattenpelare och hållbarheten är på topp med väl tilltagna förstärkningar av kevlar.

En sak som är nytt för i år är att man kan välja mellan en isolerad eller en skalmodell. Dessutom utlovar man livstids garanti mot tillverkningsfel samt materialfel. Priset är ca 9000kr, vilket placerar produkten i premiumsegmentet. Vi kommer testa fler produkter inom detta segment och det skall bli riktigt kul att se om det blir en topplacering för Tobe även detta år!

Jethwear Imperial

Jethwear Imperial

Utseendet på denna hjälm är riktigt grymt, skrytsamt mycket kolfiber i kombination med stilrena linjer och en nätt design, finns det mer att önska? Ja Jethwear ser även till att hålla vikten till det absolut minimala på denna hjälm, enbart 990 +-50 gram! Detta är riktigt bra när man tar med att skalet faktiskt är en blandning mellan glasfiber och kofiber – för att inte kompromissa på säkerheten. Inredning är löstagbar och tvättbar och givetvis är hjälmen ECE godkänd. Priset ligger på ca 4200kr och detta gör slaget bland toppmodellerna av hjälmar allt mer intressant!

Hur samtliga produkter fungerar och om dem lever upp till våra förväntningar kommer ni att kunna läsa mer om till våren. Då kommer vi ha testat dem ordentligt i både varierande väder och terräng. Vi hoppas att ni vill följa med oss längs färden, se därför till att följa oss på både våra sociala medier samt här på hemsidan!

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att någon av produkterna låter intressanta så finns dem att köpa:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

FXR SHOPPEN

TOBE OUTERWEAR

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen