Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN PRESENTATION ETT

Ännu en vinter är i antågande och Sledtrax är mer pepp än någonsin på en glödhet säsong. Precis som i fjol kommer vi att testa massor med produkter från FXR för att utvärdera hur dom står sig under en säsong av slit. Allt för att underlätta för er när ni funderar på att investera i en produkt. Vi kommer att testa produkter i alla prisklasser för att kunna guida er till vad som är mest Bang for the buck så att säga, nu kör vi! 

FXR Ranger Instinct Lite Mono

Med ett par säsonger i ryggen iförd monosuit så måste undertecknad erkänna att jag trivs väldigt bra i overall. Man eliminerar risken att få in snö i midjan. Det har hänt mer än en gång tidigare i tvådelat ställ, där byxornas midja varit allt för låg.  När man vant sig med “pösigheten” är overall ett väldigt trevligt plagg att köra i.  FXRs Flaggskepp Ranger instinct Lite mono kommer vi även i år att sätta tänderna i. Overallen från Fxr andas Premium och är otroligt lätt.

Materialet skall utstå 20.000mm i vattenpelare, den har tejpade sömmar, vattentäta dragkedjor och materialet är Omni-stretch nylon. Självklart finns ett flertal smarta fickor.  Priset ligger på närmare 8000 kronor. Med andra ord hamnar stället i övre medelklassen. Våra förväntningar är höga och vintern får utvisa ifall det kommer att hålla måttet, det är vad vi tror i alla fall. 

FXR Helium Carbon Helmet

Knoppen är toppen och det viktigaste delen på kroppen, sägs det i alla fall. Därför är det otroligt viktigt att använda hjälm. En hjälm ska va lätt, Men inte bara lätt, fördelningen av vikten är minst lika viktig. Den ska skydda bra vid olycka. Fxr Helium Carbon har ett stötabsorberande hakskydd, och en skyddande konstruktion av eps med två olika typer av densitet. Viktmässigt så klassar den in på 950 gram, vilket är superlätt. Prislappen ligger på fyra tusen kronor. Det bli andra säsongen som den finns ute på marknaden och kommer att få utstå tuffa tag under kommande säsong. 

FXR Googles Pilot le 

Dom här brillorna dök upp i fjol från Fxr med endast en lins, Många skeptiker som tvivlade på att det inte skulle fungera. Så vitt vi vet har det gått minst lika bra som för glasögon med dubbelglas. En stor fördel med en lins är att synfältet är betydligt bättre. Dom är behandlade med en anti-fog coating som gör att dom inte skall imma. vid första försök med brillorna i handen har vi gått bet att få imma på glaset. Nu är detta i rumstemperatur i hemmet, så vintern kommer att utvisa i fall som håller måttet . Designen är läcker och som sagt ett grymt synfält.

FXR Helium Pro Boa Boot

En sko för tuffa tag.  Med den väl tilltagna isoleringen ska den hålla kylan borta till extrema minus 50. Med en rejält slit tålig sula, styvt skaft som ger foten bra med skydd, är den redo för tuffa tag på crossbanan eller tuff körning i skogen. Boa-systemet med två spännen ska se till att den sitter tight, och underlättar när skon ska av eller på. Det ska bli intressant och testa dessa för att se om dom håller en varm och torr under säsongen. Prismässigt ligger den inom top premium med sina fyra tusen kronor. Så förväntningarna är absolut höga på dessa. 

Fxr Helium Glove

Valet av handske är inte alltid det lättaste och kraven varierar utifrån individ. Men blöt och kall vill ingen bli. En hanske i min smak kan inte vara för tjock, för då försvinner känslan i själva körningen. Därför har vi valt att Testa Fxr Helium glove. 100 gram av thinsulate ska se till att hålla handen varm under kallare perioder.  Dom sitter bra på handen och det lilla vi hunnit känna på dom känns det bra. Hipora-membranet skall hålla borta vatten och samtidigt andas för att släppa ut fukt. Handsken kostar ca 600kr och hamnar i mellansegmentet. Vi hoppas att den skall tåla tuffa tag, och hålla oss varm och torr om händerna, vintern kommer att ge svar.

Scott Monosuit Ds Shell Dryo

Andra Monosuiten ut kommer från scott. Scott satsar helhjärtat inför 2020 och vi har valt att testa en Monosuit Ds Shell Dryo för att de den en omgång. Den skall tåla en vattenpelare på 20.000mm vilket är riktigt bra för ett plagg som hamnar i mellansegmentet med ett pris på ca 6000kr. Tejpade sömmar på ett tvålagers ytterskal, nätfoder som andas med ventilerat 3D-nät borgar för en torr sfär. Scott går från klarhet till klarhet och vi tror att detta ställ inte kommer att göra oss besvikna.

Till våren kommer alla plagg och produkter att utvärderas, vi kommer att gå igenom hur dom har levererat, om våra förväntningar stämt in? samt hur slitna dom hunnit bli efter en säsong i varierande förhållanden. Det är på Sledtrax det händer så besök sidan kontinuerligt för att hålla er uppdaterade.

Läs fler KLÄDGUIDER

Köp produkterna hos

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

FXR SHOPPEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen