Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – UTVÄRDERING 509, JETHWEAR & FXR

En vinter har passerat och likaså årets test av kläder. Det är ju trots allt efter säsongen som man kan få en reflektion över hur prylarna har fungerat. Nu ska vi ta reda på hur våra uppsättningar från Jethwear, 509 och FXR har fungerat.

509-Stoke Z1 jacka

Den här jackan blev snabbt omtyckt då passformen och designen känns väldigt bra. Den sitter skönt och är rätt tight i passformen som gör att man känner sig smidig i jackan. Och den enda nackdelen vi upplevt är faktiskt bröstfickan där man har mobilen att den är i minsta laget. Det är precis att man kan stänga fickan med en 6” telefon.

509-Stoke bib shell byxor

Här har vi varit lika nöjd som med jackan då passformen är superskön, men här har vi bra storlek på alla fickor. Det avtagbara snölåset med hängslen har vi använt hela tiden och vi har inte fått in någon som helst snö innanför kläderna. Även tyget har hållit oss torra i detta ställ som får med beröm godkänt.

509-Altitude 2.0 hjälm

Hjälmen som också är otroligt viktig för säkerheten har varit trevlig att använda under vintern då den sitter bra på huvudet. Och när det varit kall har det varit tacksamt med den medföljande breathboxen som skyddat  ansiktet mot kylan.

509-Sinister X7 ignite googles

Det är mycket som blir elektrifierat och för oss skoteråkare finns det både underställ och tillbehör till skotern som ger värme med hjälp av el. Dessa Googles tillhör en av de produkter som vi på Sledtrax uppskattat mest när det är väder som ger is och frost på glasen. Med en liten knapptryckning så startar en fläkt samt en värmeslinga i glaset och nu kan man köra igenom dimma utan att det fryser på glaset. Värmen skyddar även mot utandningsluften som kan ge imma.

509-Stoke glove

Här har vi ett par väldigt sköna handskar som även är slitstarka, de ser fortfarande fräscha ut efter en vinter på skotern. De är smidiga och lagom isolerade för aktiv körning och dom håller en torr länge. Dock har vi blivit lite blöta i slutet av dagarna vilket får ses som normalt när man åker lössnö och får gräva loss ”kompisarna” mellan varven.

JETWEAR – FREEDOM SUIT

Jethwear är sedan länge väletablerade i branschen och man känner hur utvecklingen gått framåt. Motståndskraften mot vatten samt slitstyrkan i detta tyg är väldigt bra vilket vi testat i vinter där även passformen får toppbetyg. Helt klart ett prisvärt ställ som vi kan rekommendera.

JETWEAR – PHASE HJÄLM

I all sin enkelhet med stilren design så gillar vi denna kruka skarpt. Dock hade vi gärna sett en breathbox med bättre passform mot ansiktet så det sluter tät och riktar utandningsluften åt rätt håll ifrån ansiktet. Men både Fidlock och Mips lyfter betyget ordentligt.

JETHWEAR – MILE GOGGLES

Äv Snabba ryck när man byter lins, ja här snackar vi sekunder från det att man har en extra lins i handen tills den sitter på plats med magneterna. Svettas man mycket kan det bildas lite imma men i en handvändning har man den medföljande extralinsen på plats och man har isfria linser igen. Passformen är grym med en rejäl foam mot ansiktet.

JETHWEAR – EMPIRE HANDSKAR

Empire handsken var i trångaste laget när den var ny men efter en del användande så blir dom rymligare och får en bättre passform. En bra handske som kanske inte har Gore-Tex men är ett bra val om man söker en billigare skoterhandske.

FXR – RIDGE JACKA

Här har vi jackan med gott utrymme, den känns nästan lite stor för sin storlek men det ger även gott om utrymme för lite större skydd. Den extra fodrade innerjackan gör också att det är maximal värme och vi har kört mest utan den för att det varit tillräcklig värme vid aktiv körning. Nått vi märkte vi lite varmare dagar var att det känns som tyget blir lite blötare och tyngre då. Men det är bra kvalitet på jackan som klarar riktigt kalla förhållanden.

FXR – RIDGE BYXA

Ett par sköna byxor som är rymliga precis som jackan och de har varit väldigt varma. Kanske är det isoleringen som också gör de lite tyngre än en renodlad skalbyxa. Men funktioner som snölås och fickor har fungerat felfritt i vinter.

FXR – BLADE CARBON HJÄLM

Här har vi en av FXR´s mest omtalade produkter, nämligen deras Carbon hjälm som är superlätt samtidigt som den har en av marknadens bästa passform. Här har vi inget att anmärka på annat än att vi hade önskat att den levererades med breathboxen som finns som tillbehör för att skydda ansiktet mot de kallaste dagarna.

FXR – PILOT GOGGLE

Dessa brillor kände vi hade både bra passform samt en snygg läcker design. Och även om dom står emot imma rätt bra så hade vi gärna sett en dubbelglas lins för att bli ännu bättre. Men passformen i hjälmen är klockren på dessa.

FXR – HELIUM BOA SKOTERSKO

Som vi trodde innan säsongen började så är dessa skor otroligt varma och passar bra för nån som fiskar eller åker på långturer. Vid aktiv lössnökörning blir dom i varmaste laget. Men det är genomgående god kvalitet och ett bra val för dom frusna.

FXR – ATTACK HANDSKE

Vi anade att dessa kunde vara sköna med den relativt tunna designen och det måste vi säga att dom är. Fungerar ypperligt när man vill ha bra känsla på broms och i styret vid aktiv körning. Dom håller en inte torr en hel dag vilket få handskar klarar men dom är varma trots sin smidighet. Sen har man ett bra snölås vid handleden som håller snön borta om jackärmen åker upp.

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

FXRSHOPPEN

509

JETHWEAR

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen