Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – UTVÄRDERING TOBE & FXR!

Vinter börjar lite vemodigt gå mot sitt slut, för den inbitne går det fortfarande att hitta bra körning uppe i fjällvärlden. Den här säsongen har verkligen bjudit på det mesta vädermässigt, allt från meterdjup puder på andra sidan pölen till snöblandat regn här hemma. Med andra ord perfekta variationer för att testa vad årets kläder går för, nu ska vi titta lite närmare på hur några produkter från TOBE outerwear & FXR racing har hållit måttet! 

TOBE Novo V4

Förväntningarna var stora på den uppdaterade modellen av Novo när den kom inför denna vinter. Vi kan glatt meddela att vi inte blivit besvikna, en monosuite som andas kvalitet och har gjort det hela säsongen lång. Den har hållit undertecknad torr hela säsongen, temperaturen reglerar du enkelt själv både med lager och ventilationsfickor då det är ett skalplagg. Vi har hunnit testa denna onepice både i skidbacken och meterdjup pudersnö brottandes med granar och än så länge har den stoppat allt! Kort och gott har vi svårt att hitta något att klaga på förutom att prislappen är relativt hög. Men som dom säger, du får vad du betalar för.

+Passform

+Smidighet

+Hängslena

-Priset?

Vale Helmet

Vale är en bekväm hjälm som dessutom har bra design, den sitter bra på huvudet och i kombination med Aurora goggle har du ett komplett paket för en vettig peng. Om vi fick önska en uppdatering till hjälmen vore det någon typ av snabbspänning, dubbel d ringarna är säkra och gör sitt jobb men är något pilligt om man ska ta på och av hjälmen ofta.

+Utseende

+Prisvärd

-Hade gärna fått ha snabbfäste

Aurora goggle, Arctic Vision Violet

En goggle med bra synfält och läckert utseende, den goda ventilationen har gjort att vi lyckats hålla oss fria från imma i stort sett alla dagar. Arctic Vision linsen är utvecklad  för att klara olika typer av ljus och fortfarande ta fram konturerna i snön. Vi har testat den i massor av olika förhållanden och tycker att den gör ett bra jobb. Initialt var undertecknad lite skeptiskt men ska erkänna att de gör jobbet bra!

+Snygga

+Klarar mångsidiga väder

Capto Gauntlet V3 

En välgjord hög handske som sitter skönt på handen och håller dig torr. Handflatan är i kraftigt skinn och mot armen sitter dragskon som håller snön ute både vid skoterkörning och i skidbacken. Handsken är av lite varmare modell men känns fortfarande smidig, nu när vårens varma dagar är här hamnar dessa på hyllan men kommer garanterat att användas nästa säsong igen! 

+Varma men ändå smidiga

+Slitstarka

Nimbus V2 Boot

Stabil, varm och skön på foten, det är den korta summeringen på dessa skoterkängor från Tobe. Slitstark och stabil sula gör att du står bra på fotstegen, själva skon är av den lite styvare modellen vilket undertecknad har uppskattat under den gångna säsongen. Skon stoppar väta utifrån riktigt bra, däremot har det kommit fukt inifrån det varmare dagarna då skon i sig själv är av varmare modell. Det har varit smidigt att få dem torra igen då det är löstagbara innerskor. 

+Stabila

+Löstagbar innersula

+Slitstarka

-Något varma

Ferrox Merino Underställ

Ett merinounderställ i premiumsegmentet som verkligen har hållitr måttet under denna vinter. Förutom att det känns skönt mot kroppen tar det inte åt sig lukt, trots massvis med svett under den aktiva körningen torkar det upp snabbt. Detta är ett underställ som vi verkligen kan rekommendera.

+Passform

+Varmt 

+Tar inte åt sig lukt

-Prislappen

Cornix Hybrid Jacka

Denna jacka har fått agera hybrid under säsongen, den har dels blivit använd som 2a lager det svalare dagarna med skoterkörning. De dagar kvicksilvret inte varit lika långt ner har den fått agera ytterplagg när jag åkt till affären. En bekväm och snygg huvjacka som sitter lite tajtare, den ljusgrå färgen är läcker och gör att den lika gärna kan användas på stan som i skogen.    

+Mångsidig

+Snygg

+Bekväm

FXR Maverick Lite

Det senaste tillskottet inför denna säsong med den fetaste specen från FXR, hur har den hållit måttet då? Ja med ACMT Pro membran håller du dig garanterat torr då både vattenpelare och andning är väl tilltaget, de dagarna det ändå känts för varmt har jag använt mig av ventilationen. Gott om fickor och torkduk integrerat är något som uppskattats. Det kralligare tyget gör att du klarar fighter mot grenverk utan problem och förstärkningarna gör att de mest utsatta ställen klarar ännu mer stryk. Detta är en monosuit som är gjord för att klara stryk säsong efter säsong.

+Design

+Slitstark

+Vattentäthet och ventilation

-Vikten

FXR Helium Carbon Helmet

Här är krukan som blivit en storsäljare under flera år, både på grund av utseende och den lätta vikten. Till denna vinter fanns den även med Quick-Relese spännet som underlättar då man ofta tar på och av hjälmen. Den är stilren och sitter skönt på huvudet, har dessutom bra ventilation vilket uppskattas. Kort och gott kan vi sammanfatta detta som en riktigt grym hjälm som absolut fortfarande håller måttet!

+Vikt

+Passform

+Snabbfäste

FXR Pilot Transition

Dessa googlar har använts flitigt under säsongen då de anpassar ljuset i linsen efter sin omgivning. Detta görs med hjälp av en auto-mörkande Transition lins, att den dessutom har ett brett synfält gör inte saken sämre. Trots sin enkellins har de stoppat bra emot imman även under mer ansträngande körning.    

+Ljusanpassning

+Stoppar bra mot imma

+Synfält

-Pris

M-transfer E-tech handske

Den här handsken har fort blivit en favorit de kallare dagarna. De har inte bara använts under skoterkörning utan även till vardags då det varit lite kyligare ute, det har varit en höjdare att kunna slå på värmen vid behov. Det är hög kvalitetskänsla på handsken i helhet och skinnet ger en premiumkänsla samtidigt som det känns gediget. Handsken är av högre modell och batterifacket sitter mot underarmen, detta gör kanske inte dessa handskar till de smidigaste men det är det värt med tanke på vad du får i utbyte!

+Kvalitetskänsla

+Olika värmelägen

+Slitstarka

-Något tight mot handleden

M-excursion Hybrid Jacka

En jacka med många användningsområden för att om möjligt bredda FXR utbud ytterligare. Vi har använt denna under vintern både som vardagsplagg men även som förstärkningsplagg under den kallare ledkörningen. Under våren har vi även använt denna vid fiske då den har dun på övre delen för att hålla värme men ändå vara smidig. Ett riktigt bekvämt plagg som fungerar till det mesta!

+Bekväm

+Mångsidig

+Smidig

Ridge 2-in-1 Jacka

Här är en jacka från FXR som funkar lika bra i skidbacken som på skotern. Den har löstagbart innerfoder vilket gör att vi har använt den som skalplagg nu under våren, den tidiga kallare perioden har vi kört med den fodrad. Att den sedan är bestyckad med ventilationsfickor gör att detta är en jacka som kan användas under hela säsongen. Vi tycker dessutom att den är riktigt snygg, detta är ett bra alternativ för dig som både gillar backen och skoter. 

+Många användningsområden

+Snygg

+Integrerad goggle torkduk

+Bekväm

-Håller dig inte helt torr de blötare dagarna 

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

TOBE OUTERWEAR

FXRSHOPPEN

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen