Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 1

Än en gång gör solen och plusgraderna sitt. En påminnelse om att säsongen sakta men säkert lider mot sitt slut. Kläderna vi har testat har fått vara med om både extrem kyla till riktigt blöta och varma dagar. Det är nu dags att knyta ihop säcken och utvärdera vinterns testplagg.

RAID DUBBELBOA 509

Denna sko har till i år arbetats om en del och fått det senaste boasystemet. Raid 509 är en riktigt skön sko som hållit oss både varma och torra om fötterna under den gångna säsongen. Trots att vi utsatt den för väldigt blöta situationer (läs flödvatten) så har vi klarat oss torrskodda från det. Sett till priset så har den verkligen imponerat på testpiloten.

+Skön och lätt

+Bra passform, foten får bra stöd.

+Pris

FXR HELIUM CARBON HJÄLM

Denna storsäljare från FXR har funnits på marknaden några år nu. Till i år har man satt ett snabbspänne vilket har gjort hjälmen till en dröm. Den är väldigt lätt, 950g i storlek M. Passformen är riktigt bra och snygg är den också. Alla par goggles som vi testat den med har suttit väldigt bra. Det enda negativa undertecknad har att säga om den är att den är aningen kall när kvicksilvret letar sig under femtonstrecket.

+Pris

+Lätt

+Snabbspänne

-Aningen kall när kylan blir påtaglig

FXR ELEVATION DUAL BOA BOOT

En riktigt varm skotersko som håller kylan borta även under det kallaste skoterturerna. Skorna har varit riktigt sköna trots att termometern visat temperaturer under 25 minusgrader. Den väl tilltagna isoleringen på 700 gram håller borta kylan. Foten sitter som i ett skruvstäd när man dragit åt ordentligt. Så stödet i själva skon är det inget fel på. Enda nackdelen är att de blir väldigt varma när tempen stiger och håller sig runt nollan. Då finns det tendenser till att bli fuktig inuti skon av ens egen kroppsvärme. 

+Varm

+Skön

+Stabil

-Nästan för varm då det blir varmare ute.

FXR TRANSFER SHORT CUFF

Ett par riktigt sköna handskar med rejäla snölås. Handskarna är ordentligt varma utan att vara klumpiga på något vis. De förböjda fingrarna gör greppet mot styret mer vilande jämfört med icke böjda fingerhandskar. Handskarna står emot väta bra och håller en torr längre än förväntat. Det tighta snölåset håller borta snön från att smita in och hjälper till att hålla händerna torra. Handskarna verkar även vara riktigt slittåliga då årets användande inte syns allt för mycket. En handske vi varmt rekommenderar.

+Sköna

+Pris

+Hållbarhet

-Bökiga att stänga dragkedjan

FXR PILOTE GOGGLE

En goggle med endast en lins. Synfältet är brett och trots att de bara har en lins håller de borta imman helt okej. Det gånger det märks att man saknar en lins är när man är riktigt svettig och det är kyligt ute. Då upplever undertecknad att det isar lättare på linsen än med traditionell dubbellins. Glasögonen sitter bra i hjälmen men är aningen styva och “plastiga”. Dessa har en fotokromatisk lins och det har fungerat klockrent. När solen lyser blir linsen mörk och när det mörknar blir linsen ljusare. Väldigt smidigt. Däremot blir linsen väldigt lätt repig.

+Står emot imma bra

+Fotokromatisk lins

-Styva

-Linsen blir lätt repig

FXR BOOST FX JACKA OCH RENEGADE LIGHT BIB

Ett ställ som blivit lite av en favorit. Jackan är ordentligt varm med innerfodret som dessutom har F.A.S.T flytassistanssystem.  Byxorna är ofodrade och väldigt sköna, relativt lätta men kunde ha varit lättare. Passformen är riktigt bra och plats för knäskydd har de med. Trots en vinter med mycket kontakt med grenverk och is så har både jackan och byxan klarat sig bra och ser i det närmaste ut som nya. Dessa tillsammans täcker upp hela säsongen med ställ. Varma i den smällkallaste perioden och väl ventilerade.

+Ventilerat

+Bra passform

FXR 6D HJÄLM

En säker och skön hjälm. Den är väl avvägd och trots sina 1500 gram känns den inte tung på huvudet. Med denna på skallen känner man sig trygg, och skulle olyckan vara framme är detta bland det absolut säkraste du kan ha på huvudet. Ventilationen i hjälmen är bra med sina 17 kanaler för luftgenomströmning. Gillar du fart och fläkt eller rent ut sagt tävlar är detta ett måste.

+Skön

+Säker

-Tung

-Pris

FXR MERINO TENACIOUS

Ett underställ som består av 80% merinoull. Understället är väldigt skönt och tar inte åt sig svettlukt på samma sätt som ett utan merinoull. Blir man blöt i understället så värmer fortfarande merinoullen och man slipper bli kall. Med bra passform och premiumkänsla har stället fungerat riktigt bra under den gångna säsongen.

Har man möjlighet att lägga en extra slant på underställ så är Merinounderställ fantastiskt sköna och varma.

+Sköna

+Värmer trots att de blir fuktigt

-Pris

FXR RANGER INSTINCT LITE MONOSUIT

Sist men inte minst har vi en Monosuit från FXR av deras premiummodell. Designen på stället är det inget fel på, det är riktigt läckert. Andningsförmågan är bra om än det kan kännas aningen varmt när plusgraderna tränger sig på, trots att man har ventilationsfickor. Omni-stretch gör kläderna behagliga och någon klaustofobikänsla infinner sig inte. Det finns gott om fickor för förvaring. Hur har stället fungerat under vintern? Riktigt bra! Inte en enda gång har vi blivit blöta igenom, utan den fukt som uppstått har berott på att vi inte kunnat ventilera ut den.

+Snygg

+Bra passform

-Tung

-Aningen varm när det blir varmt ute

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

FXR SHOPPEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen