Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 3

Säsongen börjar lida mot sitt slut och vilken vinter det har varit! Vi har hunnit med många härliga ögonblick och fått träffa så mycket trevligt folk. Sen har det blivit cirka 200 mil bakom styret på snöskotern, vilket satt sina spår på utrustningen. I det stora hela kan vi inte annat än vara nöjd med hur allt har fungerat. Men för att få lite mer detaljer sammanfattar vi här hur varje produkt har fungerat för oss under säsongen!

Klim Tomahawk Parka

Klim Tomahawk Parka

Här har Klim gjort ett riktigt bra jobb. Detta är en skoterjacka som sitter som ett smäck och är kvalitet rakt igenom. Ett väl genomtänkt plagg med snygga lösningar för exempelvis förvaring av mobiltelefon. Rejäla snölås och ett tyg som tycks palla med det mesta. Trots otaliga turer genom grenverk men även någon ofrivillig tur under skotermattan är jackan i skick som ny. En riktigt trevlig skaljacka som lever upp väl till våra förväntningar.

+ Bra hållbarhet

+ Genomtänkta funktioner och fickor

+ Bra snölås

Klim Powerxross Pant

Klim Powerxross Pant

Att detta plagg härstammar från crossbanan, det råder det inget tvivel om. Designen är slimmad men rörligheten är på topp. Dessvärre har man valt att skippa den höga midjan och den lågt skurna midjan är bara snäppet högre än ett par normala jeans, vilket leder till att det lätt kommer in snö mellan jackan och byxan när man rör sig i snön. Därför är nog detta plagg bättre lämpat för vårkörningen eller crossbana. Om vi frånser det är plagget i övrigt välbyggt med en mycket bra finish och det känns kvalitativt. Dragkedjor är perfekta i motståndet och tyget är robust. Hållbarheten tycks även den vara på topp då dessa inte uppvisar några tecken på slitage. Som pricken över i:et finner man längst ner i byxbenet ett par mycket bra snölås, som nästan nyper fast runt skaftet på skorna, även vid skomodeller som tunnare skaft.

+ Bra hållbarhet

+ Bra snölås

– Låg midja

FXR Helium Ride Co

FXR Helium Ride Co

Efter fjolårets succé var våra förväntningar höga för denna produkt. Med glädje kan vi dock meddela att även denna modell lever upp till sitt rykte. En snygg, lätt och prisvärd hjälm som gör precis vad man kan önska. Ventilationen är bra och man fryser inte de kallare dagarna. Att sedan insidan är klädd med ett underbart och mjukt tyg, det gör inte saken sämre. Vi kan inte annat än att rekommendera denna hjälm.

+ Bekväm

+ Lätt

+ konkurrenskraftigt pris

– Ömtålig ytbehandling

FXR Core Electric

FXR Core Electric

Ett par kvalitativa glasögon som sitter bra mot ansiktet tack vare en tjock och fin vaddering. Den eluppvärmda linsen ger en bra sikt och det finns inga klagomål på produktens utförande. Något vi dock fick klart för oss väldigt fort var att dem tyvärr inte är optimala för den aktiva skogskörningen. När man ofta är av och på skotern blir det jobbigt att behöva tänka på den strömkabel som måste kopplas ur och in. Det blev helt enkelt inte smidigt och man saknade möjligheten att kunna koppla in sig på ett batteri i anslutning till hjälmen. Om man dock ägnar sig åt led eller touringkörning är dessa perfekta, eftersom man inte behöver oroa sig för att batteriet skall ta slut. För oss blev det dock mest att köra utan inkopplad strömkälla, vilket inte är att nyttja produkten till fullo, om än det fungerade bra.

+ Konkurrenskraftigt pris

+ Känns välbyggda

– Avsaknad av möjlighet till batteri

– Kräver 12v uttag

FXR Ranger Instinct Lite

FXR Ranger Instinct Lite

Slitstark monosuit som är bekväm att bära dagarna i ända. När man jämför denna mot andra skalmodeller känner man att den är en aning tyngre och även en hel del varmare. För oss har detta inte varit något problem. Trots aktiv körstil i dagar där temperaturen varit nära nollan är man inte överhettad och det går att klä sig rätt. Men är man riktigt varmblodig bör man ha detta i åtanke.
Inkluderat är ett par enklare knäskydd som på ett effektivt sätt minskar stötar som ofta uppstår mot tankplasten, en bra detalj helt enkelt. 

+ Bra snölås

+ Löstagbar huva

+ Premiumkänsla

– kardborrarna för justering av benlängden bygger is

FXR Helium Pro Boa

FXR Helium Pro Boa

En sko som har kommit oss närmare med tiden. Modellen är inte ny för i år och vi har nu hunnit klämma på den ordentligt. Det är en stadig modell som sitter stumt runt foten och skyddar bra mot de smällar man utsätts för. Boa-systemet fungerar utmärkt och man kan på ett bra sätt dra åt skon utan att få några kraftkoncentrationer. Den tjocka sulan greppar bra på fotstegen och man känner sig alltid trygg när man hoppar mellan fotstegen. Skulle man råka sparka in i fotholkarna är risken minimal att man åker på en blånagel då dessa skor står pall för det mesta. Ett plus i kanten är att det finns fästöglor för snölås på både fram och baksidan av skon, vilket garanterar att snölåsen håller sig på plats.

+ Bra grepp mot fotstegen

+ Bra fästen för snölåsen från byxorna

+ Bra åtdragning med BOA-systemet

– Trycker något mot framsidan av foten/skenbenet innan dem gått till sig

– Den aningen tjocka sulan gör att man måste vänja sig att använda skorna

FXR Transfer Pro-Tec glove

FXR Transfer Pro-Tec glove

Efter denna säsong har handskarna hållit upp bra. Trots många dagar som varit i de varmaste laget som utsatt dem för extrema mängder väta är dem i bra skick. Det är ett bra bevis på kvalitet och vi känner oss trygga i att använda dem ännu en säsong. Vattentåligheten är bra men det finns mer att önska på andningsförmågan av tyget. Om man väl lyckas bli fuktig är det svårt att åter få torra händer. Sammantaget är detta ett par väldigt prisvärda handskar som vi på Sledtrax starkt kan rekommendera.

+ Bra hållbarhet

+ Bekvämt foder som sitter på plats trots fuktiga händer

– Krävs en några dagars användning innan dem sitter bekvämt

TOBE Novo Suit V3

TOBE Novo Suit V3

En favorit bland tillverkarna av monosuit Novo suit V3 kommer från TOBE som andas kvalité rakt igenom. Med 40.000 vattenpelare och Sympatex membran har denna overall hålla chaufför både torr och varm under säsongen. Novo V3 är ett skalplagg och klär man sig rätt med t.ex. merinoull under har man en suit i absolut toppklass. Sammanfattningsvis en favorit som presterat på topp över säsongen.

+ Bra dragkedjor och förstärka kevlar på utsatta områden

+ Håller dig torr

– Priset

Jethwear Imperial

Jethwear Imperial

En lättviktare från Jethwear (990 +/- 50g) Skalet som är tillverkat i glasfiber och kolfiber ger en stabil hjälm med ett coolt utseende. Hjälmen har en skön passform och ventileringen är bra. Hjälmen har används mest vid lite mildare dagar då den kan upplevas aningen kall.  De flesta goggles passar utmärkt i hjälmen. Totalt sett en väldigt prisvärd hjälm som fungerat superbra över hela säsongen.

+ En av de snyggaste hjälmarna på marknade

+ Bra passform, flesta goggles passar utmärkt i den

– Något kall de allra kyligaste dagarna

Köp produkterna på:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen