Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 5 – KLIM JETHWEAR TOBE

Ännu en säsong lider mot sitt slut och sommaren är inom räckhåll, under vintern har vi testat personlig utrustning från alla ledande leverantörerna. Nu är det dags att summera utrustning från Klim, Tobe och Jethwear.

Klim Lochsa

Klim Lochsa är en overall där man inte sparat på krutet där det slitstarka skalet är tillverkat med Gore-Tex membran som är både vind och vattentätt samtidigt som det andas. Efter en säsong med Klim Lochsa ser plagget fortfarande ut som nytt och man känner verkligen att det är hög kvalitet på materialen. Då det är ett skalplagg har vi under de kallaste dagarna använt en tunnare dunväst eller dunjacka under för att hålla värmen. Vissa gånger har man jobbat hårdare vid körning och man blir svettig men Gore-Tex membranet fungerar ypperligt här och transporterar ut onödig fukt så man håller sig torr.

+ Kvalitén

+ Andningsförmåga

+ Funktioner

– Något trånga snölås vid handlederna

– Hängslena hade vi gärna sett att dom gått spänna ihop på bröstkorgen

Klim EDGE Fokus

Dessa goggles som var nya inför säsongen har snabbfästen på linsen tillsammans med magneter som gör att det går riktigt snabbt att byta lins. Det är något som varit riktigt uppskattat under de första månaderna när mörkret fort gör intrång på skoteråkningen. Vi har helt enkelt kunnat byta från mörka glas till klarglas snabbt och enkelt, för att även ha god sikt vid mörkerkörning. Den breda foamen samt byglarna som håller fast gogglesen i bandet har gjort att de sitter utmärkt i F3 krukan från Klim som vi kört med. Det medföljande nässkyddet har också varit uppskattat när det varit riktigt kallt ute. Grymma brillor med bra kvalité.

+ Snabbt att byta lins
+ Passformen
+ Nässkydd
– Bandet kan frysa och behöver spännas extra för att sitta bra

Klim F3 Carbon ECE hjälm

F3 carbon hjälmen är den lättaste som Klim tillverkar och den är inte den dyraste. Däremot är det definitivt en premium hjälm med det fina fidlock spännet som fungerat klockrent. Det är ett snabbspänne med magnet som gör att det hamnar i rätt läge varje gång och sitter fast ordentligt. En annan uppskattad funktion är den medföljande breathboxen som leder bort utandningsluften från glasögonen. Klim har gjort breatboxen tillräckligt mjuk så den kan tryckas fast under gogglarna och den är en av de bästa på marknaden.

+ Passform
+ Fidlock
+ Breathbox
– Inte lättast på marknaden

Klim Powercross handskar

Dessa handskar med Gore-Tex membran har fått bekänna färg under den gång vintern och trots flitigt användande är dom fortfarande i toppskick. Det enda som fallerat är logotypens bokstäver som nöts bort. Men det som imponerar mest är att man kan ha rätt blöta händer efter att man tagit av och på handskarna i snön, och efter ett tag så känner man sig torr igen du fukten transporteras bort från handen.
En handske i absolut toppklass!

+ Passform
+ Gore-Tex membran
+ Slitstyrka
– Smakar det så kostar det

Klim Adrenaline PRO GTX BOA

Dessa kängor har verkligen fått bekänna färg under vintern med både sträng kyla samt rinnande vatten. Även här gör Gore-Tex membranet underverk då vi testat att kliva ner i vatten utan att bli blöt. Som kallast under vintern när vi varit ute har det legat kring -30oc, trots bitande kyla har skorna varit både varma och torra. Även här har Klim lyckats med en toppenprodukt.

+ Boa system
+ Passform
+ Vattentäta

Tobe Novo Jacket

Tobe Novo jackan har fått vara följeslagare på många äventyr under vintern och det man verkligen lagt märke till är hur skön denna jacka är. Det är väldigt tunt och lätt material som gör att man känner sig väldigt smidig och rörlig. Snölåsen vid handlederna är så tunna att man inte känner att man har dom på sig. Man ska dock ha i åtanke att en tunn skaljacka som denna kräver att man klär på sig på de kallaste dagarna. Men Sympatex membranet har hållit undertecknad torr på varje tur vilket i sin tur leder till att man också håller sig varm.
Ett tips är dock att inte åka igenom en gammal skogsbrand med en ljus jacka, vi har testat!

+ Smidighet/vikt
+ Vind och vattentät
+ Passform

Tobe Novo bib

Dessa brallor från Tobe är även dom likt Novo jackan riktigt lätta och sköna då de knappt känns på kroppen. På utsatta ställen är det förstärkningar som gör att byxorna fortfarande ser ut som nya. Dock kunde snölåsen var lite tightare då de kan glida av i bakkant av kängorna om man har otur. Däremot är Tobes hängslen i absolut toppklass, här har dom andra mycket att lära. Breda hängslen som fördelar trycket bra samt att de går att spänna ihop på bröstkorgen så de alltid sitter på rätt plats.

+ Hängslen i världsklass
+ Vattentäta
+ Stryktåliga trots låg vikt
– Snölåsen kunde vara lite tightare

Tobe Terminator

En skön hjälm är viktigt att ha med sig på skoterturerna och Tobe´s Terminator hjälmen är både skön och väldigt lätt på huvudet vilket ger mindre påfrestningar av nacken. Hjälmen är även tight i sina mått som gör den smidig men det finns även nackdelar med det. Nackdelen är om man har goggles med nässkydd så ryms dom knappt i hjälmen och det vill man gärna ha under de kallaste dagarna. Vi hade gärna sett ett snabbspänne typ fidlock även om D- ringarna anses säkrare och godkända för tävling.

+ Låg vikt
+ Design
+ Prisvärd
– Trång för goggles med nässkydd

Tobe Cordus Boot

Dessa kängor är den smidigare modellen från Tobe som även har en variant som är större då den har en lös innersko. Dessa är riktigt sköna då de är lätta och smidiga att köra skoter i. De har även varit varma under de kallaste dagarna och trots att de använts flitigt i vinter ser de nästan ut som nya. Vi hade dock gärna sett att man gått med ett vattentätt tyg hela vägen upp efter skaftet vid springorna i fram kant på skoskaftet för att klara av lite djupare vatten.

+ Låg vikt
+ Skön passform
+ Fäste för snölås
– Skulle kunna klara djupare vatten

Tobe Capto Mid

Handskar är kanske de mest utsatta under en dag på skoter och Tobe´s Capto handskar är riktigt bra handskar. De har skön passform med lagom fodring som tillåter smidighet och tillräcklig värme. Tyget är vattentätt och enda gången man blir blöt är av svett eller när man får in snö i handsken. Här hade vi gärna sett bättre andningsförmåga som skulle kunna släppa ut fukten om man väl lyckats få in den i handsken.

+ Passform
+ Vattenmotstånd
– Andningsförmågan kan förbättras

Jethwear The Burn Jacket

Namnet the Burn kanske framkom under testerna på denna kvalitetsjacka från Jethwear, för trots att det är en skaljacka är tyget tjockare än hos många andra vilket gör att den isolerar bra. Denna jacka blev snabbt en favorit under de kallare dagarna då den isolerar bättre än de tunnaste skaljackorna. Men på samma sätt kan den upplevas som lite väl varm en solig vårdag. Men det finns gott om ventilationsmöjligheter som får ner temperaturen effektivt. Massor av fickor, fäste för nödstopp och superbra passform tillsammans med en av marknadens bästa snölås gör att det känns som att man får väldigt mycket för pengarna.

+ Passform
+ Pris
+ Snölås
– Gummit på snöret vid dragkedjorna kan lossna

Jethwear Pemby Bib

Även här har Jethwear lyckats med passformen som är lite tightare och gör att kläderna blir smidiga att röra sig i. Sen svänger de ut likt Austin Powers 70 tals brallor så de ryms över ett par skoterkängor. Midjan har man dragit upp ordentligt och det har uppskattats under vintern då det inte kan komma in snö den vägen. Med en lång dragkedja på utsidan har man enkelt kunnat ta av och på skor med byxorna på. Med fem fickor är det inga problem med förvaring men vi hade gärna sett att någon av dragkedjorna fungerat som ventilation också.

+ Passform
+ Förvaring
+ Hög midja
– Ventilation

Jethwear Imperial Helmet

Denna kolfiberhjälm är riktigt snygg och lätt vilket varit uppskattat för nackmusklerna som får mindre påfrestning. Hjälmen sitter skönt och bra på huvudet. Dock har det varit trångt att få plats med NFX gogglesen med nässkydd då hjälmen är tight i utformningen och denna hjälm har vi kört med storlek M.

+ Låg vikt
+ Passform
– Trång för stora goggles

Jethwear NFX Goggle

Grymt snygga goggles som Jethwear tagit fram tillsammans med Dragon vilket har borgat för högsta kvalitén. De utbytbara linserna uppskattas då man kan ha olika glas med sig beroende på ljuset. Synfältet är stort och bra men det är samtidigt det som gör att gogglarna kan vara lite väl stora i trånga hjälmar.


+ Kvalitén
+ Utbytbar lins
+ Nässkydd
– Kan vara stora i trånga hjälmar

Sakerna finns att köpa hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen