Kontakta oss

Produkter

KLIM – OFFROADKLÄDER FÖR SOMMARVÄDER

Klim har ett stort utbud av kläder och personlig utrustning där det inte spelar någon roll om det är aktiviteter på sommaren eller vintern man utför. Nu ska vi kika närmare på några produkter som lämpar sig bra under lite varmare dagar på sommaren.

Något av det viktigaste skydd man har är definitivt hjälmen och Klim´s F5 hjälm med Koroyd teknik är även en av dom säkraste på marknaden. Det innebär att skyddet mellan det yttre skalet och huvudet är uppbyggt med ett slags plastnät som liknar ett gäng sugrör i plast som skulle vara ihoplimmade i varandra. Denna konstruktion absorberar upp till 48 % mer energi mot vanliga hjälmar vilket gör den betydligt säkrare vid en en olycka. Det följer även med en extra skärm, breathbox och ett vindtätt tyg som går att knäppa fast som stänger ventilationen vilket gör att denna hjälm även fungerar lika bra på vintern under dom kallaste dagarna.

Ett par goggles för att stoppa fartvind och smuts från att nå ögonen är ett måste när man ägnar sig åt körning med tex motorcyklar eller Atv´s. Viper Pro offroad är ett par goggles som är designade för att användas på sommarhalvåret och paret vi har testat har enkelglas med photocromatisk lins som gör att linsen är klar när det är mulet eller sämre ljus ute för att sedan bli mörka när solen tittar fram. Det gör att man får två linser i samma lins med dessa smarta glas. Passformen och designen är riktigt bra när vi testat dessa goggles i F5 hjälmen från Klim och vi kan varmt rekommendera dem för sommarhalvåret.

En jersey vet de flesta att det är en tunn tröja avsedd för enduro eller motorcross, denna tactical pro jersey från Klim skiljer sig dock en aning. Den är gjord av ett väldigt kraftigt och slitstarkt tyg där man valt att lägga in vaddering som ett inbyggt skydd för axlar och armbågar. Vi kan intyga att denna jersey tål betydligt mer stryk än en vanlig med det kraftigare materialet, men man har även lagt in meshtyg på de områden sär man vanligtvis svettas mycket. På bröstkorgen finns det även en ficka med dragkedja för kontokort eller mobiltelefon och i fickan har man även en trasa för att kunna torka av goggles med.

Benen behöver också skydd från väder och vind och här har vi testat Klim Traverse pant som har lite vidare beslut än traditionella motorcykelbyxor som kan vara tightare för att få ett lägre vindmotstånd. Dessa brallor lämpar sig dock väldigt bra för Atv körning samt på offroadhojjar av olika slag. Precis som på många andra plagg från Klim har dessa ett Gore-Tex material och förstärkningar av Cordura på utsatta ställen. Besnsluten är öppningsbara på sidorna för att göra det enkelt att ta av och på sig kängor eller crosstövlar.  För dom varmaste dagarna kan man öppna ventilationsdragkedjor på framsida och baksida vilket ger en väldigt bra genomströmning på luften genom fartvinden. Dessa brallor har bra passform och stilren design och riktigt stryktåliga material vilket ger toppbetyg hos oss.

Läs om fler KLIM kläder

Handla KLIM på SLEDSTORE

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen