Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 4 KLIM

Vårvintern har hållit ett stadigt grepp om säsongen, men de sista sandkornen i timglaset håller på att rinna ur. Det är hög tid att utvärdera våra testkläder från KLIM. Ett märke med produkter som sällan gör en besviken. Men det kan i vissa fall svida lite extra i plånboken.

KLIM ADRENALINE BOA

Ett par riktigt läckra skor som sitter skönt på foten. Den lagomt hårda gummisulan gör att greppet mot fotstegen är alldeles utmärkt. Vi har testa skon under varma dagar med mycket fukt både in- och utifrån, utan att bli blöt om fötterna. Kalla dagar är de lämpligt varma så man slipper frysa. Våra förväntningar på skona var höga, och de har lyckats nå förväntningarna med råge. Det enda vi har att anmärka på är det något höga priset på 5000 riksdaler.

+sköna

+håller en torr i alla väder 

-priset

KLIM STORM JACKA OCH BYXA

Detta ställ sitter inte allt för tight, något som är ganska skönt när man skall kasta ut ett ben eller flänga runt styret som en akrobat. Stormjackan och -byxa är ett skalställ, vilket betyder att man reglerar värmen med “lager på lager” principen, något som passar utmärkt för en aktiv åkare. Kvaliteten på stället är högt vilket även speglar priset på produkten. Plagget är utrustat med många fickor för att få med det väsentliga och ventilerat ifall det blir riktigt varmt ute. Våra förväntningar var höga och här lyckas KLIM än en gång bevisa att man håller en hög standard.

+smidigt

+kvaliteten

+designen

-lite kall det kyligaste dagarna

KLIM EDGE

Ett par riktigt snygga brillor som passar i vilken skoterhjälm som helst. En stor fördel är magnetlinsen som man byter ut på en handfull sekunder om solen skulle dyka upp hastigt och lustigt när man kör runt med klarglas, eller vise versa. Får man imma på glasen är det enkelt att lägga dessa i värme en kort sekund på torkning. Glasögonen har fungerat alldeles utmärkt. Det enda som strulat är att silikonbandet glider på hjälmen när det varit riktigt kallt ute.

+Läcker design

+passar det flesta hjälmar

-silikonbanden glider

KLIM RIPSA

Designen på Ripsa är ännu en fullträff från KLIM med grymt läckra färgkombinationer. Passformen är ruskigt bra och man känner knappt av själva plagget. Detta är KLIMs “lågprismono”, men trots det kostar den 7500 kronor. Inte i den billigaste prisklassen men klart billigare än broder Lochsa. Ripsa är utrustat med Gore-tex, här har man inte sparat in på krutet. Det har fungerat klockrent under säsongen och hållit oss torra även under de tuffaste förhållanden.

+kvalitet

+passform

-priset

KLIM F5 HJÄLM

En hjälm för både varma och kalla dagar. Det är inte den lättaste hjälm vi testat men en av de skönaste. När temperaturen varit långt under nollan har vi monterat in den medföljande Windstoppern som gjort de kalla dagarna behagliga. När solen tittat fram och värmen återkommer så har de 18 ventilationsintagen och åtta ventilationsuttagen hållit borta den värsta värmen och gjort färden behaglig. Passformen på hjälmen gör att alla goggles vi testat den med passar utmärkt. Som sagt är den inte den lättaste men KLIM har tänkt på säkerheten när man tillverkade F5 . 

+passform

+går ihop med det flesta goggles

-priset

KLIM HAVOC GTX BOA

En riktigt aggressiv sko som är utvecklad enkomt för snowbikeåkare, men som passar klockrent till skoteråkning. Stödet i själva skon är fenomenalt, både för fot och fotled. Den är styv och påkostad med skyddande material för att tåla riktigt tuffa tag. Den har hållit oss varma och torra under alla förhållanden som vi utsatt Havoc för. Sen är den riktigt smidig att ta på och spänna med endast en boa-snörning. En riktigt högkvalitativ sko som även kostar därefter.

+stödet för fötterna

+säker med extra skydd

+skön

KLIM VALDEZ

En jacka för att tåla riktigt tuffa tag. Den är ordentligt förstärkt för att palla med extremt aggressiv körning mellan vassa grenar och torra kvistar, och det gör den verkligen. Jackan ser ut som ny trots att den gått en hård rond med testkörningar genom säsongen. Passformen är riktigt bra. Valdez är en skaljacka med ventilering för de allra varmaste dagarna i skogen. Den har dock varit i kallaste laget de riktigt kyliga dagarna. 

+slitstyrka

+passform

-kall de kyligaste dagarna

-priset

Sakerna finns att köpa hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen