Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING – JETHWEAR, KLIM, FXR, TOBE & 509

Säsongen är nu slut och det är ett faktum när undertecknad tittar ut genom fönstret och det är gula gräsmattor utanför. Säsongens färgsprakande klädesplagg har fått utstå allt ifrån kyliga snöstormar till snöblandat regn, men även strålande sol och varma dagar. Nu är det dags att utvärdera dessa. Hur har plaggen fungerat denna säsong? Läs vidare om de hetaste plaggen på marknaden!

Klim Storm Jacka + Byxa

Minns att gränserna skulle testas på detta set från Klim och det kan undertecknad säg att det har vi gjort! Från de riktigt kyliga, snöiga och blåsiga dagarna till de varma, soliga och vindstilla dagarna. Detta ställ fungerar i alla väderförhållanden och har en andningsförmåga utan dess like. På de varmaste dagarna har ventilationen varit ens bästa vän medan de lite snöigare dagarna varit det slitstarka och behagliga Gore-Tex materialet samt de höga byxorna. Torr som ett fnöske hela dagen! En tumme upp för det reflekterande 3M-materialet också vilket gjort att man syns bra när solen gått ner. Helt enkelt ett grymt ställ från Klim.

 • Andningsförmåga
 • Material
 • Tilltalande

Klim Tundra Värmehandskar

Dessa otroliga handskar har under säsongen varit min bästa vän. Som kameraman är det viktigt att hålla händerna varma mellan tagningarna och det gör dessa värmehandskar med bravur. De tre värmenivåerna har används flitigt under säsongen. Ett stort plus har varit den smarta funktionen som gör att högvärmeläget pågått i ca: 10 minuter för att sedan automatiskt växla ner till medelvärme. Alltså håller handskarna konsekvent värme och bevarar då batteriet samt överhettning av dina händer. Grym funktion som gjort det enkelt att återgå till att filma igen. Handskarna är även smidiga att förvara i medföljande väska och med “splitfingret” är det stadigt grepp på styre och broms vid körning.

Eftersom handskarna är gjorda i Gore-tex har händerna varit torra och utseendet av dessa har bevarats på ett häpnadsväckande sätt trots flitig användning under säsongen. Klim Tundra värmehandskar har blivit som ett måste att ha med när skotern kallar. Absolut en favorit från denna vinter!

 • Slitstarka
 • Smart funktion som håller värmen och bevarar batteriet
 • Behagliga

Klim Ripsa Overall

Tidigare säsong har undertecknad testat Klims premiummodell Lochsa, men måste ge Ripsamodellen fem av fem toasters. Den lite lösare passformen har passat som handen i handsken för undertecknad då ett och annat kilo kan ha lagts på under denna säsong. Detta har gjort att rörligheten med overallen inte alls varit ett problem. Eftersom Ripsa Overall är gjord i skalformat har det också varit bra ventilation och andningsförmåga denna säsong, även självförtroendet har varit på topp med denna snygga färgkombination. Genom de djupaste pudret och de soligaste dagarna har den hållit mig varm och torr.

 • Bra passform
 • Andningsförmåga
 • Prisvärd
 • Flexibel

KLIM F5 HJÄLM

Med feedback från förare och nyskapande teknologi har Klim skapat denna otroliga kruka med kolfiberskal, vilket gör den till en riktig lättviktare. Grymt bra ventilation med hela 18 kanaler in och 8 ut för varm och fuktig luft. Mycket bra egenskap för undertecknad som svettas en hel del. Inte nog med det har hjälmen extra stor öppning för goggles som varit en fördel då synvinkeln vidgas. Som Klim beskriver den har den varit den ultimata heldagshjälmen, när undertecknat inte varit ute för att filma.

 • Vikt
 • Ventilation
 • Öppning för goggles

JETHWEAR ENDURANCE OVERALL

Denna sympatex-overall tillsammans med ett underställ i merinoull har varit den perfekta utstyrseln på fjället de inte allt för kalla dagarna denna säsong. Lager-på-lager-principen är en stor favorit för undertecknad. Därför har just denna skaloverall hängt med mycket under vintern. Som Jethwear skriver “andas dynamiskt”. Alltså högre fysisk aktivitet, precis så som undertecknad jobbar i snön med olika vinklar för film och foto, desto effektivare fungerar andningsförmågan i denna overall.

 • Vind- och vattentäthet
 • Andningsförmåga
 • Snygg färgkombo!

JETHWEAR FLIGHT ANORAK 

En nya design av jacka när det kommer till snöskoter. Kanske är detta det nya? Undertecknad har gillat designen som framhäver känslan av att bära en tröja istället för en jacka. Med 10K vattenpelare har denna jacka varit fulländad under den härliga vårvintern. Flight anorak har varit en fullt utrustad jacka som både bevarat min mobil i trygg och gosig ficka till att hålla snön borta från både mina handleder och rygg/midja med snölås i världsklass. En jacka som väcker uppmärksamhet och passar den som vill sticka ut i mängden!

 • Snygga kreationer/modeller i flertalet färger
 • Unisex
 • Bra snölås

–     Lite krångligt att ta av och på eftersom den måste dras över huvudet

JETHWEAR ONE MILE JACKA

Schysst och mycket tilltalande plagg för säsongen. Eftersom jackan är fodrad med meshfoder har den använts mest de lite kallare dagarna, men har då känts väldigt behaglig och sval. Ventilationen är viktig och där har One Mile inte gjort oss besvikna. De fyra stora fickorna måste också ges beröm då de varit ypperligt för undertecknad som har mycket saker med sig jämt och har det gärna lätt tillhands. Helt enkelt en riktigt skön jacka med bra förvaring!

 • Design
 • Bra förvaring
 • Andningsförmåga

JETHWEAR BIB BYXA

Briljant skalbyxa som funkat både till One mile och anorak eftersom de varit i svart denna säsong. Ska tilläggas att de finns i de flesta färgkombinationer och passar utmärkt till att matcha med vilken jacka som helst ur Jethwears sortiment. Undertecknad har även här kört lager-på-lager-principen då byxan har 10K vattenpelare och inte är fodrad. Ytterligare ett plus med Bib är att man kan justera benlängden och slippa slitage bak på byxorna. Detta justeras enkelt med ett litet snöre på insidan av benfickan. Hur bekvämt? Inte nog med det har byxan även elastiskt lycra vilket gör att sidorna kan expandera och precis som med de båda jackorna har även byxorna grymt bra fickor. Där har undertecknad haft allt från mikrofoner för filmning till en mössa när det är fotodags. 

 • Hög midja
 • Bra förvaring
 • Kvalité – Slitstarka
 • Justerbar benlängd

JETHWEAR DRIVER BOOT

Med handskar, eller utan för den delen, klickar undertecknad i och vrider om tills rätt passform av fot är nådd. Här behöver man inte få kalla fingrar och det tackar vi det enkla och stora BOA-system på dessa skor för. Detta har varit en otroligt skön sko under säsongen med extra bra support för häl och vad samt en rejäl sula som klarat av vinterns olika väderförhållanden. Upp till -30° klarar skon galant utan problem. Tillsammans med Jethwears Bib-byxa har D-ringen för snölåset funkat exemplariskt tillsammans. 

Med Driver Boots håller sig fossingarna torra hela dagen lång!

 • Håller fötterna torra
 • Praktiskt BOA-system
 • Komfort 

509 STOKE STÄLL

Med en uppdaterad version av detta ställ med förbättrad rörlighet, hållbarhet och vattentätt skydd med stretch 5TECH™ Pro-material är detta inte en kombo man skojar bort. En smart funktion är att byxorna har dragkedja upp till höfterna, vilket gör det flexibelt att dra på och av sig dem, även med skor på. Mycket förmånligt för undertecknad som oftast har lite bråttom ut i pudret. Den nya 3-lagerskonstruktionen, som minskar vikt och bulk, har även den varit gynnsam när pudersvängar tagits i lite svårare förhållanden. Tillsammans är Stoke stället ett perfekt alternativ för totalt skydd från topp till tå!

 • Smarta funktioner
 • Resistent
 • Rörlighet

509 STOKE OVERALL

Undertecknad har alltid varit mer åt overall än ställ och 509 STOKE overall har varit ett vasst och presentabelt alternativ denna säsong. Även denna med en nytänkande stretch och 3-lagers teknik som gör overallen vattenavvisande och med förträfflig andningsförmåga med trikå som innelager. Bland grenar och blötsnö har Stoke overallen visat vad den går för och den gör en inte besviken! Slitstark och snygg är bara två bra egenskaper. Med skydd från topp till tå har den absolut stått emot de olika väderförhållandena denna vinter.

 • Slitstark
 • Andningsförmåga
 • Snygg

509 DELTA R4 IGNITE

Denna kruka från 509 var bland de topp tre sakerna jag såg mest framemot att testa denna säsong. Med den nytänkande uppfällbara tekniken samt Fidlock har den som undertecknad skrev i början av säsongen varit en tidssparare. Den har gett maximalt synfält och med ett enkelt tryck på knappen, med eller utan handskar, har skyddet fällts upp. De kyligaste dagarna har den varit varm och behaglig att ha på sig. Vissa stunder har krukan känt som att ha en hårt åtsittande mössa på sig istället för en hjälm. Det enda som är kritiskt är vikten på 1900g. Men med alla dessa finesser är Delta R4 Ignite en grym hjälm som varmt rekommenderas. 

 • Bra funktioner
 • Behaglig och varm

–     Vikt

FXR RANGER INSTINCT MONOSUIT HERR och DAM

En otroligt smidig och flexibel overall i Omni-stretchmaterial för åkaren som kör en heldag. Med FXRs dry ventilationssystem har den hållit undertecknad i lagom temperatur, även vid väldigt låg temperatur. Det dubbla membranet har även hållit undertecknad torr och det finns inget märkbart med andningsförmågan på Ranger Instinct Monosuit. Det exceptionella slittåliga tyget måste också poängteras ut. I designprocessen har man även tänkt till när det är dags att rasta kobran. Med en dragkedja kan man enkelt öppna upp den bakre delen av overallen, vilket underlättar när det är dags att göra sina behov i det fria. En till spännande finess är att den är utrustad med stretch även i svanken. Något den traditionella overallen inte har. Detta gör rörlighet och flexibilitet till en dans på rosor. 

 • Slitstark
 • Rörlighet
 • Kk

–   Något dyrare – men värd pengarna

FXR RECON VÄRMEHANDSKAR

Dessa värmehandskar har verkligen varit finemang under de kallaste dagarna denna säsong. Som tidigare läst är undertecknad i stort behov av värme på tassarna när filmkameran ska fram. Oavsett om det är minus tjugograder och de tre-stegade värmelägena varit på max eller vårvinter solen varit framme och det bara varit skönt med en handske på sig har dessa värmehandskar inte gjort en besviken. Elvärmen har alltså inte gått varm under hela säsongen vilket gör dessa handskar till ett mycket bra alternativ. De kan alltså även användas de varmaste dagarna utan att du behöver känna dig svettig om händerna. Andningsförmågan, som är gjord på HydrX Pro™, ska också få sig en boost. Den har funkat väldigt bre speciellt i varmare temperaturer. Det regnade rejält en av alla säsongens skoterturer och till min förvåning var jag helt torr om händerna när vi var tillbaka i stugan. Pluspoäng för det! 

För dig som är lite extra frusen av dig är dessa handskar ett måste!

 • Prisvärda
 • Håller värmen
 • Bra ventilation
 • Vattentäta

–   Färg på handskarna

TOBE MONOSUIT VIVID V2

TOBE fortsätter att briljera inom overallträsket och detta är en fullträff. Vivid-overallen har använts flitigt denna vinter både för att den är så lättviktig, men ändå slitstark och också för att den både är helt vind- och vattentät. Begripligt att huvudfokus legat på funktion och hållbarhet under designprocessen för Monosuit Vivid. Som tidigare nämnt är det skönt med lager-på-lager-principen då denna är gjord i sympatex membran och passar utmärkt både en kall vinterdag i januari eller en härlig vårvinterdag i april. Ska tilläggas att undertecknad känt sig “at his finest” i denna overall också. Förståeligt att Monosuit Vivid är en storsäljare hos TOBE och en STOR favorit för oss!

Köp din Vivid monosuit hos TOBE OUTERWEAR

 • Maximal andningsförmåga
 • Slitstark
 • Funktioner
 • Snygg

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

TOBE Outerwear

JETHWEAR

MODSHOP

FXRSHOPPEN

KLIM

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen