Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 3 JETHWEAR, SCOTT

Säsongen 20/21 närmar sig sakta men säkert sitt slut. Vinterns produkter har vi testat i närmare 140 mil i allt från regn och rusk till stadiga minus 30 grader. Vi har helt enkelt fått en ordentlig inblick hur våra testprodukter fungerar ute i fält. Det är hög tid att utvärdera prylarna, nu kör vi!

Jethwear Endurance monosuit 

En het potatis inför säsongen var den nya monosuiten från Jethwear med sympatexmembran. Prislappen på denna hoppade upp några pinnhål vilket inte var så oväntat med tanke på materialval. Precis som vi förväntade oss så har dressen hållit vad den “lovat” till 100%. Inte en enda gång har väta lyckats tränga sig igenom trots tuffa förhållanden. Den har även visat sig riktigt motståndskraftig mot grenar och annat slitage. De höga förväntningarna som vi hade i höstas har monon verkligen lyckats leva upp till.

+slitstark

+vattentät

-priset

Jethwear Methood boot

Methood boot är en riktigt stadig sko som sitter som gjuten runt foten. Skon i sig är ganska stor och det gör den aningen klumpig. Men när man spänner åt foten ordentligt hamnar den i ett skönt “vilande” läge och man blir inte trött i fotleden i första taget. Methood boot är komfortabel och håller fötterna varma även de kallaste dagarna. Nackdelen är att den inte riktigt ventilerar ut all väta inifrån. När tempen stiger ute blir de i varmaste laget.

+sköna

+stabila

-väldigt varma vid låg utetemperatur och aktiv körning

Jethwear Imperial helmet

En otroligt lätt hjälm (990g +/- 50g) i väldigt läcker design. Hjälmen sitter skönt på huvudet och ventilerar ut värmen riktigt bra. Trots hård körning så blir man inte obehagligt varm om huvudet. Däremot är den aningen kall då kvicksilvret kryper ner bakom 15 minusstrecket. De glasögon som vi testat till hjälmen har fungerat klockrent och passformen har varit riktigt bra med de allra flesta par goggles. 

+lätt

+bra ventilation

– lite kall är det är kallt ute

Jethwear Vendetta goggles

Ett par riktigt snygga och sköna brillor som vi testat i vinter. De har passat som handen i handsken tillsammans med Imperial-hjälmen. Det är endast ett fåtal gånger imma uppenbarat sig, men vi är riktigt impade av hur pass bra de fungerat. Synfältet i glasögonen är stort, och de sitter skönt mot huden tack vare microfleecefodret runt ramen. Vendetta är ett samarbete mellan Jethwear och Dragon som blivit en fullträff, och överträffat våra förväntningar i vinter. 

+snygga

+håller imman borta

Jethwear Empire Glove

Ett par vantar som är sköna när det är lite kallare i luften. De är tyvärr i tjockaste laget för att kännas riktigt bekväma vid aktiv körning. Sen sitter de väldigt tight runt handleden vilket gjort dem aningen bökiga att ta på sig smidigt. Det första som gick sönder var öglan för att underlätta när handsken skall på. Dock har de klarat sig bra annars mot slitage under vinterns strapatser.

+sköna när dom väl sitter på i kallare förhållanden

-lite för tjocka 

-trånga vid handlederna

Scott Xt flex Dryo jacket and bib

Detta ställ är otroligt skönt. Flexibiliteten i kläderna gör det riktigt komfortabelt, och sitter bra på kroppen. Vi har varit torra alla resor förutom två gånger då det trängt igenom byxorna. Detta har skett vid nederbörd och nollgradigt väder, då dynan till skotern varit alldeles plaskblöt. Men trots det är detta ett väldigt prisvärt plagg som vi kan rekommendera. Man får helt enkelt mycket för pengarna. Flera fickor på byxorna och en stor ficka på bröstet gör att man får med en del saker i fall man behöver utrymme för det. Den stora D-ringen som är gjord för att sätta nödstoppen i är enkel att hitta, trots att det kan vara bökigt att se den med hjälmen på. 

+Passform och komfort.

+pris

– Kunde vara mer vattenåliga

Sakerna finns att köpa hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen