Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – UTVÄRDERING KLIM

Vintern är nu passerad. Det kvarvarande är all vår åkning som fjällen har att ge. Med lite tur kan säsongen bli lång när snösmältningen hamnat på paus tack vare det kalla vädret som varit det senaste veckorna. Kläderna vi testat har i alla fall fått vara med om vinterns bravader och det är dags att kika hur våra prylar har levererat under den gångna säsongen, häng med!

KLIM LOCHSA 

Klim är väl känt att hålla kvalitet rakt igenom och suiten Lochsa är inget undantag. Det är det absolut värsta i klädesväg du kan ha från Klim för lössnöåkning. Passformen är det absolut inget fel på. Mina 174 centimeter över jordens yta och ca 73 kilo gör att medium är som klippt och skuret för min längd, förutom på ett plan och det är benen. Men Lochsa finns i medium short med lite kortare ben som gör att passformen varit 100 procentig. Den är väl ventilerad och med Klims materialval där bland annat goretex-pro ingår. Har gjort att inte en enda gång har jag varit blöt i vinter. Overallen är superlätt och extremt skön att åka i. Denna dress kan jag varmt rekommendera för aktiv lössnöåkning.

+Lätt

+Bra ventilation

+Bra passform

-Dyr

KLIM ADRENALINE GTX BOA

En sko som passar mina fötter som klippt och skuret. Dessa har hållt fötterna varma men framförallt torra under säsongen. Dessa har lyckats med att ventilera ut all väta även de varmaste dagarna. Skorna är sköna och verkar stå emot slitningen från fotstegen riktigt bra. De dubbla boaspännerna ser till att foten sitter som i ett skruvstäd.

+Håller vatten och väta borta

-pris

KLIM EDGE GOOGLE

Edge-glasögonen har en fantastisk passform i F3 Hjälmen. Dessa tillsammans med breath boxen gör att man slipper kall luft in i hjälmen. Linserna är magnetiska och byts på en svinblink. Linsen vi haft under säsongen är fotokromatisk och växlar mellan klar och mörk beroende på väder. Det har fungerat riktigt bra. De har även hållit borta imman i nästan alla lägen. 

+Snygga

+Passformen tillsammans med Klim hjälmar

KLIM F3 CARBON

Välventilerad och aningen kall det allra kallaste dagarna. Men med en hjälmhuva och breath boxen monterad så funkar det bra trots lite kallare väder. Bra passform och som tidigare nämnts så gör sig kombon F3 och Edge googles sig som handen i handsken. Hjälmen är även utrustad med fidlock så av och på går hur smidigt som helst.

+Snygg

+Fid lock

– Kunde ha varit lite lättare

KLIM KREW PACK

En väldigt smidig ryggsäck. Fantastisk passform med kanaler för att vädra ut fukt bakom ryggen. Den rymmer det allra nödvändigaste och lite till. På toppen av ryggsäcken har den ett hårt fack för brillor. Det fungerar utmärkt med att ha skoterglasögon som man är rädd om i facket. Justering möjligheterna gör att den är skön att köra omkring med, man märker knappt att man har den på ryggen

+Fack för brillor

+kvaliteten

KLIM TUNDRA VÄRMEHANDSKE

Är man frusen om händerna ska man verkligen titta hit. Med elslingor runt fingrarna har dessa levererat värme trots stadiga minusgrader. Dessa är enormt väl fodrade. De har varit magiska att ta på sig när man lekt en hel dag i pudret och när man vänt kosan hemöver. Tundra har även fått följa med på toppjakt i minus 33. Trots kyla har batterierna levererat och värmen har det inte varit något fel på.

+super varma

+sköna 

-Lite klumpiga

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

KLIM

UTMAB

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen