Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – UTVÄRDERING SCOTT & TOBE

Nu börjar det vara dags att packa undan kläder och utrustning efter en fartfylld, fantastisk vinter! Men först ska ni få ta del av vad vi tycker om produkterna som testats under denna säsong från SCOTT och TOBE.

FURY SNOW CROSS GOGGLE

Ett par riktigt schyssta brillor från goggleproffsen på Scott! Som vi skrev om tidigare i klädguiden så är dessa goggles ett lite billigare alternativ med många bra funktioner och finesser. En av dem är att Scott behandlar sina linser med anti fog vilket ska förebygga att linsen immar igen samt att de även har dubbelglas och ska vara ventilerade för att även där hjälpa till att hålla imman borta, det kan vi med glädje meddela att de gjort! De sitter mjukt och skönt mot ansiktet tack vare den ordentliga foamen, det gör även att den kalla vinden hålls borta från huden. Med lite mer övning kanske man får in tekniken, men när jag skulle prova byta lins så upplevde jag det svårt att få upp “lenslocken” så ett linsbyte ute i minusgraderna skulle jag helst undvika. På Scotts hemsida hittar ni dem för 799:- i olika färger och utföranden. 

+ Ingen imma

+ Priset

– Svårt att byta lins

KULSHAN WOMENS BOOT

Första intrycket när vi packade upp dessa skor var att det kändes riktigt lätt och när de sedan satt på foten var känslan fjäderlätt! Däremot är mina fötter långsmala och denna sko är lite mer av en snowboardboot i modellen så de blev lite väl breda för mig. Men det positiva med det är att det finns luft mellan fot och sko vilket gjort att jag hållit mig varm samt även haft plats för en lite tjockare socka vid behov. Jag har fått ” efterdra” boan under dagen pga den bredare passformen och ett styvt skaft vilket gjort att jag inte riktigt kunde få dem slimmade efter min fot. Men att skaftet är styvt är ett måste för mig på skoterskor, det ger både skydd och stöd för foten. För 3799:- får du dig ett eget par! 

+ Varm

+ Styvt skaft

– Bred passform

550 CARRY ECE 

Brukar du svettas om huvudet när du kör skoter? Då hittar du en riktigt välventilerad hjälm här, nästan lite väl kall när man blåser över en sjö på vinterns kyligaste dagar. Som tur är finns det medföljande små “kuddar” som du kan sätta in i ventilationshålet under skärmen för att minska draget. Det finns inte något att klaga på hos denna hjälm men vikten är något hög jämförelsevis med föregående hjälmar jag använt så det märks, men man får inte stirra sig blind på vikten utan tänka på vilka säkerhetsfunktioner en hjälm har. På denna hittar vi som tidigare nämnt MIPS® Brain Protection System och Conehead technology. Lägg även märke till hur skärmen är integrerad i hjälmen för en riktigt snygg finish! 2799:- kan vara väl investerade pengar om olyckan är framme. . 

+ Säkerhet

+ Design

+/- Välventilerad

– Vikt

SHORT CUBRICK GLOVE

Detta kom till att bli en favorithandske under säsongen! En av anledningarna är remmen som man kan dra åt runt handleden, det gör att handsken sitter där den ska och man glider inte runt i den när det krävs fast grepp om styret. Denna handske är varken en lång eller kort modell skulle jag säga, en del av handsken går över jack kanten och det tillsammans med snölåset gör att det inte kommer in varken vind eller snö vid öppningen, och det är verkligen ett stort plus. Handskarna är även tunnare i handflatan så man får ett bra grepp om styret, däremot när snön varit lite blötare har man fortare blivit blöt i handflatan pga att det är just tunnare/ mjukare tyg och foder där. Ovansidan däremot är fodrad och ger en skön värme. En riktigt mjuk och smidig handske! De landar på 899:- om du själv vill prova ett par. 

+ Mjuk och följsam

+ Rem i handleden

– Blir blöt genom handflatan

XT SHELL DRYO WOMENS JACKET / PANT

Det tvådelade stället i skalmodell ser nästan lika nytt och fint ut som när vi fick hem det, ett slitstarkt tyg som har hållit ihop trots rispande grenar och vassa fotsteg. Det har hållit vätan ute och värmen inne. Men har det blivit lite väl mycket värme har det enkelt gått att ventilera ut det tack vare flera ventilationsöppningar. Det finns stretchpartier på både jacka och byxa men vi hade önskat mer av det.

Eftersom tyget känns starkt upplevs det även styvt samt att stället är litet i storlek. I vanliga fall använder jag M på det mesta men fick ta L på jacka samt byxa, men med knäskydd, bröst/ryggplatta och även en varmare tröja under vid de kalla dagarna så blir till och med denna storlek lite snäv när man ska röra sig aktivt på skotern. Vill du ha hela stället får du ge 3599:- för jackan och 2999:- för byxorna. 

+ Slitstarkt

+ Design

+ Vind och vattentätt

– liten i storlek

– för lite strech

VALE HELMET

Airoh-hjälmen från Tobe, en skön hjälm som sitter riktigt bra och har funktioner såsom man önskar med exempelvis bra ventilation och en personlig favorit, breathboxen. Breathboxen har fungerat klockrent med att hålla borta vind och kyla när man transporterat sig och när den aktiva körningen drar igång är det bara att rycka loss breathboxen och stoppa undan tills hemfärden. Helt enkelt en riktigt skön, bra, säker och prisvärd hjälm! Den finns i flera olika färger och utföranden och landar på 2395:-

+ Passform

+ Breathbox

– Önskar snabbfäste på hakremmen

VIVID V3 MONOSUIT

Den har stått emot tuffa tag på skotern och nära möten med naturen, monosuiten från Tobe har levererat allt man kan önska. Alltid torr och varm tack vare dess 45,000 vattenpelare och det fantastiska materialet Cordura® som hela monosuiten är gjord av. Det är ett skalplagg så de kallaste dagarna har en tröja åkt på under men oftast används bara underställ vid aktiv körning, perfekt att kunna anpassa efter väder, vind och aktivitetsnivå. Jag upplever att den ändå håller värmen bra eftersom det är vindtätt material och med en monosuit fördelas värmen på ett annat sätt jämfört med jacka och byxa. Men eftersom det blir mycket aktiv körning blir det fort varmt och svettigt, då drar vi upp de rejält tilltagna ventilationerna som gör det lätt att vädra ur värmen. Dess svarta färg döljer kanske en och annan smutsfläck men annars är den helt intakt, inte en rispa i tyget vilket är riktigt bra betyg! Ett plagg i den övre prisklassen men det presterar även därefter, 10995:- får du ge för denna monosuit.

+ Ventilation

+ Slitstark

+ Vatten och vindtät

-Priset

CORDUS V2 

En sån känsla när foten glider ner i Cordus kängan. Känga är verkligen rätt ord att använda för det var mitt första intryck av denna sko. Den sitter tight, är styv och stadig kring fotleden samt lätt, precis som en vandringskänga man går på tur med i fjällvärlden. Helt klart en favorit bland alla skoterskor på marknaden. Dock ser dem något nött ut redan efter första veckorna av användning där boasnöret korsar över skon, inget som har förvärrats under säsongens gång och skorna är i övrigt hela, men man kan tycka det ser lite tråkigt ut på ett par annars fantastiska skor. Den smala passformen passar mig perfekt och dubbelboan gör att skon kan krama om foten ordentligt så den verkligen sitter som ett smäck! Jag har upplevt fukt i skorna ibland men när jag efter en dags körning knäpper upp boaspännet är sockarna torr, däremot kan det kännas fuktigt i skon vilket jag tror beror på svett/kondens från kroppsvärmen som mött kylan. 3995:- är vad du får ge för ett par riktigt bra skoterskor! 

+ Passform

+ Styva

+ Smidiga

– Blivit fuktig

– Nött vid boan

REVELATION GOGGLE

Foamet! Brett, mjukt och sluter tätt runt hela ansiktet. Detta gör att gogglarna upplevs väldigt mjuka och sköna samt att de inte drar kallt in på huden. Det är tack vare att gogglarna är utformade för att passa med Tobes hjälm som det blir en riktigt bra match tillsammans! Vi har dock upplevt imma vissa gånger men det har endast varit de kallaste dagarna när man dessutom haft något som täckt för munnen, det har säkerligen gjort att de varma andetagen letat sig uppåt och mött den iskalla luften och gjort imma på linsen. En clean och enkel look som passar alla, för denna modell med arctic vision linsen får du ge 1295:- så är de dina! 

+Brett foam

+Clean design

– Har ibland immat

CAPTO UNDERCUFF V3

När vi presenterade denna handske i klädguiden stod det så här “Jag har aldrig haft en handske som inte blivit blöt efter en heldag på skotern, antingen har vattnet krypt in utifrån eller fukt bildats inuti. Det ska därför bli extra spännande att se om dessa handskar kan vara de första!” och tro det eller ej, det var de!  Inte en enda gång har jag varit blöt i dessa handskar, det kunde man nästan ana när vi fick känna på dem. Ett rejält tyg och lädret i handflatan håller all väta borta. Men vi har även synpunkter på vad vi inte gillade lika bra. Eftersom det är läder på utsidan i handflatan och foder på insidan så blir det mycket material mellan handen och styret vilket gör att man inte kan få lika bra grepp kring styret. Fodret inuti har dock gjort att jag aldrig heller frusit så frågan är ju vad man värderar mest. 1295:- för torra varma händer! 

+Varma

+Helt torra

+Kvalité

-Något små i storlek

-Sämre grepp runt styret

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

TOBE OUTERWEAR

SCOTT SPORTS

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen