Kontakta oss

Produkter

KLIM ASPECT & SCOTT PATROL E1 30

Laviner är och ras är betydligt vanligare än vad man kan tro, även i ”lilla” Sverige. Transceiver, lavinsond och spade är självklara saker att köra med varenda gång man ska ut med skotern och friåka. Att skaffa sig en lavinutbildning och kunskap om hur man färdas genom lavinterräng är av största vikt. Vi kan även rekommendera en lavinryggsäck om man ska ut och gasa i brant kuperad terräng. Idag tittar vi på två riktigt grymma alternativ i form av KLIM ASPECT & SCOTT PATROL E1 30

SCOTT PATROL E1 30 & KLIM ASPECT

Klim Aspect och Scott Patrol använder sig av samma Alpride E1 airbagsystem vilket är ett av de lättaste system på marknaden ”1280g” i vikt. Systemet är uppbyggt med en elektronisk kompressormotor och fläkt som med Turbo Radial Fan blåser upp den 150L airbagen på enbart 3-4 sekunder. Alpride E1 systemet är uppladdningsbart via USP kabel (ca 20 min) och kan användas om och om igen vilket ger oss skoteråkare perfekta möjligheter att träna på hur man använder ryggsäcken ifall olyckan skulle vara framme.

Alpride E1 fläkt Systemet

Systemet kan även uppladdas genom dubbla AA batterier som man sätter i behållaren vilket är en fördel om man inte vet att systemet är fullt kan man koppla in batterierna och systemet laddar då upp av sig själv genom dessa (ca 40 min), väldigt smart! Andra fördelar med systemet är att det inte finns några flygrestriktioner eller att kyla påverkar superkondensatorsystemet.

KLIM ASPECT

KLIM ASPECT

KLIM ryggan är helt klart anpassad för oss skoteråkare med både färgmärkta dragkedjor för enkel access till sond och spade. Goggleshållare med hårt skal utvändigt för att skydda dem och ett integrerat verktygkitt i ett av facken. Andra smarta funktioner som Klim utvecklat för oss skoteråkare är ett fack nedtill vänster på ryggsäcken som gör det enkelt att få ut sonden med ryggan på. Klim Aspect har även ett fodral för komradio med radiohuvudet inkopplad i ena strapen. Ryggan sitter bekvämt på plats och ergonomi ligger i topp. Klim Aspect ryggan finns i två versioner en på 16 och en på 26 liters utrymme.

SCOTT PATROL E1 30

SCOTT PATROL E1 30

Scott ryggan är inte sämre den, men en totalvikt på endast 2670g är detta en av de absolut lättaste lavinryggorna på marknaden. Passformen är helt perfekt och med en pack volym på hela 30 liter får man som skoteråkare med sig de mesta tänkbara. Separata fack som rymmer spade och sond och ett toppfack med fleecefoder där man kan förvara goggles eller mindre saker. Scottryggan har även ett fäste diagonalt där man kan fästa ett skidpar vilket gör ryggsäcken mångsidig både för skoter och för skidåkning. Väl på ryggen sitter även Scott behagligt och vikten känns inte av överhuvudtaget.

Sammanfattningsvis

Klim Aspect och Scott Patrol är båda två riktigt heta alternativ om man är ute efter en lavinryggsäck. Det är svårt att avgöra vilken som är bäst av dessa men vi kan säga såhär. Ska man enbart använda ryggsäcken för skoteråkning och inget annat så är Klim Aspect ett bättre alternativ då den är utvecklad för oss skoteråkare. Vill man däremot ha en lavinryggsäck för både skoteråkning och skidor så är Scott Patrol ett bättre alternativ.

Läs om fler PRODUKTER

Läs mer om Scott lavinrygga

Läs mer om KLIM lavinrygga

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen