Kontakta oss

Produkter

KLIM DAKAR

Ni är vana att se oss sätta kläder och övrig kroppsutrustning på prov under den snöklädda delen av året, där är funktion och rörlighet av yttersta vikt samt att ha produkter som håller för tuffa tag. Den här sommaren har vi bestämt oss för att sätta några av KLIM´s produkter på prov för att se om dom håller samma höga kvalité som deras vinterkollektioner. Häng med när vi ska titta närmare på några av produkterna från KLIM Dakar serien.

Klim dakar serien har hängt med i flera år, till 2019 gjordes en hel del uppdateringar med både material och passform. För oss på Sledtrax är det första säsongen med produkterna och vi tycker att dom känns riktigt intressanta, bra passform och goda ventilationsmöjligheter.

KLIM DAKAR JACKA

KLIM Dakar Jacket

Här är en jacka som sitter bra och har många möjligheter! Den är genomtänkt med flera ventilationsfickor på över och underarm samt ryggen. När inte det räcker för att hålla tempen nere går det att montera lös armarna som sedan passar i den stora fickan som sitter på ryggen. Förutom den så hittar du fyra utanpåliggande- och två inner fickor.

Väst under jackan

Man har även tänkt till och förstärkt Dakar jackan på utsatta ställen med Cordura 840D som står emot det mesta. Det här er en bekväm jacka som passar bra vid ex endurokörning , vi på Sledtrax har använt den till körning med fyrhjuling och är grymt imponerade. Den är bekväm och stoppar en del vatten, vi skulle inte säga att den är vattentät men det går inte Klim ut med heller. Det finns fickor som är anpassade till D30 skydden som går att köpa separat, alternativt är att ha en skyddströja under jackan för att skydda mot en eventuell olycka. Vi kommer givetvis fortsätta använda den här jackan under säsongen men kan bara än så länge ge tummen upp!

KLIM DAKAR BYXA

KLIM Dakar Pant´s

När det kommer till byxorna har Klim inte slarvat, det sitter stretch paneler för att behålla en rörlig men ändå stabil byxa. Förstärkningar i skinn på insida ben för att få grepp och även stå emot det hårda slitage som kan bli, för er som kör hoj klarar byxan varma motordelar. På övrigt utsatta ställen har Klim valt att sätta Cordura 840D, ser vi på låren hittar vi långa ventilationsfickor och även en benficka.  Det här känns som en välgjord och bekväm byxa, lätt att justera runt midjan och skor. Likt jackan hittar vi 3M Shotchlite-reflexer som är på strategiskt placerade för att synas i mörker. Dakar byxan har vi hunnit använda mer och trivs riktigt bra i den, tack vare ventilationen som blir i stretchpanelerna och ventilationsfickorna så funkar dom även under varmare dagar. Det bli riktigt intressant att fortsätta sätta dessa byxor på prov under säsongen.

Dakar Jersy

Klim Dakar Jersy 

Här är en tröja för den aktiva åkaren, bra luftgenomsläp över bröst och rygg, Lite kraftigare tyg på armarna med en enklare vaddering runt armbågar och axlar. Det är bra passform och tyget som är gjort av polyester är både bekvämt och fukttransporterande. Vi har använt den här tröjan när det varit varmt ute och tycker den fungerar riktigt bra. Vi har även använt den svalare dagar och då under Dakar jackan. Både tröjan och byxan har silikoninlägg mot ryggslutet för att hålla kläderna på plats.

Så här lång in på säsongen är vi grymt imponerade av kläderna, dom känns välgjorda och har bra passform. Klim har ett stort utbud av färger och mönster till hela Dakarserien så det finns något för alla smaker. Vi kommer köra med dessa produkter under hela säsongen så se till följa oss både här och på sociala medier.

Läs mer om produkterna hos KLIM

Läs fler produktartiklar

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen