Kontakta oss

Produkter

KLIM F5 ECE – EN SMART STÖRTKRUKA

Klim har länge varit en av de största i branschen när det kommer till rejäla kläder och personlig utrustning. En av de absolut viktigaste prylarna för en skoteråkare är utan tvekan en riktigt bra hjälm. Under vintern har vi testat en av Klims´ senaste hjälmar som har några bra funktioner för att klara en tuff vinterdag. Nu går vi in på djupet i denna kruka!

Vintern började med riktigt kallt väder och vi har kört i temperaturer mellan -20 till -30 grader.  Lägger man dessutom till kyleffekten av fartvinden kan man lätt räkna ut att det krävs en varm hjälm. Många hjälmar är utvecklade för motor-cross och där behöver man inte ta hänsyn till kyla, där försöker man istället att skapa så god ventilation som möjligt och få ut överskottsvärmen.

Klim har istället byggt hjälmen med oss skoteråkare i åtanke där man har bra lösningar mot kylan. För att minska draget som blir av ventilationshålen följer det med en vindtät huva som knäpps fast innanför inredningen i hjälmen, en enkel men effektiv lösning. Oftast är det om näsan eller kinderna som man fryser mest och för att slippa det följer det med en så kallad breath box. Ett neoprenskydd som också knäpps fast bakom inredningen fast vid hakskyddet, det gör att utandningsluften styrs nedåt och man slipper imma på gogglesen. Och som bonus skyddas både näsa och kinder från kylan, och just detta har fungerat över förväntan. Varken imma eller frusna kinder har vi haft trots riktigt kalla dagar under januari.

Hjälmen är inte den lättaste men den är fortfarande riktigt lätt när den är tillverkad i kolfiber och passformen finns det inget att klaga på. En fiffig lösning till hakremmen är att den är magnetisk och ”hittar” rätt läge nästa själv när man stänger den. Det är egentligen bara en hake som hålls på plats med magneten, enkelt och bra. Ibland kan det dock vara aningen svårt att hitta rätt när man har en krage som är i vägen, men oftast är det betydligt enklare än en D-rings lösning.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det inte är några problem att hålla sig varm och utan kylskador på kinderna. Helt enkelt en riktigt bra hjälm som levereras med en extra skärm och en bra hjälmväska som grädde på moset.

Kolfiberhjälmen blir din för cirka 5 800 kr

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen