Kontakta oss

Nyheter

LYNX 2019 – RADIEN PLATTFORMEN HITTAR TILL FLER MODELLER

Lynx släppte sitt nya Radien-chassi inför 2018, och till 2019 har man utökat modellutbudet med fler modeller som baseras på just Radien plattformen. Lynx har även en hel del nyheter på befintliga modeller och en helt ny 600-motor hittar in i flera maskiner.

En av de största nyheterna nästa år från Lynx hittar vi på en arbetsmaskin. Den populära Ranger 49 får det senaste inom chassi teknik som kallas för Radien X.Detta chassi finns på light utility modeller samt crossover modeller med fyrtaktsmotorer.Den nya Lynx Ranger 49 får även en helt ny snurra som tar över efter trotjänaren 600 E-TEC.

Nya motorn heter 600R E-TEC och har fem hästkrafter mer samtidigt som gassvaret blivit betydligt vassare än tidigare. Motorpaketet är 680 gram lättare och bibehåller samma bränsle samt oljeförbrukning som föregångaren. Även hållbarheten skall vara minst lika bra som tidigare där Rotax motorn har haft ett gott rykte på just hållbarhet.

På fyrtaktssidan har man gjort lite uppdateringar av den befintliga ACE 900 motorn. Även här har man hittat ytterligare fem hästkrafter med hjälp av ett nytt insug, avgassystem samt en ny kalibrering. Ett ytterligare steg man tagit är en ny pDrive variator med glidklackar.

För att fylla luckan mellan DS modellerna samt Crossover har man tagit fram Xterrain och Xterrain RE. Här bibehåller man bra lössnöegenskaper samtidigt som man vill ha bästa möjliga ledegenskaper kvar. Ett länkage vid främre svingen ska förbättra ledegenskaperna, tillsammans med kortare styrspindlar och kralliga stötdämpare. Samtliga maskiner med RE tillägget får dessutom Kashima behandlade kolvstänger som skall öka livslängden på oljan.

På lössnösidan ser vi största nyheterna på Boondocker RE 3900. I grunden samma maskin som Boondocker DS fast med full längd på tunneln. Det sitter även förstärkningar i boggien för att tåla mer hopp och lek. Som grädde på moset har man även slängt in ordentliga stötdämpare med justerbara inställningar. 36 mm KYB i framvagnen och 46 mm i boggien samtliga med Kashima coating. Denna maskin kan man jämföra med Ski-Doos motsvarighet Freeride.

Mer om Lynx nyheter kan ni läsa inom kort här på Sledtrax.

 

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen