Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX BOONDOCKER 600R LÅNGTESTRAPPORT

Snöförhållandena hemmavid har senaste tiden varit gudomliga och solen har hittat till Norrbotten, något som satt milmätaren i rullning. Milen fortsätter att ticka på och Lynx Boondocker 600R har verkligen imponerat på oss på många plan. Nu är det dags att dela med oss av en avrapportering på denna långtestmaskin.

Under senaste skotersvängen slöt delar från Sledtraxgänget upp i en stuga som ligger i närheten av vårt smultronställe för att under dagen ladda upp rikligt med vitamin 2-takt. Maskinerna startas och de får lov att gosa till sig en stund under tiden vi lossar spännbanden. Tvåtaktsdoften lägger sig i luften och redan här väcks känslan över vilken grym dag bakom styret som väntar.

Med en mätarställning som visar knappa 35 mil börjar vi komma relativt bra överens. Ny maskin innebär alltid en viss tillvänjningsperiod där man lär känna maskinens egenskaper och vi drar väldigt jämt vid det här laget. Vid skråkörning upplever jag den relativ följsam. Den har en tendens till att vilja falla tillbaka, den stannar inte kvar på skråsidan på samma vis som tillexempel PRO RMK eller Arctic Cat alpha one.

Lynx boondocker 600R har motormässigt gett oss positiva vibbar rakt igenom. Den är lekfull och effekten räcker till, enligt mig men även andra i min omgivning som ivrigt provkört den. De har allihop kommit tillbaka med ett glatt leende och varit positiv överraskad över lillebror 600. Den lyfter skidorna men inte i samma utsträckning som storebror 850, vilket vid klättring underlättar en del. Klättringsmässigt tar den sig fram på ett fint sätt och den är lätt att manövrera. Något som saknas är lite bättre bett i mattan, i övrigt är vi nöjda med 600ans prestation.

När jag i höstas presenterade vilken maskin som väntade för min del var det många som var skeptiska mot den remförbrukning som BRP haft tendens till de senaste åren. Försökte skaka av de fördomar som hälsat på men med nästan 40 mil på mätaren och en originalrem som fortfarande sitter där den ska är vi glatt överraskade.

Under sista svängen lossnade den övre delen av det så kallade stänkskyddet som på den här maskinen sitter fäst i bakre axeln. Vi misstänker att den på något vis haft oväntat besök och hakat fast i något vid körning. Ingen skada på maskinen men den övre delen av stänkskyddet är nu mer ett minne blott.

Innan det är dags att bege sig hemåt efter dagens körning avrundar vi med att samlas runt en eld för att summera dagen över en kopp kaffe. Samtliga är eniga om vilken magisk dag Norrlands inland bjudit oss på och vilket privilegium det är att bo där vi bor med tillgång till den här terrängen ett stenkast från hemmet.

Vi enas alla om vilken lättkörd och roande maskin Lynx Boondocker 600R är och att den verkligen imponerat på oss alla. Dags att bege sig hemåt och ladda om inför kommande turer där vi fortsätter testandet av långtestmaskinerna.

Se något SledtraxTV Avsnitt

Kontakta din lokala Lynx Handlare:

AUTO BLÅ

E-SON

SN MOTORSERVICE

LINDROTHS MOTORCENTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen