Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX RANGER 49 PRO – SÄSONGSSTART MED EFTERLÄNGTAD NYKOMLING

En kall torsdag i mitten av januari ringer telefonen vid 12-tiden, det är Sixten Nilssons Motorservice i Boden som meddelar oss att vår nya långtestmaskin Lynx Ranger 49 PRO precis lastats av från transporttrailern och är på väg in i affären för att göras leveransklar. Genast letar vi upp snödjupskartan och finner att Saxnäs har gott om snö, planerna för en långhelg i svenska fjällvärlden växer snabbt fram. Vid 17-tiden är skotern lastad och klar, som vi har längtat efter att få kolla närmare på den nya modellen i Ranger-stallet, en smidigare och lättare djupsnö-crossover med rejäl motorstyrka – nu åker vi!

På väg till affären 

Det är med glädje vi kopplar på släpet bakom bilen och styr till Boden för att göra affär hos SN motorservice, den som har ett genuint skoterintresse kan på riktigt förstå vår känsla. Det är snart ett år sedan vi hade förmånen att provköra nya Lynx Ranger 49 PRO under Snowshoot i Yellowstone, där vi verkligen fattade tycke för maskinen och ville testa den i svenska marker. Vi provkörde Lynx Ranger 49 PRO med 600 R E-TEC motorn, men vår långtestmaskin är utrustad med 850 E-TEC motorn på hela 165 hk. Det sitter elstart som standard och utöver den vanliga tunnelkylningen sitter en luftkyld kylare under huven. På bandtunneln finns LinQ-lastrack monterat och längst bak sitter naturligtvis ett drag monterat. Vad kan man annars förvänta sig på en crossover som denna?

Modern skoteraffär med lång historia

Väl framme hos SN motorservice kliver vi in genom de stora glasdörrarna och möts av den ena ägaren, Kenneth Palmér, som vi ska göra klart affären med, Lena Palmér är den andra ägaren. SN motorservice har funnits i Boden sedan 70-talet, då Lenas pappa Sixten startade upp verksamheten och vi kan konstatera att nuvarande ägare har förvaltat och utvecklat verksamheten väl. Det är en modern och komplett skoterbutik man har byggt upp, med BRP:s hela program, men även ett brett utbud av skoterkläder, hjälmar och skyddsutrustning, samt all friluftsutrustning med skoteranknytning man kan tänka sig. I verksamheten finns också en ny modern verkstad, som man stärkt upp med hela fem anställda mekaniker, vi tackar särskilt för det snabba och goda iordningställandet av vår Lynx Ranger 49 PRO, som möjliggjorde vår fjällhelg.

En smidig affär

Kenneth lotsar oss fram till vår Lynx Ranger 49 PRO, där den står snyggt och prydligt uppställd i affärens show-room. Den nya designen gör att maskinen ser smidig ut och ger intrycket av en sportig, lättkörd och allsidig djupsnömaskin. Vi fick en grundlig genomgång av maskinens funktioner och nya reglage, den har också fyra års garanti förutsatt att man servar den årligen. Alla papper var förberedda, inklusive försäkring, så själva affären gick snabbt att genomföra. Äntligen var det dags att lasta och påbörja färd mot en långhelg i Saxnäs för premiärtur i 50 cm nysnö!

Första körningen

Det är sent på natten när vi anländer till Marsfjäll Mountain Lodge i Saxnäs, bara gå och sova fast vi egentligen helst vill ut och köra vår Lynx Ranger 49 PRO. Efter några timmars god sömn och en rejäl frukost i restaurangen, är det äntligen dags, vi sätter oss på skotern, startar och kör ut i terrängen. Vi slås direkt av hur otroligt mjukt variatorn drar redan från låga varv, inget ryck alls vid tillslaget och det känns riktigt bra. Vi myser gott i nysnön, trots att termometern visade hela -24o. Det nya Radien2 plattformen, den smala LFS-framvagnen med sina böjda nedre A-armar och inte minst PPS2DS+ boggin gör maskinen riktigt lättmanövrerad, inga obehagliga överraskningar dyker upp, vi tar oss precis dit vi vill utan större besvär. Precis som det brukar i fjällen varierade snödjupet efter hur vindarna flyttat snön, vid vissa partier var vi glada över att ha rejält med motorstyrka som kunde driva på PowderMax-mattan och vi kunde ta oss fram utan alltför många fastkörningar. Ingen tvekan om att Rangerfamiljen utökats med en riktigt fin djupsnö-crossover.

Våra förväntningar

Vi ser fram emot en säsong med en ytterst allsidig snöskoter. Vi förväntar oss smidighet och mycket effekt, en maskin som kan dra hem årsveden till våren, likväl som man kan ha roligt med den i djupsnö och som även fungerar bra som familjemaskin med skoterpulka bakom. Det är inga små förväntningar vi har, förhoppningsvis lever Lynx Ranger 49 PRO upp till dessa. Följ gärna med oss i kommande reportage, kanske ses vi också ute i skoterskogen!

Gillar ni kläderna? Kika in 509

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

CROSSFIX

LJUNGBERGS MOTOR

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Läs mer om LYNX RANGER 49

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen