Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX COMMANDER 900 ACE TURBO – FAMILJ, FILM, FÖRVÄRVSARBETE!

Lynx Commander 900 ACE Turbo fortsätter att ha ett fullspäckat schema med massvis av uppgifter. Nu i denna tredje rapport, snart halvvägs in i säsongen har vi hunnit använda den finska katten till både bus, arbete, packåsna och som filmskoter. Så hur har den fungerat för dessa ändamål? och hur nöjd är undertecknad med maskin? Dags att räta ut lite frågetäcken i denna långtestrapport!

Ombyggd för Filmskapande

Vi har i höstas valt att bygga om vår Lynx Commander 900 ACE Turbo för att använda den vid våra filminspelningar. Utrustad med lådor från Nanuk, erbjuder den säker förvaring för all vår kamerautrustning. Men det är inte allt. Vi har också installerat två typer av bågar där en Movemax-stabiliseringsarm fästs som sedan håller en gimbal med våra kameror. Detta gör skotern idealisk för att filma flytande scener av snöskoterkörning.

I skogen, på myren eller i brant terräng! Denna anpassning har förvandlat skotern till en dröm för varje filmskapare som vill fånga snöns magi på nära håll och vi måste återigen berömma denna lösning som fungerat riktigt bra vid dem första inspelningarna denna säsong.

Hårresande Acceleration och Turbovissling

När det gäller prestanda levererar Lynx Commander 900 ACE Turbo mer än förväntat. När 180 finska stinna hästar ger allt får signerad en hårresande acceleration, gång efter gång vilket gör maskin oerhört beroendeframkallande. Särskilt längs lite hårdpreppade leder där 44 mattan har lätt att få fäste, då gäller det hålla i sig för glatta livet. Sjukt kul! Vid sidan av leden kan man faktiskt känna sig smånöjd när turbon visslar och man känner kraften under sig, är det svårt att inte bli imponerad. Denna skoter erbjuder massvis av körglädje.

Komplett snöskoter för undertecknads ändamål:

Lynx Commander 900 ACE Turbo har hittills visat sig vara en komplett för inom alla de områden vi har testat den. Det enda som kan behöva förbättras är förarens vana vid teknisk skogsåkning. Det gäller att vara bestämd och inte fega på gasen, för sätter man sig fast med denna åker spaden fram och värdefulla minuter av körtid går till spillo. Detta är dock mer en fråga om förarens erfarenhet än en begränsning hos skotern.

Förstklassig belysning för kvällsäventyr & arbete!

En annan imponerande aspekt av Lynx Commander 900 ACE Turbo är dess belysning. Dels har vi monterat extra belysning original från Lynx, två vingar som sitter fast och som ger en riktigt klar belysning när mörkret faller. Vi har även valt att omkonvertera framlyset till LED något vi hade hoppats på skulle komma som standard från BRP.

Men baktill har vi den stora skillnaden en högkvalitativ arbetsbelysning från ProEngine, vilket har varit till stor nytta, särskilt under våra nattliga äventyr. Den här belysningen har tjänat oss väl, till exempel när vi har sladdat leder i Camp Gauto, och när vi filmat nattsegment i SledtraxTV

Hur sammanfattar vi Commnader 50% in i säsongen?

Lynx Commander 900 ACE Turbo en imponerande snöskoter som uppfyller och överträffar förväntningarna i mer eller mindre alla avseenden. Den är mångsidig, kraftfull, anpassningsbar och sjukt kul att köra vilket gör den till en idealisk följeslagare i snön. Häng med i nästa rapport där vi ska få med oss familjen ut på fjällen och dess äventyr!

Gillar ni kläderna? Kika in TOBE OUTERWEAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

CROSSFIX

LJUNGBERGS MOTOR

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen