Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX SHREDDER 3700 RE – HÅRD PREMIÄR!

Det är få saker som är lika nervkittlande som när det äntligen är dags för att ta ut den nya skoter på säsongens första riktiga tur. Frågorna är många, hur känns motorn? Är den lätt att hålla på skrå? Hur kommer den att kännas på led? HUR busig är den?? Ja tankarna snurrar och intrycken är många. Nu ska ni veta vad vår första uppfattning är om Lynx Shredder 3700 RE!

Ett släp kommer lastat!

I vårt avlånga land har snön legat djup på flera ställen en längre tid, dock har vi sett vissa utmaningar med de riktiga snödumparna uppe i norr. Med ett sug som är större än ett slukhål bestämde sig undertecknad att det nu var hög tid för en första tur med vinterns långtestmaskin. Årets Lynx Shredder 3700 RE lastades och bilen tog riktning västerut för att om inte hitta den djupa snön i alla fall hitta en fantastisk miljö. Fyra timmar senare anlände ekipaget till Camp Gauto för en helg fylld av rekreation och körning!

Äntligen dags för körning.

Tidigt nästa morgon startar 850 E-tec´n på första draget för att bli varm i släpet. Detta är en eloge som vi måste ge ingenjörerna på Rotax, motorer som alltid startar lätt utan knussel! När hjälmen väl är knäppt och motorn fått grundtemp rullar vi iväg längs med leden. Det första som slår mig när vi kört en bit är att Shredder´n känns trygg efter spåret, den tenderar inte till att vandra och släpper inte innerskidan lika lätt i kurvorna som en del av de konkurrerande maskinerna från andra märken gör. Då det är tidigt på säsongen är lederna knöligare än vi är van vid vilket Lynxen verkar trivas med, tittar man på specen kan man förstå det då sitter det schyssta dämpare runt om. De justerbara Kashima beklädda KYB-dämparna är bestyckade för att klara massa stryk, om så är fallet kommer vi ta reda på under denna vintern varför vi inte går in mer i detalj på dessa just nu.

Inte puder men ett bra rulleföre!

När vi kört upp mot fjället en bit börjar ytorna öppna upp sig och landskapet inbjuder till mer lek. Då temperaturen hunnit vara på röda siffror har snön satt sig och ger den 64mm höga PowderMax mattan ett bra grepp i snön, det sociala flödet strömmar av Lynx Shredder 3700 RE som dansar på rullen vilket jag förstår. Med lätt provocering ställer sig lodjuret rakt upp och med hjälp av balansering från rumpa och en aktiv högertumme är det ganska roligt att dansa runt på myren.

Den här typen av aktiviteter gjorde att tempen sköt i höjden på variatorremmen för några år sedan men med kalibreringen som är på Radien 2 ökar den bara några grader. Det här kan man enkelt se även på den mindre 4.5” displayen genom att bara trycka vidare i menyn. Vi hittar även några små pillow pops för att genomföra säsongens första lätta luftfärder vilket ger mersmak, dock får vi invänta mer snö innan vi törs utmana ödet  mer.

Våra första intryck sammanfattas.

Undertecknad är van att den första körningen bjuder på yrande snö som är bottenlös och att man får vara rädd för det minfält som gömmer sig där under. Denna resa bjöd inte på det men samtidigt behövde vi inte vara lika rädd för stubbar och sten vilket var uppskattat. De första intrycken från vår Lynx Shredder 3700 RE är positiva, riktigt positiva. Den genomsyrar kvalite och känns välbyggd med bra passform. Den första känslan lämnar intrycket av en maskin som kommer göra sig grymt bra både på och utanför leden, när vi sen kommer in i vårkörningen är den garanterat redo för tuffare tag! Säsongen har precis börjat och jag lovar att ni inte kommer få vänta lika länge på nästa rapport, nu blir det körning i stort sett varje helg och jag är mer än redo för nästa sväng!

Gillar ni kläderna? Kika in 509

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

LJUNGBERGS MOTOR

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

           

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen