Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX XTERRAIN 600 EFI – FÖRSTA TUREN

I början av december fick vi äntligen hämta lodjuret hos SN Motorservice i Boden. Ända sedan dess har suget efter att få testa Lynxen varit jättestort! Under barnens Jullov fick vi äntligen möjlighet till att ta ut familjens nya draghäst på flera turer, jag kan redan här meddela att jag inte har blivit besviken. Nu är det dags att ge er mitt intryck efter den första tiden med Lynx Xterrain 3700 600 EFI!

De senaste tio åren har jag spenderat tillsammans med barn och hundar skumpandes i pulkan bakom min man som kört skotern. De dagar som varit kallare då vind och snön yrt har komforten och värmen i pulkan inte alls varit att förakta. Men de varmare vårdagarna har jag dock längtat efter en egen skotern igen, speciellt då de skotrar vi haft inte varit avsedd för att dra pulka med. När tempen stigit på dessa har det inneburit ett whiplash-start och stoppande för samtliga passagerare. Detta enligt min man för att kyla skotern, jag kan inte direkt beskriva de turerna som speciellt komfortabla. Lyckan över att få köra en egen maskin som inte kräver att man hela tiden måste söka löst för att kyla motorn är obeskrivlig! 

En dag under jullovet bestämde vi oss för att rasta samtliga familjemedlemmar som varit instängda då minusgraderna varit alltför många. Som tillbehör till Lynx Xterrain 600 EFI valde vi en packlåda med tillhörande väska, den packades dagen till ära med lunch och fika för att sedan bäras ut i lådan. Skotern startas enkelt med hjälp av elstarten och när motorn blivit varm rullade vi iväg. Vid ett första intryck känns lynxen mycket följsam och lättkörd, lederna är fina trots att det inte kommit allt för mycket snö än vilket kanske spär på känslan. Handtagsvärmare måste vara en av det bättre uppfinningarna, jag uppskattar verkligen dem, de gör det lätt att hålla värmen trots att vi är i slutet av december och termometern visar dryga femton minusgrader. Allt som är nytt kräver sin tid att vänja sig vid, vilket också gör att det inte går allt för fort. Trots detta finns det inte en tendens till att motorn ska gå varm vilket är över förväntan för mig som är van att detta alltid är ett problem med en jämn och långsam fart. 

När vi närmar oss dagens mål ser jag att vi är de första besökarna för vintern, leden är helt okörd och vit. Då jag inte har någon lust att köra fast på första ökar jag gasen och mattan driver på bra. Jag tar mig fram utan problem, härligt! Lynx Xterrain 600 EFI känns lätt att manövrera och förs enkelt fram i den orörda snön efter leden. När jag kör igenom ett dike yr snön sagolikt över huven. Väl framme vid dagens lunchplats tar jag ett extra varv runt och packar spåret innan jag stänger av maskinen. Den nedpackade maten tas enkelt fram ur packlådan under tiden de andra börjar med elden.

När lunch intagits och barnen borde vara nöjda kryper kylan in under kläderna på minsta barnet som dagen till ära klätts för lite, typiskt årets första tur. Jag erbjuder mig snabbt att ta skotern ner tillbaka till huset för att hämta mer kläder. Nu när jag kört leden ett varv upp och vet hur leden och skotern känns går det snabbare hem. Mer kläder hämtas och jag är snart tillbaka hos mitt sällskap igen. Vilken frihetskänsla att själv kunna köra i väg utan att vara orolig för att köra fast eller för att jag inte ska få skotern att starta själv. Elstart och back gör att jag känner mig trygg i att klara mig själv. Underbart! Ser verkligen fram emot vad vintern och våren har att erbjuda, jag är helt övertygad om att detta var ett fanatiskt val av skoter till mig och vintern har bara börjat. Häng med får ni se hur det går!

// Elisabeth

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Kontakta din lokala LYNX handlare:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen