Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX COMMANDER 900 ACE TURBO – HÄMTAS HOS E-SON

Säsongen 2022 är snart här, den första snön har äntligen lagt sig och det är dags att presentera vår andra långtestmaskin – Lynx Commander 900 ACE Turbo. En grovkalibrig bredbandare som i Limited utförande kommer rikligt utrustad direkt från fabriken. Denna skoter ska vi under kommande säsong ta med oss på fjällturer, veddragning och äventyr på skogslandets djupa snötäcke.

När världsmarknaden är som den är med förseningar av leveranser åt höger och vänster var det med glädje som samtalet från Joel Nilsson på E-son Maskin togs emot, vår Lynx Commander 900 ACE Turbo var redo att hämtas. Med detta sagt dröjde det inte länge innan släpet var kopplat bakom bilen och färden mot Skellefteå påbörjades. Strax innan stängning gick vi in i butiken och fick snart syn på maskinen vi kommit för att hämta. Den var redo med diverse tillbehör monterade enligt våra önskemål, bland annat var den höga rutan utbytt mot en lägre vilket ger ett sportigare utseende.

LYNX COMMANDER 900 ACE TURBO

I butiken träffar vi Joel som grundligt visade oss skotern och även gick igenom de funktioner samt detaljer man behöver tänka på under kommande säsong, så som serviceåtgärder och kontinuerliga underhållspunkter. Lynx Commander 900 ACE Turbo har hela 4 års garanti, under förutsättning att man följer serviceintervallet som är 300 mil eller en gång per år. Detta är långa serviceintervall och givetvis krävs det att man håller koll på skotern däremellan. Det innebär bland annat att man kollar spänning på remmen, kedjan och mattan. Kort sagt – med ett vakande öga på maskinen är man garanterad en problemfri användning under en riktigt lång tid.

Joel på E-son går igenom maskin

Vi gör affären klar och tecknar sedvanlig skoterförsäkring så att skotern är fullt försäkrad innan lastning och hemfärd. I sista stund beslutar vi oss för att köpa till lite extra utrustning som vi noterat i butiken. Ett lastrack fick det bli också, som kommer till användning vid singelkörning då passagerardyna samt stora packlådan kan plockas bort. Vintern får utvisa vad som kommer att lastas på racket – vi tänker oss att motorsågen kommer att ligga bra där vid vårens vedkörning om inte annat.

Christer & Joel på E-SON

Hemfärden går bra och när vi sent på kvällen lastar av skotern kan vi inte låta bli att ta en kort tur på ängen bredvid huset, då slås vi av att den känns otroligt smidig att köra. Det är ju trots allt en bredbandare som har mycket kontakt med backen genom den 500 mm breda matta som dessutom är drygt 3,9 meter lång. Trots detta svara skotern på minsta styrutslag och det känns nästan som att styret svävar i händerna när vi sakta snirklar oss fram. Det dova fyrtaktsmullret låter tryggt och härligt, men är för undertecknad ännu ganska ovant. Nu längtar vi ordentligt till premiärturen med mer snö och utmanande körning. Vi längtar efter härliga fjällturer och inte minst vårens vedkörning. Maskinen kommer att testas inom flera olika användningsområden, som vi återkommer till senare under säsongen.

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESIONS

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

TORDS MOTORSERVICE

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen