Kontakta oss

Produkter

MODSHOP ADRENALINE VARIATORKITT TILL SKI-DOO

Denna säsong har jag haft extra mycket roligt med min summit x 850 154″. Anledningen till det är Adrenaline variatorkit utvecklat av modshop.  Med detta kit utlovas bättre respons, acceleration och kvickare backshift. Kittet ska även göra att skotern orkar hålla varv genom registret mycket bättre.  Häng med när vi nu tar reda på hur detta variatorkitt fungerar i praktiken.

Foto: engelhardtphoto

Ulf på Allservice slår en signal, de har ett återbud så det finns tid att sätta in variatorkitet vi fått hem från modshop. Som tur är har temperaturen sjunkit från bitande – 25°c  till ett mildare snöväder. På plats står skotern i fråga redan isärskruvad och redo för montering av produkterna. Eftersom denna pilot själv inte har kunskap och nog med erfarenhet för denna typ av skruvning så är mekanikern Olov från Allservice på plats, med hans kunskap och erfarenhet ser allt lekande lätt ut. Sekundärvariatorn är snabbt isärskruvad och därefter tas helixen ut. När allt är ute så ser vi att rullarna sjunger på sista versen så vi passar även på att byta dem. Så ett tips, se till att slänga ett öga på dem om ni ändå är i farten. När nya fräscha rullar sitter på plats är det dags att sätta in den nya fjädern samt helixen, detta gör Olov på ett kick! 

Nu sitter det på sin plats i sekundärvariatorn, dags att sätta tillbaka axeln i skotern. För att få axeln in i drevet igen används en stödhylsa mot sekundäraxeln. På detta vis slipper man att skruva isär kedjehuset. Sedan monteras övriga delar tillbaka och skotern är redo för testkörning. Till detta variatorkit har man utgått från originalvikterna eftersom man anser att primärvariatorn hos BRP har en bra setup redan från fabrik. Vill man dock ha upp tillslaget så finns det tillval på annan primärfjäder. Modshop nämner även att variatorerna ska jobba med lägre temperatur vilket ger en bättre livslängd på remmen.  Kitet levereras komplett med billetfräst helix, sekundärfjäder och monteringsanvisning men som sagt, har du inte erfarenhet och kunskap så ta kontakt med en verkstad som kan hjälpa dig montera variatorkitet. 

Då kommer vi till det vi alla väntat på, hur fungerar variatorkittet? Tyvärr var det fattigt med snö kring jul men tillslut blev det äntligen körning i fjälls. Vi kan säga som så att modshop håller vad de lovar.  Skotern upplevs piggare och kvickare, effekten kommer snabbare när vi kramar om gasen och likaså när vi tar omtag. Den känns effektfull och pålitlig, allt kommer inte i en smäll för att sedan dala ner utan den bygger upp effekten fort och jämnt och håller sig kvar där. Varvtalet håller sig just över 8000rpm med den tillhörande fjädern på maskinen i fråga under de första testkörningarna. När man tror det är dags att ge upp för att slippa köra sig fast är det bara att ge på lite extra så är färden igång igen. Imponerande!!

Foto: engelhardtphoto

Snart är det dags för vårslushen och därmed mycket kul körning som väntar. Variatorkittet från modshop har utan tvekan levererat många adrenalinkickar och smiles under hjälmen. Priset som ligger på 2.695kr känns också helt rätt! Snyggt jobbat MODSHOP!

// EVELINA

Köp ditt ADRENALINE VARIATORKITT

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen