Kontakta oss

Produkter

TOBE EKTA – FULLPOÄNGARE FÖR KVINNLIGA SKOTERÅKARE!

Svenska ToBe har i många år varit synonymt med absolut toppkvalitet på skoterkläder. Fokus har legat mycket på ofodrade och tåliga plagg för aktiv åkning. Det har egentligen bara funnits en liten brist i den kompromisslösa strategin, det har inte funnits någon monosuit som varit anpassad för kvinnor. Fram till nu vill säga, för nu är äntligen Ekta här med alla features från andra monosuits från ToBe, samt några speciella för just kvinnor. Eller som ToBe själva uttrycker det. Äntligen är den här! En monosuit designad för kvinnor med äventyrslust. 

Vi börjar med lite grundläggande fakta om Ekta. Ett skal i tvålagers sympatex garanterar att du håller dig torr oavsett vad du hittar på för intressanta aktiviteter i snön. Med sina heltejpade sömmar och 45000 mm vattenpelare kan du utan problem ta dig ett bad utan att överhuvudtaget bli blöt. Självklart förutsatt att vattnet inte rinner in genom öppningar för händer, fötter eller huvud. Men om vi undantar regelrätta bad så verkar det inte finnas något som kan få dressen att kännas det minsta blöt. Man kommer hem och är lika torr som när man for hemifrån på morgonen. Något som verkligen uppskattas under en lång dag ute i det vita guldet. 

För att stå emot förslitning är utsatta ställen som knän och benslut förstärkta i ett material som kallas Armortex, och är en sorts kevlarförstärkning för maximal hållbarhet. Till detta kommer extra förstärkta dubbelsömmar för att verkligen hålla ihop monosuiten oavsett vad du utsätter den för. Här är det tänkt att du ska ha ett plagg som ska fungera och hålla ett antal år framöver. När det gäller de funktioner som är speciellt anpassade just för Ekta hittar vi förutom en passform som är anpassad för den kvinnliga kroppen även en så kallad ”drop seat” funktion som helt enkelt innebär att den har en dragkedja som snabbt kan dela monosuiten när naturen kallar. En funktion som verkligen uppskattas av kvinnliga skoterförare. Den storleksräknare som ToBe har på sin hemsida ger för övrigt mycket korrekt information om vilken storlek du borde beställa. Ett extra plus i kanten för det.

Ekta har inget foder, utan är i likhet med de flesta andra kläder från ToBe ett rent skalplagg. Du får helt enkelt se till att klä dig rätt under, och på så vis justera värmen efter temperaturen ute. Visst kan det ibland vara skönt med ett värmande foder, men då blir kläderna istället betydligt klumpigare. Vill man ha smidiga kläder som inte hämmar är det ett mycket bra alternativ med flerlagersprincipen.

Hur fungerar då Ekta ute i snön?

Som jag tidigare nämnt är det högsta betyd när det gäller vattentäthet. Detsamma gäller andasförmågan. Även om man kämpar hårt i snön blir man sällan riktigt överhettad, och skulle man mot förmodan bli det finns gott om ventilationsöppningar att ta till. Alla snölås fungerar även de väldigt bra och ser till att ingen snö och därmed väta letar sig in via dem. Ska vi hitta någon nackdel är det att snölåsen i ärmarna är väldigt långa och lätt ger upphov till veck när man drar på sig handskarna.

Sammanfattningsvis en mycket bra monosuit för den aktiva föraren oavsett om det är ledsmiskning eller puderpumpning som står på schemat för dagen. Det är dock inget optimalt alternativ för den som söker en riktigt varm dress för lugna turer med familjen. Då finns det bättre alternativ. Är du dock en av de kvinnor som söker riktigt bra kläder för dina äventyr i snön rekommenderas denna verkligen. En positiv sak med ToBe som inte har med själva monosuiten att göra är den fantastiska supporten som ges både innan köp, men även efter om det skulle bli några problem. Här har många företag något att lära sig!

Läs om fler PRODUKTER

Läs mer Ekta Monosuit och köp den hos TOBE OUTERWEAR

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen