Kontakta oss

Sledtrax testar

MOONBIKES – FRAMTIDENS ELEKTRISKA SNOWBIKE ÄR HÄR!

MoonBikes tillhör utan tvekan den nya era som gått från bransch till bransch och som numera äntrat Powersportindustrin. Mycket av framtidens fordon och motorkraft kommer vara elektrisk och vill man slå sig in i detta getingbo och ta marknadsandelar så gäller det att vara bland dem första på bollen. MoonBikes har med världens första elektriska Snowbike just tagit den platsen, och som dem själva säger ”Upplev gränslös magi i vinter” Vi på Sledtrax har testat denna ”Magi” och det är nu dags för oss att avlägga en första rapport med denna elektriska ”hybrid”

Bakgrund:

I tider när klimatet är hotat och översvämningar, skogsbränder, jordskalv och andra naturkatastrofer avlöser varandra i världens hörn är det dags för oss människor att ta ansvar. Hur gör vi då det? En bra start kan vara att minska vår egna klimatpåverkan, effektivisera utsläpp, återanvända istället för att byta ut och resa mindre… Ja det finns mycket vi kan göra och vi snöskoteråkare inklusive undertecknad tillhör faktiskt en skara som kan bättra oss.

MoonBikes tar klimatpåverkan på största allvar och erbjuder oss äventyrsmänniskor som älskar fjällen, upptäcktsfärderna och friheten att skapa en såpass liten miljöpåverkan som möjligt. Hur löser man det då? Det gör man genom att ta fram världens första elektriska snowbike vilket ger oss möjlighet att minska vår påverkan på klimatet och våra utsläpp.

Vad är en MoonBike och vem är användaren?

En kontroversiell design som liknar 70-talets Monkey bike är undertecknads första intryck. En hippie look lika snygg som ful, dock oerhört välbyggd och med en finish som håller riktigt hög klass. Här får man en robust snövessla som garanterat lyfter ögonbrynen på folk som ser dig framfarandes på den. Vi vågar säga att MoonBikes är en vågad snowbike som erbjuder massvis av funktionalitet och användarvänlighet. Dessutom är MoonBike som endast väger 87 kilo en kompakt maskin enkel att frakta med sig när man ska ut på sitt nästa äventyr.

MoonBikes är inte en snöskoter även om ”registreringen” säger så därför vill vi inte jämföra den mot just snöskotrar. Med det sagt finns det faktiskt en rad olika användningsområden för MoonBikes än vad undertecknad först trodde. Några som direkt kommer upp är skidanläggningar och för dem som vill färdas på ett bekvämt och ljudlöst sätt runt gården eller ner på sjön för isfiske. Även de som har fjällstuga nära skidanläggningar kommer dras till denna produkt. Med en minimal miljöpåverkan erbjuder nu Moonbikes ett koncept som vi på Sledtrax tror passar en stor del av alla äventyrslystna vintermänniskor.

Sledtrax första körupplevelser då?

Annorlunda på många sätt, men man blir trots det påmind av likheterna med en snöskoter under färd. Balansen är såklart lite eljest men att färdas helt tyst i natur tar upplevelsen till en helt ny nivå. Här är man ”ett” med natur och djur och det man hör under körningen är sina egna skratt och glädjetjut innanför hjälmen. Smidigheten är också något vi vill lyfta, att just kunna ta sig genom de där skogspartiet som skulle vara omöjligt med en snöskoter görs nu utan några som helst problem.

Med tre olika körlägen ”Eco, normal, Sport” som enkelt ställs om med ett knapptryck under den analoga displayen och en knapp som tar varje körläge till tre olika nivåer ”Low, medium, high” erbjuder MoonBikes stora valmöjligheter. Här kan man alltså ställa in maskin i effekt och hastighet efter sin egna körfömåga, bekvämlighet och för räckvidden av batteriet, som just finns i två utföranden, standard och performance. Den kraftfulla elektriska motor ger en skön och förutsägbar acceleration och vill man pressa maskin gör den hela 42km/h. 

MoonBikes är rustad med en framgaffel som påminner om dem som sitter på en downhill cykel. Stördämpningen erbjuder bra justerbara inställningar via ett klick vilket gör färden bekväm när vi swishar fram i pudersnön. Back är standard och likaså ett ledlyse som ger en klar ljusbild.

MoonBikes räckvidd lyder 2,5 timmar om du köper performance batteriet eller 1,5 timmar med standardbatteriet. Vilket garanterat ger många smiles per miles under hjälmen. Vill man utöka räckvidden finns det plats för dubbla standardbatterier. Det ger dig 3 timmars körglädje. 

Att äga MoonBikes?

Moonbikes erbjuder ett enkelt ägande med mer eller mindre underhållsfri drift. Visst, batteri måste laddas vilket tar 5 timmar med standardladdaren men enbart 3 med snabbladdaren som enkelt pluggas in i vägguttaget. Förvarar man sin MoonBike utomhus rekommenderar vi att man tar in litium batteriet inomhus eller i garaget när man laddar. Sedan kan det vara bra att kolla igenom maskin då och då för att hålla den fräsch likt man gör med sin snöskoter. Att MoonBikes tillverkas och byggs ihop i Bosch fabriker i Frankrike borgar också för en hög kvalitet.

Sammanfattningvis:

Med en prislapp norr om 120.000 är MoonBikes ingen billig leksak. Men vi måste ändå säga att här får man en innovativ och välbyggd leksak med hög finish som är billig i drift och kommer vara ruskigt kul många år framöver. Allt detta till en väldigt liten miljöpåverkan! Win Win eller hur? En sak är dock säker, med en MoonBikes mellan benen får du både en extremt kul fritid och avundsjuka grannar.

Läs mer om MoonBikes

Gillar du kläderna i artikeln kika in TOBE Outerwear

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen