Kontakta oss

Sledtrax testar

NTS-UNDERREDET AVGER SLUTRAPPORT

Våren är här och milen med pulkan bakom skotern börjar närma sig ett 60-tal efter påskens ledigheter. NTS-kälken har nu släpat efter skotern i alla de olika förhållanden, och nu är hög tid att avrapportera detta trevliga åkdon. Let’s go!

NTS-KÄLKEN

Vi märkte tidigt i vinter när vi kopplade NTS-kälken bakom maskinen att den var väldigt lättdragen. Själva underredet väger en aning mer än konkurrenterna, men det kompenserar den väl med att vara så pass lätt att dra. Sen är ju den enorma fördelen att man aldrig behöver känna sig orolig att kunna fullfölja färden då den är så pass förstärkt. Det ska verkligen till något i hästväg för att det ska knäcka till i den här konstruktionen.

I lössnö har den flutit upp hur fint som helst, många gånger bättre än skotern. Mycket av det kan vi tacka de breda plastmedarna för. Körning i januari utanför leden har alltså funkat riktigt bra, men givetvis har vi fått skotta oss fram ibland då pulkdragning i allt för djup snö inte är att föredra i alla lägen. Vi hade även en incident i flödvatten som var betydligt djupare än piloten på skotern förutsett. Lyckligtvis klarade vi oss ifrån en dunderfastkörning med blotta förskräckelsen, efter en fullgasrepa på flertalet minuter för att rida ut situationen. Det tål att nämnas att det tog ett tag innan undertecknad vågade öppna kapellet på pulkan, då det fräste och morrades ganska frisk där inifrån. 

NTS-KÄLKEN

Sammanfattning

NTS-underredet har verkligen levt upp till våra förväntningar och passat som handen i handsken under den gångna säsongen. Våra turer har ofta slutat med ospårad terräng över stock och sten. Då kommer den verkligen till sin fulla rätt. Med bredden på både medar och själva underredet bär den upp, och risken för att tippa är väldigt liten. Det väl tilltagna godset känns tryggt när man brochlar fram i terrängen. På guppig led sväljer den det mesta och har hittills inte gjort pulkans passagerare besvikna. Söker du ett komfortabelt, välbyggt och slitstarkt underrede, eller komplett pulka, så kan vi på Sledtrax starkt rekommendera NTS-KÄLKEN. 

Läs mer på NTS-KÄLKEN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen