Kontakta oss

Produkter

NYA KLIM ADRENALINE GTX BOA!

Något av det svåraste vi skoteråkare står inför är att välja rätt kläder, man vill inte vara för varm eller för kall. Samtidigt som man inte vill bli blöt varken inifrån eller utifrån och som om det inte vore nog vill man samtidigt kunna vara smidig och rörlig när man kör. Några av de mest utsatta kroppsdelarna är fötterna som kräver riktigt bra skor för att klara en skoteråkares krav. Vi har tittat närmare på Klims senaste Adrenaline PRO GTX BOA, kängorna som är utvecklad med alla dessa krav i åtanken.

Om vi kikar cirka 15 år tillbaka var det snowboardskor som många skoteråkare körde med eller dom klassiska powerbootsen. Men allt eftersom skoteråkningen går mot mer stående och aktiva körställningar har även kraven på dojjorna ökat rejält.

Nu letar man efter skor som är smidiga att röra sig i samtidigt som de ger bra stöd för fotleden, sen vill man även att de ska vara tillräckligt varma för en dag ute i -20o grader. Och som inte det vore tillräckligt högt ställda krav bör man även se om man kan hitta skor som andas för att släppa ut invändig fukt.

Klim är numera väletablerade i branschen och kända för deras stryktåliga och funktionella kläder, de var tidigt på bollen med att utveckla en ny typ av skoter sko.

Deras senaste modell Adrenaline PRO GTX BOA är en vidareutveckling av deras tidigare modell som har fått lite uppdateringar kring utformningen. Bland annat har BOA (snabbknytningssystemet) ändrats en del för att dra åt bättre runt foten och ökad hållbarhet. Man har vridit själva knytningen utåt eftersom man nöter mer på insidan av skon när man till exempel hoppar mellan fotstegen.

Det är numera en större yta med slitstarkt gummi på ovansidan skon och den smarta D ringen hittar man igen där man kan fästa snölåsen från byxorna. Innersulan tillsammans med GORE-TEX membranet transporterar ut fukt och ska garantera torra fötter trots den tuffa miljö som vi skoteråkare utsätts för. För att man inte ska frysa har man isolering både vid GORE-TEX membranen samt i övriga delar på skon.

Fodret är format för att sitta bra runt fotleden och trots att de är gjorda för riktigt kalla dagar har man inte kompromissat på smidigheten. Dessa skor upplevs som riktigt smäckra och betydligt mindre än en traditionell snowboardsko, det är något som uppskattas eftersom det minskar risken att fastna i fothålkarna.

Yttersulan är gjord av extra slitstarkt gummi för att tåla vassa fotsteg som fort kan äta upp skorna om dom är för mjuka.
Färgerna svart/gul, grå/röd, grå/gul. Cirka pris: 4300 kr.

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen