Kontakta oss

Nyheter

NYHETER FRÅN POLARIS ATV UTV

I början av oktober kom samtalet från Polaris om att följa med till Barcelona tillsammans med återförsäljare från Polaris för att testa de senaste inom Polaris ATV och UTV sortiment. Många stora och välkomna nyheter presenterades och under ett par dagar fick vi möjligheten att köra de senaste i modellprogrammet inför sommaren 2020.

Polaris RZR PRO XP

Tre riktigt stora nyheter blandat med mycket fina uppdateringar på ett antal maskiner presenterades i Land Rovers gamla testanläggning i Les Comes, cirka en timmes bilfärd utanför Barcelona. I vacker natur och blöt kuperad terräng skulle vi få möjlighet att testa maskinerna en första sväng, detta är våra första intryck!

Polaris Sportsman XP 1000 S

Polaris Sportsman XP 1000 S

Polaris Sportsman XP 1000 S är utan tvekan en efterlängtad men också nytänkande maskin från Polaris. 55 tum i bredd och 14,5 tum i markfrigång gör maskinen extremt mångsidig både för bus, lek och arbete, något vi själva fick uppleva under vår första provkörning i Barcelona. Tillsammans med de tre olika körlägena work, standard och performance gjorde att vi kunde ställa in maskinen för vilken typ av åkning eller arbete man önskar att utföra. Under några timmars körning med XP1000 S imponerades vi av väghållningen tack vara den nya bredden, både i skogen men också i fartfyllda kurvor. Ett chassi som är 30% starkare, borgar även för en hållbar maskin. Under nästa sommar kommer vi att långtesta XP1000 S i Sverige och även göra en videorecension på maskinen så håll till godo.

Polaris Scrambler XP 1000 S

Polaris Scrambler XP 1000 S

Polaris Scrambler som likt sin broder Sportsman XP 1000 S har även den fått en ny bredd på 55 tum vilket gör maskinen mer kontrollerbar i kurvor vid aktiv körning. Även slaglängden på dämparna som uppgår till 12,5 tum fram och 14 tum bak skvallrar om en behaglig åktur vilket vi också fick uppleva under ett par timmar. Enligt undertecknad är detta en maskin som riktar sig mest för fartdåren som gillar att pressa tummen mot styret och ha adrenalinet i topp. En riktigt busig maskin som kanske inte är atv´n man har på gården för arbete även om den klarar av de mesta med bravur.

Polaris RZR PRO XP

Polaris RZR PRO XP

RZR PRO XP är helt klart den hetaste nyheten för Polaris även om marknaden i Sverige för side by side inte är den största idag. Eller vad sägs om en rykande färsk maskin med helsvetsad ramkonstruktion,180 turboladdade vildhästar, ny cockpit med sportstolar och 6-punktbälten, 7 tum touch display eller varför inte ljudsystem från Rockford Fosgate och dynamisk fjädring från FOX som kan kontrolleras från ratten. Ja, nyheterna är många och denna maskin är helt klart något unikt.

Polaris RZR PRO XP

Vi kan ärligt talat erkänna att de flesta timmarna under provkörning satt undertecknad bakom ratten på just PRO XP. Med det största leendet under hjälmen och en adrenalinklocka som slog i topp kurva efter kurva, RZR är en maskin som bara måste upplevas. Under kommande sommar kommer vi att långtesta detta monster. För fler djupgående reportage om maskinen och en fartfylld video recension får ni hålla koll på Sledtrax nästa sommar.

Polaris 570 Sportsman Öhlins

Övriga nyheter.

Även ett flertal uppdateringar och nyheter presenterades på Sportsman 570 sidan. Bland annat en Öhlins version med fjädring i guld. En hunter edition med handtagsvärmare och rack i en jaktinspirerad camouflage färg samt en 570 med ställbar maxfart med gasreglage för jordbruk och bönder.

Åf Awards

Återförsäljare Awards

Hela tillställningen i Barcelona avslutades efter två fartfyllda dagar på testanläggningen med en galamiddag där POLARIS ATV handlare var på plats för att motta priser. Och nedan finner ni en bildspecial från middagen samt vinnarna.

Bilhuset i Piteå: Dealer of the year
Skövde 4-hjulingar i Jönköping: Service award of the year
ATV & Fritid i Sverige AB: Best Growth of the year
Bengtssons Cykel & Service Rookie of the Year

Läs fler NYHETER

Läs mer om POLARIS ATV UTV

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen