Kontakta oss

Nyheter

POLARIS 2018 – MÄKTIGA TITANS UTMANAR!

Polaris släpper på skynket för 2018 års modeller där man matchar in en riktig tungviktare samtidigt som man flörtar rejält med nya buspillret SKS 146 som torde intressera många i Norden. Den riktigt breda nyheten lystrar till det mäktiga namnet Titan. Med den visar Polaris med all tydlighet att man ämnar kliva högst upp på toppen av bredbandsligans värstingklass där endast Lynx Commander 800 huserat. Det vankas tungt krig vid bergsfoten när Titan utmanar Finnarna till kamp.

Senaste modellen i lössnö/crossover är en kortare variant av SKS 800 som nu även finns i 146″ mot tidigare 155″ vilket borde locka en del köpare här hemma. 146:an är utrustad med en Series 4 matta med 51 mm kammar samt har samma boggie som Switchback Assault, den till förra året nya IGX-boggien vilket vi vet generar en hel del körglädje.
På sportsidan utökas XCR-modellerna till Switchback, dvs lite längre matta att leka med.

Ett nytt monster!

Men nog om det, nu hoppar vi till Polaris riktigt stora nyhet, både bildligt och bokstavligt talat. Nya Polaris Titan! En touring/arbetsmaskin med den erkänt vassa 800:an under huven, en direkt konkurrent till Lynx Commander 800 som varit ohotad på den fronten senaste säsongerna. Men nu får den alltså en ny motståndare i form av en Polaris med 50 cm bred matta, justerbara dämpare på den värst utrustade modellen.

Det finns alltså tre stycken olika modeller att välja bland, två stycken med enkel dyna kallade Titan SP samt XC där SP är den enklare modellen. XC är utrustad med en Cobramatta med 46 mm kammar samt justerbara FOX-dämpare. Den sista varianten har dubbeldyna och har tillägsnamnet Adventure. Hög och låg-växel hos samtliga som heter något så häftigt som Titan Alpha Transmission!

I och med att dom är såklart baserade på Axys-chassiet är dom också utrustade med ett av marknadens bästa fotsteg Powdertrac, så på pappret ser det onekligen spännande ut. Och som en händelse sitter delar av Sledtrax i skrivande stund på flyget hemifrån årets Snowshoot i West Yellowstone och inom kort får ni ta del av rykande färska intryck därifrån, unikt för Sledtrax! Så stay tuned!

 

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen