Kontakta oss

Nyheter

POLARIS 2020

Polaris släpper nu sitt modellprogram inför nästa säsong och vi hittar en del nyheter i olika segment. Vi får bland annat en längre Indy modell och en Pro-Rmk utrustad med värre stötdämpare, och till ungdomarna hittar vi en ny Indy EVO som nu kommer i en Rmk version med längre matta.

En snöskoterintresserad människa har knappast missat Polaris välkända Indy maskiner genom åren, faktum är att 2020 firar modellen Indy hela 40 år! Det är helt klart imponerande och därför kommer det en Indy i en begränsad 40 års jubileumsmodell.

Det är inte bara 40 års jubiléet som är nytt för i år, Indy XC som lanserades inför 2019 kommer nu i en till version. Och här har man valt att göra maskinen 8 tum längre vilket är samma som på många skotercrossmaskiner. Den som varit med under Polaris lössnöutveckling kanske minns när man till år 2000 släppte sin första tvåcylindriga 800a motor? Motorn satt i värstingen RMK som var hela 136 tum lång och var dåtidens lössnömonster. Nu släpper man en Indy XC 137” för att utöka utbudet bland Performance modellerna.

För de lite yngre åkarna har man tagit fram en RMK EVO som härstammar från Indy EVO. Rmk modellen är precis som Indy ungefär ¾ av storleken på en vuxenskoter. Här har man byggt en längre maskin med 144” matta som har 44 mm höga kammar för att ge bra lössnöegenskaper.

Det i dagsläget största segmentet är lössnömaskinerna och det var även här som Polaris hade de största nyheterna inför 2019. Trots det släpper man en värsting modell av Pro-rmk som heter Rmk Khaos. I boggien har man jobbat med en ny geometri som ska göra maskinen mer lekfull med kontroll och hanterbarhet i fokus. Förutom nyheterna i boggin har man kostat på maskinen en uppsättning riktigt rejäla stötdämpare från Walker Evans. Här hittar man justering för både hög och lågfartskompression som gör inställningsmöjligheterna betydligt större.

Största nyheten i år:

Polaris Scandinavia inför samma valmöjligheter som i USA. Det vill säga att under snowcheck perioden kan man beställa sin Polaris med massor av valmöjligheter på färger, styre, matta, kedjehus eller beltdrive för att nämna några saker.

För mer information om det Svenska modellprogrammet samt årets Snowcheck deal POLARIS2020

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen