Kontakta oss

Nyheter

ARCTIC CAT 2020 STÖRRE MUSKLER OCH NYA MODELLER

Arctic Cat har precis släppt deras line-up inför nästa säsong och den största nyheten är en helt ny crossover. Men man har även gjort rejäla förändringar på motorsidan och nu ska C-tec2 800 motorn matcha Polaris och Brp´s 850 motorer när det kommer till effekt.
Vi har kikat lite närmare på de hetaste nyheterna från Arctic Cat.

Den största nyheten är utan tvekan deras nya crossover som heter Riot, maskinen finns i flera utföranden där den värsta heter Riot X. Tanken är att Riot ska vara en riktig 50/50 crossover där den är lika bra på leden som utanför.

På pappret känns det som att Riot X kan vara ett lyckat recept med en challenger matta med 50 mm höga kammar, Fox Zero QS3 stötdämpare och en mountain framvagn med lite bredare spårvidd. Även boggin är nyutvecklad och är okopplad precis som på många mountain maskiner, men den är även byggd för bästa möjliga led egenskaper. Helt klart ett spännande koncept som vi ska titta närmare på.

På mountain sidan har man helt och hållet gått över till den nya Monorail boggien och slopat den traditionella boggien med två boggiskenor. Inför 2020 har även Hardcore modellerna fått monorail men behåller de grymma Fox Zero QS3 stötdämparna och även lock out funktionen i boggin. Hardcore modellen är byggd för att klara stora hopp och tuffare körning än övriga i mountain segmentet, man har bland annat förstärkningar på tunneln för att klara större påfrestningar.

Rutan har man ersatt med en 2,5 cm hög list på samtliga lössnömaskiner som ger både ett råare utseende men man skickar även pudersnön på kroppen istället för i ansiktet.

En utav de absolut största nyheterna är inget man ser på utsidan utan den sitter under huven. Arctic Cat har vidareutvecklat sin fina C-TEC2 motor där man gjort en rejäl översyn för att kunna plocka ut mer effekt.


Det som är nytt på motorn är:

  • Nya cylindrar
  • Nytt förbränningsrum
  • Nya kolvar
  • Nytt svänghjul
  • Ny spridarbrygga
  • Ny kalibrering för renare och rappare gång i motorn

Den nya motorn ska nu matcha konkurrenternas 850 motorer när det kommer till effekt och det ska blir riktigt intressant att testa dom nya maskinerna i vår från Arctic Cat.
I dagsläget vet vi inte vilka modeller samt utrustning som kommer till Sverige.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen