Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS 850 RMK KHAOS MATRYX SLASH 146 – ÅRETS BUSFRÖ?!

Äntligen! Nu är det dags för oss att avslöja vilka snöskotrar som kommer att rulla i årets flotta av långtestmaskiner och först ut har vi en riktigt häftig nyhet från Polaris. En maskin där man tagit marknadens kanske vassaste lössnöskoter och bestyckat den med en 146” matta. Det är såklart POLARIS 850 RMK KHAOS MATRYX SLASH 146 som vi pratar om. Är detta den busigaste långtestaren genom tiderna? Det och mycket mer kommer vi att ta reda på under den kommande säsongen!

Först ut i årets upplaga av långtestmaskiner är busfröet från Polaris, 850 RMK KHAOS MATRYX SLASH 146, en maskin som gör oss väldigt uppspelt då vi tror att denna kommer att ta den tekniska körningen till nya nivåer. Samtidigt blir undertecknad en gnutta nervös och fundersam kring hur stor påverkan den kortare mattan kommer att ha på lössnöegenskaperna. Vi vet sedan tidigare att Polaris har lyckats riktigt bra med att få snöskotrarna att kliva upp på snön. Om man behållit denna egenskap tror vi att det finns goda chanser även för denna 146” att besegra branta bergssidor, om än det kanske krävs något mer omtag jämfört med en 155”. Det är dock med stor glädje som vi antar den utmaningen. För en sak är säker, när snön lagt sig djup kommer vi att sätta denna maskin på prov!

Som ni säkert vet finns det väldigt goda valmöjligheter när man beställer sin nya snöskoter från Polaris och just denna maskin har vi valt att köpa med 850 Patriot motor, Slash tunnel, 2.6” serie 6 matta samt en riktigt läcker färgkombination. Sedan är det ett antal fler val som gör att man får en mer kundanpassad maskin, som exempelvis möjlighet till elstart, olika höjder på styret, val av ruta samt val av display. I vårt fall är skotern konfigurerad utan elstart och med den traditionella displayen för att få en så lätt och enkel skoter som möjligt. Vi misstänker dock redan nu att man kommer att sakna mycket av de funktioner som man får i 7S displayen, men detta är uppoffringar man får ta om man är ute efter det där sista lilla.

När vi väl hade beslutat oss för denna maskin fanns det bara kvar ett enda orosmoment. Kommer Polaris kunna leverera i tid för försäsongskörningen? Vi misstänker att de har precis lika stora utmaningar som alla andra leverantörer med förseningar av diverse komponenter till följd av detta påfrestande år. Till vår stora glädje får vi snart klart för oss att dem gjort ett fantastiskt jobb på fabriken i Roseau. Om än utmaningarna varit stora så flyger det ut maskiner från montagelinjen och just vår blir en av dem som går med bland de första leveranserna över atlanten. När vi sedan får samtalet från Daniel Lindberg på Tidy Powersports om att snöskotern finns redo att hämta, då är lyckan total. Försäsongen är räddad och vi tar första lediga tid att komma in till butiken för att göra klart affären.

Henrik Nilsson & Daniel på TIDY POWERSPORTS

Väl inne i den nybyggda lokalen för E-son maskin samt Tidy Powersports stå vi och dreglar över de nya skotrarna som står där och blänker. Bara detta gör en lycklig, men vetskapen om att en av dessa skall få följa med oss hem gör inte saken sämre. Vi träffar Daniel som visar oss rätt maskin och går igenom nyheterna kring denna. Vi får även tips om vad vi skall tänka på nu när vi beger oss ut på de första turerna samt information om service samt garantivillkor. Faktum är att det är relativt tätt mellan de första tillfällena för service och intervallen är på 24, 80, 160 samt 320 mil följt av intervaller om 320 mil alternativt en gång per år. Sedan får man även planera för en lite mer omfattande service vid 640 mil, vilket känns mycket rimligt. När man följer dessa intervall får man ta del av den förlängda garantin som sträcker sig hela 5 år!

Med pappersarbetet ur världen kvarstod det bara att lasta skotern och så snart vi ryckt i startsnöret och får känna den välbekanta doften av 2-taktsavgaserna så går en rysning genom hela kroppen. Nu är skotersuget totalt. Måtte det bara fortsätta snöa så att vi snart kan ta de första svängarna. Vi hoppas att ni är lika nyfikna som oss om hur denna snöskoter är att köra. Se till att hålla er uppdaterade under säsongen för ni kommer att kunna läsa om det samt mycket mer!

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Försäkra din Snöskoter via Svedea

Kontakta din lokala Polaris handlare:

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

LINDROTHS MOTORCENTER

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen