Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS KHAOS 850 – PRESENTERAS OCH HÄMTAS

2019 släppte Polaris sin största nyhet sedan axys-chassie entrade scenen. Polaris Khaos med en motor på över hundrasextio hästkrafter och 850 kubik aka “The Game Changer”. En nyhet som verkligen satte pricken över i:et på något sedan tidigare riktigt bra. Till 2020 har man förfinat en maskin som funnits i modellprogrammet sedan flera herrans år tillbaka. Vi pratar givetvis om Polaris Pro Rmk. Nu kommer maskinen med värre dämpare, annan geometri och annat namn. Det är hög tid att presentera en av årets långtestare , MR Khaos!

Polaris RMK KHAOS

Polaris Khaos attityd

Den står sig helt rätt i tiden, trenden pekar på halvlånga mattor, extrema stötdämpare och mycket attityd. Khaosen prickar in alla luckor i det protokollet. Har man tidigare önskat köra förstärkt Rmk, grymma stötdämpare och tuff attityd från fabrik, har man varit tvungen att gå på Rmk Assault. För alla lössnöfantaster har nackdelen med Assaulten varit den breda framvagnen.

Khaosen däremot, den har Pro Rmk:ns 36 tums framvagn. Till 2020 utökade polaris valmöjligheterna rejält när det handlar om att personifiera maskinen. Givetvis gäller det bara förordermaskiner. Till våran Khaos kunde vi välja lågt styre, egen färgkombo samt den lägre kamhöjden. Ett stort plus i kanten till Polaris!

RMK KHAOS

Under huven hos Polaris Khaos

850 Motorn är helt galet ettrig och rapp. Med mappningen som den kom med från första början i fjol, lirade inte riktigt 100% för alla. Men när vi provkörde senaste mappningen i slutet av året lirade allt ruggigt fint. Mer effekt, ännu rappare och gången på motorn blev en helt annan, såklart till det bättre. Det bådar gott inför den kommande säsongen.

All marknadsföring kring maskinen handlar om hur den lätthanterliga Pro Rmk’n nu blivit, ännu mer lätthanterlig i form av Polaris Khaos. Polaris Pro Rmk har alltid varit en maskin som man sällan behövt ge många timmar på för att hitta hem. Skillnaden ska bli intressant att testa i verkligheten. Hur pass olika dessa två skotar är i kniviga situationer ute i lössnön.  Det kommer att bli en väldigt spännande säsong att få hårdtesta Polaris Khaos.

Hämtning hos Mellanströms motor

Hämtning hos Mellanströms Motor

För ett par veckor sedan stod jag glatt och snickrade på en bro, precis innan fikapausen ringde telefonen. Rickard Grundström på Mellanströms Motor i andra sidan luren sa att RMK Khaos hade anlänt. Vi stämde av en tid för hämtning redan dagen efter. En rätt så bra dag blev plötsligt hundra gånger bättre. Varje gång det vankas ny maskin känns det lika pirrigt.

Mellanströms motor är en välfylld liten skoteraffär med massor av kläder och tillbehör för maskiner. Märkena som säljs är Polaris och Arctic Cat. En Nilapulka går även att inhandla här. Väl inne i butiken möttes jag upp Rickard och själva affären gick smidigt som alltid inne hos handlaren. Vi gick igenom vad som är bra att veta och här rätades även lite frågetecken ut. Efter en stunds surrande åkte jag iväg lycklig med min nya skoter.

Mellanströms Motor

Nu är det bara den där eviga väntan kvar…. Visst att det ligger cirka tjugo centimeter snö ute på backen. Men det skyddar föga en framvagn med kontakt från en hård stubbe eller sten. Att köra sönder på min premiärtur är inget jag vill göra. Nu kör vi snödansen och hoppas på en bättre start på säsongen än fjolårets allt för långa väntan. Håll utkik efter nästa uppdatering! 

Läs mer Reportage

Kontakta din lokala Polaris handlare:

CAMP GAUTO

SN MOTORSERVICE

LINDROTHS MOTORCENTER

MOTORHUSET

PROENGINE

TIDY POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen