Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SCRAMBLER CHECKAR UT

Sommaren tickar på och så även miltalet på vår sommar ATV från Polaris. Snart börjar hösten närma sig med sin fina färgsättning av naturen och med hösten kommer även massvis av härliga jaktreportage som ni kommer kunna förkovra er i här på Sledtrax. Vi kommer inför den stundande jakten att byta maskin till en Polaris 570 Hunter edition och vi vill därför nu sammanfatta vår sommar med Polaris Scrambler XP 1000S.

Polaris Scrambler

Polaris har alltid byggt rejäla maskiner med fokus på hållbarhet och körupplevelse. Flaggskeppet inom bus och lek Scrambler XP 1000S är inget undantag. Vi har haft superkul bakom styret på denna beast och är man en adrenalinjunky som undertecknad tickar Polaris värsting modell i de flesta av checkrutorna.

Polaris Scrambler

Med hård körning kommer hårt slitage eller?

Vi har testat allt från tuff körning på sanddyner till lite lugnare turer i Jämtlands djupa skogar och än så länge har vi inte stött på några som helst problem. Vad man dock ska tänka på är att Scrambler inte är byggd för riktigt tungt arbete med sina smala däck skulle fästet förhållandevis bli dåligt jämfört med t.ex. Polaris Sportsman som är en ATV för jordbruket och jakten. Även lastvikten fram och bak är betydligt lägre än andra modeller anpassade för arbete. Med de sagt kan man fortfarande göra lite enklare sysslor med maskin såsom gräsklippning med slaghack, köra ved, ploga osv.

Polaris Scrambler

Lek & Kul

Här skiner Scrambler som få andra ATVs ute på marknaden. Motormässigt är Scrambler ett rejält kraftpaket med krispig gång och fartfylld acceleration. De är oftast föraren som ger sig före maskin har nått maximal effekt.

Bromsarna tar bra och jämt och fjädringen gör det den ska, dock saknar vi inställningsmöjligheterna på stötdämparna som man har i USA. Polaris Scrambler är en maskin som har få begränsningar här sätter föraren sina egna spärrar och tycker man fart och fläkt är kul finns få motsvarigheter.

Polaris Scrambler

Sammanfattningsvis:

Polaris Scrambler är ATVn för den som inte vill offra en gnutta körupplevelse eller för den delen en gnutta adrenalin. Ingeting vad gäller bus och lek har lämnats åt slumpen när ingenjörerna tog fram denna maskin. Här är fart, sladd och hårresande accelerationer receptet för att få maximal glädje. Tillsammans med ett helt nytt och förstärkt chassi är Polaris Scrambler en  fartfylld ATV vi på Sledtrax starkt kan rekommendera.

Se vår Polaris Scrambler Review

Kontakta din lokala Polaris handlare:

MOTORHUSET

PROENGINE

TIDY POWERSPORTS

CAMP GAUTO

SN MOTORSERVICE

LINGVALLS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen