Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN XP 1000 S – MED RÄTT UTRUSTNING

Till dagens maskiner finns det en uppsjö av tillbehör som gör det möjligt att anpassa den efter ens egna behov. Vi har testat några originaltillbehör från Polaris till den nya Sportsman XP 1000 S fyrhjulingen.

Frontbåge

En atv kan användas i många miljöer och i Sverige blir det en hel del skogsterräng när man kanske kör timmer eller hämtar hem en älg på jakten. Då är det också fort hänt att man stöter i träd eller stenar som kan skada maskinen. Vi har testat en frontbåge på vår Sportsman 1000 S och det är ett originaltillbehör från Polaris som ska ge maskinen extra skydd. 

Frontbåge monterad

Montaget av denna frontbåge måste vi berömma då det var superenkelt att montera, på bågen sitter det fyra stycken rör som sticks in i förberedda håll på fyrhjulingen. Sedan använder man ett spärrskaft med förlängare som används fram ifrån i dessa rör på bågen där det sitter hylsor som expanderar och nyper fast frontbågen. Man behöver alltså inte ta lös plast eller komma åt något i trånga utrymmen, och montaget tar inte mer än några minuter. Nu har maskinen fått ett lite tuffare utseende men framför allt ett riktigt bra skydd för fronten.

Utan rack
Med rack

Vi har också monterat en Rack Extender vilket är en båge som fästs ovanför det främre lastutrymmet. Den sitter cirka tio centimeter ovanför vilket gör det möjligt att spänna fast till exempel en motorsåg eller en ryggsäck. Denna tar lite längre tid att montera även om det också går relativt snabbt med de tydliga beskrivningarna som följer med. Nu har man en rejäl båge där man får med sig mer last som ligger stadigt när det spänns fast.

Även om Rack Extendern är bra kan det vara önskvärt med extra förvaring som är väderskyddat också. Vi har därför även monterat en Polaris original packlåda som utökar lastutrymmet med hela 95 liter. Montaget av packlådan är snabbt och enkelt att utföra och det ända man behöver göra är att borra några för markerade hål för att skruva fast de medföljande snabbfästena. Det är en medföljande borr och anledningen till att det inte är gjort från fabrik är att lådan kan monteras på olika maskiner där placeringarna av fästena sitter olika.

Det går dock riktigt snabbt att borra dessa hål som är markerade på lådan och sedan är det bara att trycka fast den på fyrhjulingen, och lika snabbt kan den tas loss om man vill åka utan extra bagageutrymme. Snygg design med bra kvalitet där locket är extra tätat med en gummilist. Detta är bara ett litet smakprov på alla tillbehör som Polaris har att erbjuda sina atv kunder.

Läs mer hos POLARIS

Se review av Polaris Sportsman XP 1000 S

Kontakta din lokala Polaris Handlare:

CAMP GAUTO

PROENGINE

LINGVALLS MOTOR

MOTORHUSET

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen