Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA KODIAK 450 EPS SE – MÅNGSIDIGHETENS ALTERNATIV

Yamaha Kodiak 450 har blivit en omåttligt populär ATV från Yamaha. När vi nu gjort en utflykt med maskin och testat den under en dag förstår vi varför. Familjetur, tungt arbete eller sladda längs en grusbilväg. Yamaha Kodiak 450 fungerar alldeles utmärkt till det mesta och är enligt våra ögon mångsidighetens ATV.

Yamaha Kodiak är lillebror och den mindre björnen till storsyskonet Yamaha Grizzly, men liten behöver inte betyda mindre stark och sämre. Tvärtemot har man här fått till en oerhört smidig ATV där knepiga och snäva stigar i skogen eller tajt körning vid arbete hanteras med bravur.

Yamaha Kodiak 450 drivs av en vätskekyld direktinsprutad 4-taktmotor med en cylinder och 421 CC. Motorn levererar ett jämt vridmoment redan vid låga varvtal vilket borgar för styrka när man smyger eller är tungt lastad. EPS den elektroniska servostyrningen ger chauffören bra med självförtroende i knepig terräng där Kodiaken gör det enkelt att navigera och styra samt begränsar antal stötar upp i styret när man kör över stubb och sten.

Så hur är Kodiak 450 att köra?

Vi börjar vår färd puttrandes längs en grusbilväg ned mot Storsjön. Med tummen mot styret under en kortare period imponeras vi av effekten trotts den mindre motorn. Kraften finns och räcker till ett kittlande leende innanför hjälmen. En rolig och busig ATV visar sig och undertecknad imponeras av komforten och ergonomin den lilla björnen har. En digital display på styret ger en tydlig överblick och tillsammans med reglagen andas maskin Yamaha kvalité.

Vidare tar vi en tur längs strandkanten där vi lägger i och testar  4-hjuls driften i den tunga och blöta sanden. Smygandes tuggar de grovmönstrade 25 tums däcken oss igenom den utmanande sanden och kommer vidare längs ett stråk av ängar. Vi petar i högväxeln kopplar ur 4-hjuls driften och accelererar iväg mot nya äventyr. Vi får även möjlighet att testa vinschen som utrustas på denna maskin, men en fjärrstyrd dosa som tillbehör är det lekande lätt att komma loss en fastkörning om oturen skulle vara framme.

Sammanfattningsvis:

Yamaha Kodiak 450 EPS SE är trotts sin ringa storlek och med sitt mindre motoralternativ en storfavorit hos undertecknad. Kodiaken tar sig an alla de utmaningar du kastar den i med bravur och oavsett om du är ute efter en ATV för arbete, lek eller för att ta familj och vänner på utflykt är denna fyrhjuling ett riktigt hett alternativ, dessutom med ett attraktivt pris om 119.900kr.

Läs mer om maskin hos YAMAHA

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen