Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN 570 TOURING – ÄR DETTA DEN ULTIMATA ATV´n?

Vi på Sledtrax är nyfikna på att se vad det senaste amerikanska smidet från Polaris har att erbjuda. Sportsman 570 Touring 2024 har lovat mycket med sin nya design och uppdaterade funktioner. Häng med oss när vi tar ut denna maskin på en provtur och upptäcker om den lever upp till förväntningarna?

Med en uppdaterad design som både är stilren och rå, sticker Polaris Sportsman 570 Touring verkligen ut. De nya LED-lamporna ger ett aggressivt och modernt uttryck som fångar ögat direkt. När vi för första gången fick se den på nära håll, var det svårt att inte bli imponerad. Den ser inte bara bra ut, utan vi är också oerhört spända på att se hur den presterar i verkligheten. Den här ATV:n lovar mycket – men kan den leverera? Dags att ta en första dans i skogen.

Smidighet och stabilitet i kuperad terräng

Vi vrider om nyckeln, klämmer tummen försiktigt mot styret och känner hur stötdämpningarna arbetar på bra i den lite mer kuperade terrängen. Sportsman 570 Touring hanterar den varierade och lite mer utmanande terrängen med smidighet och trygghet. Stötdämpningen känns bättre kalibrerad än tidigare modeller, vilket ger en jämn och bekväm åktur för undertecknad. Det är tydligt att Polaris har lagt mycket arbete på att förbättra både körupplevelsen och komforten.

Idealisk för familjeäventyr och arbete

En av de stora nyheterna är funktionen med dess dubbeldyna. Den gör det möjligt att enkelt ta med en passagerare, vilket öppnar upp för familjeutflykter och delade äventyr. Om du istället behöver mer utrymme för packning, kan dubbeldynan enkelt tas bort (10 sekunder). Detta gör det perfekt för längre utflykter eller arbetsuppgifter där du behöver transportera mer utrustning, som en motorsåg eller andra verktyg.

Generösa förvaringsmöjligheter

En annan aspekt av Sportsman 570 Touring är de nya förvaringslösningarna. Med totalt 42 liter kombinerat förvaringsutrymme finns det gott om plats för all din utrustning och personliga tillhörigheter. Polaris har verkligen tänkt till här, vilket gör det enkelt att organisera och hålla ordning på allt du behöver ha med dig. Ni vet själva hur det är när all packning och fika ska med, då behövs plats och där har man med nya modellen hittat nya utrymmen att få till mer space.

Sledtrax dom?

Efter vår första provtur med Polaris Sportsman 570 Touring är vi på Sledtrax glatt överraskade. Polaris har alltid haft fina ATV´s och undertecknad kanske inte trodde det skulle vara en såpass stor skillnad som det faktiskt var. Den kombinerar ett aggressivt och stilrent utseende med praktiska funktioner och en härlig körupplevelse. Vi ser fram emot att fortsätta utforska alla dess möjligheter och testa den under olika förhållanden framöver. Sportsman 570 Touring har definitivt satt ribban högt – och vi kan knappt vänta på att ge oss ut igen.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

BOOST RACING

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen